Roodenburg Actueel 2018 - week 1

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 1

 

2018 HET JAAR VAN DE WEBSITE EN ACTIVITEITEN

De website vormt een van de uithangborden van de club. Leden en buitenstaanders, die de website bezoeken zijn op zoek naar informatie.

De één wil precies weten hoe je lid kan worden, de ander wil de club gaan sponsoren. Iemand is op zoek naar sociale contacten en heeft gehoord, dat er naast het voetbal, veel te doen is bij Roodenburg. Weer een ander heeft gehoord, dat er vele " Nieuwe Nederlanders " lid zijn van de club en wil zich verdienstelijk maken als vrijwilliger. Mevrouw A komt volgende week met haar kinderen naar sportpark Noord. Haar kinderen spelen een uitwedstrijd en ze is op zoek naar een routebeschrijving. Weer een ander heeft vroeger bij Roodenburg gevoetbald en vraagt zich af of er nog oude foto's bewaard zijn gebleven?

Het aantal argumenten om de website met een bezoek te vereren, zijn dus legio. Soms hoor je later in een gesprek, dat men de website geraadpleegd hebt, vaak zijn de contacten vluchtig.

Wil je als club groeien, dan is uitstraling de basis om dit te realiseren. Uitstraling ontstaat, als mensen door hebben, er gebeurt van alles bij die club.

Daarover moet dan bericht worden op de site, maar het belangrijkst is dat men als een soort boodschapper de mensen attent maakt.

Heb je dit ook gelezen, gehoord, wat er volgende week gebeurt bij Roodenburg? Zo'n activiteit is bijvoorbeeld een grote feestavond. waar "Tout Leiden" graag acte de présence geeft.

Je merkt dan op de facebook en twitter, dat het leeft.

In Nederland heeft iedere zich respecterende voetbalclub een website. Iedere club heeft zijn / haar eigen karakter. En iedere club organiseert weer andere activiteiten. De uitdaging voor 2018 is om even te kijken bij de buren. Niet gluren, maar nadenken over hoe kan de service van Roodenburg nog beter.

Welke activiteiten zijn voor Roodenburg bruikbaar? Dat laatste in de ruimste zin van het woord.

De eerste actie is deze week afgerond. Ga hiervoor naar de rubriek teams en daar vind je vanaf heden alle informatie over de begeleiders van de diverse teams.

Wordt vervolgd.

===============================================================

1 JANUARI SCHOONMAAKDAG VAN DE CORNER

Kom je nog, lees ik op mijn e-mail. De visite is net de deur uit en 's avonds heb ik een verjaardag. Tussen de bedrijven door dan toch maar even naar de corner. Ramon start 2018 met een schoonmaakdag. Op eigen kosten koopt hij allerlei schoonmaakmiddelen en "de aanwezigen" worden aan het werk gezet. De vloer, de ramen, alles moet weer fonkelen. Op het kunstgras wordt er klein veldvoetbal gespeeld. Na afloop verzamelt iedereen zich in de corner om te kijken naar het voetbal van de Premier League. Tussen de 15-25 jongeren ( leeftijd 15 tot 22 jaar) vieren samen hun Nieuwjaar.

==============================================================

2 JANUARI, KLAVERJASSEN EN SJOELEN

Vooraf worden de handjes geschud. Deze opmerking wordt ontlokt, nu hoef ik zaterdag geen handen meer te schudden, want ik heb er vandaag al veel ontmoet. In totaal zijn er 39 personen present. Daan is een nieuweling in de groep. Hij heeft blauwzwart en groenwit bloed.

Trudy Ooijendijk is de winnares van het klaverjassen. Rietje Hoek gaat in 2018 als eerste van de sjoelsters van start. We zijn weer begonnen.

===============================================================

3 JANUARI STORM EN PREMIER LEAGUE

De corner bestaat nu ruim 5 jaar. In vergelijking met de gewone kantine, kan de jeugd hier producten verkrijgen tegen aanmerkelijk lagere prijzen. Er wordt dus gejaagd op de koopjes en dat alles gaat op de fiets en met de boodschappentas op het stuur. Alles verloopt tot nu toe vlekkeloos, maar vandaag met code oranje, moet de inkoper van de fiets. De wind is zo hevig, dat er even gewandeld moet worden, om de blikjes binnen te fietsen. 's Avonds wordt er voetbal gekeken. Arsenal - Chelsea, terwijl het vakantietijd is. 15 man zijn er om 21.30 uur nog in de corner te vinden.

===============================================================

4 JANUARI SALADE VOORBEREIDEN

Zaterdag vindt de nieuwjaarsreceptie plaats en zijn er altijd saladeschotels voor de deelnemers. Soep en salade. Het komt niet uit een plastic zak of bak. Voor de salade moeten er aardappelen worden geschild. Daarna worden de aardappelen gekookt en dan begint het proces van mengen. De stamper komt er aan te pas en de salade mag ook weer niet te vet zijn. Een goede kok weet precies de verhoudingen. Verse ingrediënten, geen smaakversterkers, met liefde gemaakt. Het is ook een bezigheid, die in clubverband door vrijwilligers verricht wordt.

===============================================================

5 JANUARI KLAVERJASSEN

Jan Brugman en zijn Corrie zijn deze avond in de weer op Noord. Zij vormen het bestuur van de kaartclub. Vanaf 20.00 uur is er klaverjassen in het jeugdhonk. De bar is dan open, koffie en thee, warme hapjes, komen vanuit de huiskamer. Elke vrijdagavond zijn ze in de weer. Gezelligheid staat voorop. De "Van Wijkers" hebben hun plek op Noord gevonden.

