Roodenburg Actueel 2018 - week 3

 

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 3

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. tel. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

 

spelletjes

Vind jij voetballen ook zo leuk ? Iedere woensdag kan je bij Roodenburg meedoen aan voetbalspelletjes en een partijtje spelen. Deze gratis activiteit is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar .

Verzamelen om 12.45 uur.

Heb je geen zin om buiten te spelen? Er is ook een mogelijkheid om te knutselen in het jeugdhonk.

Naast de kinderen is er voor de moeders in het clubgebouw ZUMBA DANSEN. Deelname is mogelijk vanaf 14 jaar en de dames beginnen om 13.30 uur

Deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door:

 

sponsoren

Benieuwd naar de woensdagmiddagactiviteiten? Neem een kijkje . U bent van harte welkom.

 

 

De opmerkelijke feitjes van deze week, samengevat via een aantal steekwoorden.

14 JANUARI SMULLEN

Vorige week op zaterdagochtend zijn een aantal ouders van RCL onder de 17 te gast in de corner. Ze zien het TV toestel hangen en vragen zich af, hoe die gebruikt wordt. Ik vertel hen, dat veel jeugd in het weekend naar de wedstrijden van FC Barcelona en van het topvoetbal uit Engeland komt kijken. Samen voetbal kijken, daar is veel vraag naar. Ik kan mij ook voorstellen, dat thuis het gezin niet voor de buis gaat zitten, als er voetbal is. Dan is de corner een geweldige uitlaatklep voor de iets oudere jeugd van Onder 17 en ouder. Afgelopen zondag was het smullen met de wedstrijden van Liverpool tegen Manchester City en Real Sociedad en FC Barcelona.

15 JANUARI DURE BORDJES

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Ik word hier niet vrolijk van. Het Leidsch dagblad bericht: In Leiden gaan ze de fiets verwijsbordjes ( wit bord met rode letters) en de iets grotere borden voor auto's ( blauw met wit) vervangen. De totale kosten komen op € 5000 per bordje. Maar daar zit wel het plannen en plaatsen bij. Slechts één partij mag ze leveren en daardoor is er geen concurrentie. Duidelijk iets voor de NMA, dunkt mij. De totale kosten voor dit project komt uit op € 3 miljoen en dan vraag ik mij af: Zijn ze allemaal aan vervanging toe? Sommige routes veranderen immers niet. Dan denk ik verder: Als ze nou eens wat meer in mensen zouden investeren en minder in alle bordjes: Hoeveel jongeren van de Leidse voetbalclubs / sportclubs, zouden we in het kader van Voetbal Vitaal / Bewegen in de Stad kunnen opleiden en dan als vrijwilliger laten fungeren als beweegcoach / jeugdtrainer op alle Leidse sportparken? Sportparken, die daardoor veel beter bezet worden en waar tegelijkertijd toezicht is!

16 JANUARI GESCHONKEN PRIJSJES

Ineens stond hij voor me. Jan, ik zocht jou. In het Kerstpakket zaten een aantal spullen, die je best kunt gebruiken als prijsje voor de kaart - en sjoelclub. Het waren waardevolle zaken en nadat ik de cadeaus had opgeborgen, kwam er nog iemand met prijsjes aangelopen. Bij de kaartclub / sjoelclub heeft 1 van de 2 deelnemers een prijsje. Het zijn niet altijd dezelfden, die winnen, maar ik zie, dat de mensen er zich op verheugen. Via de inleg door de deelnemers en het kopen van prijzen, blijft er een bedrag over. Dat bedrag gaat dan naar de jeugd en daarvoor wordt regelmatig sportmateriaal aangeschaft. Hoe meer gratis prijzen er binnenkomen ( ps. van goede kwaliteit), des te meer blijft er dus over voor de jeugd. De andere manier van het werven van gratis prijsjes loopt via de Hoogvliet actie en daarvoor worden er regelmatig kassabonnen ingeleverd. Dinsdagmiddag was er klaverjassen en sjoelen. Deze middag zijn er 50 deelnemers en blijkt weer hoe belangrijk het sociaal bezig zijn is.

Dinsdagavond speelt de zaterdag 1 een wedstrijd voor de LAV cup tegen Voorschoten 97 zondag. De derdeklasser wint de wedstrijd met 1-4.

 

17 JANUARI MEDEDELINGENBORD

Na de fietsborden, lijkt de tijd rijp voor het mededelingenbord. Het stond op het punt om te verdwijnen, in de container. Op maandagavond is het bord schoongemaakt . Daarna even getest of dit bord kan worden geplaatst voor het raam van de corner. Alles oké. Op dit bord vermelden we per week, wat er allemaal te doen is bij Roodenburg. Er lopen regelmatig mensen langs de ingang van het veld en misschien zijn er mensen bij, die op zoek zijn naar informatie. Die treffen ze dan aan bij de ingang. Wel is het zaak, dat er geen fietsen worden geplaatst op de hoek van het gebouw.

18 JANUARI CODE ROOD

De Rijkswaterstaat waarschuwt mensen om niet de weg op te gaan. Het is niet aan dovenmansoren verteld, want de wandelclub heeft dinsdag al besloten, dat het op deze donderdag geen wandelweer is. De wandeling vindt nu komende donderdag 25 januari plaats.

19 JANUARI ONZE BOENMACHINE

Spullen, dat ze hebben bij Roodenburg. Je hoort het vaker als iemand de keuken in kijkt.
Roodenburg beschikt over een heuse boenmachine. En die wordt ingezet om de vloer van kantine / jeugdhonk / corner / huiskamer te reinigen. Deze week was het zover. De vloer was toe aan een "grote beurt " Maarten, Jean-Marc en Ger waren deze week in de weer om alles weer blinkend te krijgen. Ook dat is een klus, die thuishoort bij het verenigingsleven van een voetbalclub.

20 JANUARI RECEPTIE

Zaterdagavond is de Nieuwjaarsborrel van Kandidatennet. Er is live muziek en er zijn hapjes. Het is muziek voor de jongere generatie. Op de avond zijn er vooral dames aanwezig. Het mag volgens de organisatoren wel wat drukker. De "jonge mannen" zitten in de TV kamer te kijken naar het live voetbal. Als het voetbal voorbij is, komt de vraag vanuit de kantine. Komen jullie ook? De corner wordt gesloten en schoorvoetend treedt men binnen. Eenmaal binnen blijkt dat dansen ook een leuke bezigheid is op de zaterdagavond.

21 JANUARI RECLAMEFOLDERS DOORNEMEN

Een van de wekelijkse bezigheden is het doorspitten van de reclamefolders. Dat gebeurt via de folders, die door de brievenbus glijden en via de computer. Iedere week worden er leuke ideeën opgedaan van wat we kunnen gebruiken voor de kaartclub of voor de corner. Bij de kaartclub zijn er wekelijks veel prijsjes en dan gaat het om iedere week weer origineel voor de dag te komen. Bij de corner kunnen we via goedkope inkoop de winstmarge stabiel houden, maar zijn we ook in staat om regelmatig wat nieuws te presenteren. Flexibiliteit staat hier centraal. Begrijpt u nu de vraag, die er regelmatig gesteld wordt in de corner? Jan, Ramon, mag ik even kijken in de kast / koelkast wat er allemaal is?

HET VOETBALGEBEUREN

Met al die verhalen, zou je bijna vergeten, dat Roodenburg ook nog een voetbalclub is. En dat betekent ook, dat er gevoetbald wordt.

In dit geval zijn het oefenwedstrijden, die dit weekend zijn gespeeld. De onder de 13 oefende tegen Gol Sport onder de 13. De ruststand was 2-2. De eindstand was 2-4.

De onder de 17 had een goed spelende opponent in Graaf Willem VAC onder de 17. Roodenburg moet het vooral hebben van individuele acties. Graaf Willem VAC combineerde snel, vooral op het middenveld. Zij wonnen met 4-5.

De onder de 19 nam het ook op tegen Gol Sport. Roodenburg was qua veldspel beter dan de tegenstander, maar die wonnen met 2-4.

WEDSTRIJDPROGRAMMA VOOR ZOVER AANGEMELD

Indien er vriendschappelijke wedstrijden geregeld worden, verwittig dan het jeugdbestuur. Dit in verband met de corner bezetting en het regelen van scheidsrechters.

dinsdag 23 januari             LAV cup Stompwijk zo - Roodenburg za 20.00 uur

                                                   Roodenburg zo - Voorschoten zo 20.00 uur

woensdag 24 januari         oefenen Roodenburg O15 - Blauw Zwart O15 19.00 uur

zaterdag 27 januari           Roodenburg O17 - Gouda O17 12.00 uur

                                      Roodenburg Za 1 - UDO Za 1 14.30 uur

zondag 28 januari            SVH - Roodenburg Zo1 14.00 uur

Vermoedelijk wordt dit programma in de loop van de week aangevuld.

PINNEN GRAAG

Vanaf vorige week is het mogelijk om consumpties in de kantine af te rekenen via het pinnen van geld. Steeds meer bezoekers hebben geen geld meer op zak, maar wel een betaalpas. Naast de cashbetaling kan er nu dus ook via de pin worden afgerekend en krijgt de betaler een transactiebon.

Het is ook mogelijk om contributie te voldoen via de pin. In dat geval dient er contact te worden gezocht met onze administrateur Henny. Betalen van contributie is nog nooit zo gemakkelijk geweest!!!! En tot slot: Extra bijpinnen is niet toegestaan !!

 

ZIEKENBOEG

We zouden hem bijna vergeten zijn, maar ons lid van het jeugdbestuur Renzo Scanu ondervindt nog dagelijks veel last van de opgelopen verwondingen, na een aanval door een hond. Een aantal maanden wordt hij nu al bijna dagelijks behandeld en komende week hoort hij, wanneer hij opnieuw geopereerd gaat worden. Wij hopen, dat Renzo binnen niet al te lange tijd kan aanschuiven bij het jeugdbestuur en wensen hem sterkte voor de komende tijd.

ROODENBURG DOORDEWEEKS

Wat is er komende week te doen?

maandag 22 januari                       18.00 uur in het jeugdhonk ouderbijeenkomst ouders jeugd onder 11 jaar

dinsdag 23 januari                         14.00 uur in het clubgebouw klaverjassen en sjoelen.

                                                   19.30 uur op het veld wandelvoetbal training

                                                   20.00 uur op het veld Roodenburg zo - Voorschoten zo

                                                   20.00 uur uit: Stompwijk zo - Roodenburg za

woensdag 24 januari                     op het veld, 13.00 - 15.00 uur voetbalspelletjes voor jeugd 4-12 jaar

                                                  13.00 uur in het jeugdhonk knutselen

                                                  13.30 uur zumba dansen in clubgebouw

 

18.00 uur in het jeugdhonk ouderbijeenkomst ouders onder de 9 jaar 19.00 uur op het veld Roodenburg O 15 - BlauwZwart I 15 -2

20.00 uur in de corner live voetbal op TV

donderdag 25 januari 10.00 uur vanuit de corner wandeling door de wandelgroep

19.00 uur in het clubgebouw darten

vrijdag 26 januari 20.00 uur in het jeugdhonk klaverjassen

zaterdag 27 januari 12.00 uur oefenen Roodenburg onder 17 - Gouda onder 17 14.30 uur competitie Roodenburg - UDO

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.