==============================================================

6 JANUARI OP JACHT NAAR DE SMIKKELBEER

In de corner is het zakje gesorteerde snoepjes een gewild product. Die snoepjes gaan niet van zelf het zakje in. Met de hand worden er nog zakjes snoep gemaakt en op deze zaterdag is het oog gevallen op snoep van de Smikkelbeer. Grote Beren, Drop- en Fruitgezichtjes, Appelringen en Vlinders. De komende weken zijn ze te vinden in de zakjes snoep in de corner.

Dat weet u dan ook weer. Op zaterdag was er ook een oefenwedstrijd. Roodenburg onder 17 oefent thuis tegen VDL uit Maassluis. Het worden dubbele cijfers, maar het belangrijkst is dat iedereen weer even binnen de lijnen is geweest.

=============================================================

7 JANUARI BURENDAG

Kantine en corner zijn deze middag gesloten Op het kunstgrasveld is het omstreeks 15.30 uur zeer druk. Buurtvoetbal met teams met eigen hesjes. Aan de ene kant wordt er 10 tegen 10 gespeeld, aan de andere kant 8 tegen 8. Voor de kleinsten is er geen plek. Die vluchten naar het wetraveld. Er is dus sprake van het vrije voetbal. Ik vraag mij wel eens af, waarom gaat de gemeente alleen in zee met de KNVB. De KNVB gaat er echt niet voor zorgen, dat alle Leidse voetbalvelden op zondagmiddag vol zijn en dat er overal KNVB wedstrijden plaatsvinden. De buurtsport coach is misschien een betere oplossing. De persoon als verbinder tussen buurt, club en gemeente.

===============================================================

250 JAAR CLUBTROUW IN BEELD

De foto's waren wel geschoten, maar nog niet de wereld ingestuurd. Ik ontdekte ze deze week op de twitter account van Roodenburg. De 2 jubilarissen, die 25 jaar lid zijn, waren niet op de vergadering. Dat waren Jean-Marc van Steenbergen en Nordin Salhi.

De anderen waren er wel, 3 leden, die 60 jaar lid zijn en 1 lid, die 70 jaar lid is. Samen kom je dan uit op 250 jaar.

Het kenmerkende van langdurige lidmaatschappen is dat het lid zijn van een club veel voor hen betekent, want anders hou je het niet vol. En omdat er een band is, zie je hieronder, dat al deze leden na het voetballen een verenigingstaak op zich hebben genomen. Men draagt op die manier zijn steentje bij om het clubleven in stand te houden.

RinusDeBruin

Rinus de Bruin, 60 jaar lid. Heeft van alles gedaan voor de club, zoals jeugdleider, leider bij de senioren, zaalvoetbal, hulp bij de jeugdactiviteitencommissie.

 

JohnSoudan

John Soudan, 60 jaar lid. Jeugdleider, leider van het 2de elftal en destijds de grote animator van de papierinzameling.

 

WimVanEs

Wim van Es. 60 jaar lid. Zat in het begeleidingsteam van de zondagselectie. Was vooral langs de zijlijn te vinden bij het tweede zondagteam.

 

IsaacVanWeerlee

Isaac van Weerlee, 70 jaar lid. Was destijds trainer van derde elftal. Berucht om zijn fanatisme, maar alles met een glimlach. Heeft het tegenwoordig zwaar aan de kaarttafel op zaterdagmiddag. Hij vermoedt dat Hans en Bram een complot tegen hem gesmeed hebben.

 

WAT IS ER BIJ ROODENBURG DOORDEWEEKS TE DOEN?

maandag 8/1/2018                    start jeugdtrainingen bovenbouw, de trainers lichten hun groepen zelf in.

dinsdag 9/1/2018                      in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

woensdag 10/1/2018                in de corner om 21.00 uur Chelsea - Arsenal , League Cup

donderdag 11/1/2018               vanuit de corner om 10.00 uur wandelgroep.

                                                 in het clubgebouw om 19.00 uur darten

vrijdag 12/1/2018                     in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

zaterdag 13/1/2018                 op het veld om 12.00 uur, oefenen Roodenburg onder 17 (1) - RCL onder 17 (1)

EEN GEZELLIGE NIEUWJAARSRECEPTIE

De zaterdag groep, die vooraf met de training begon. De overigen, die langs kwamen wippen. De nieuwe huurders. Een gemêleerd gezelschap.

De muziek van Percey en zijn vrienden. Er wordt gedanst, er wordt gesproken. In zijn Nieuwjaarstoespraak wijst Raymond Keur op de verbindende factor, die de club is voor allen, die zich thuis voelen op Noord.

Autochtoon / allochtoon. Klaverjasser / sjoelster. Wandelaar / darter. Danseres / jeugdlid, kijker naar het voetbal op TV / vluchteling, kandidatennet / schoonmaakploeg. Wandelvoetballer / selectiespeler., gewone voetballer / recreant. Bijna iedere dag zijn er velen op het sportpark te vinden. Soms zijn ze met hun eigen groep actief op Noord, de andere keer zijn ze er gezamenlijk.

Roodenburg is de plek, waar ze samen komen. Al 18 jaar probeert Roodenburg de verbindende factor te zijn.

Raymond spreekt de wens uit, dat hij op 1/1/2019 wederom met allen het glas mag heffen. Met die wens wordt het jaar 2018 ingeluid.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.