Roodenburg Actueel 2018 - week 6

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 6

DE POWERLEAGUE COMPETITIE BIJ ROODENBURG

Aanstaande woensdag 14 februari of anders de woensdag er op, start er bij Roodenburg de powerleague competitie. Het is weer een nieuwe georganiseerde sportactiviteit op sportpark Noord. Hoe meer activiteiten, des te dynamischer het wordt op een sportpark.

Powerleague Leiden

Powerleague 7-a-side voetbal is een leuke, snelle, non-stop vorm van voetbal waar spelers continu kunnen doorwisselen en plezier centraal staat. 7-a-side voetbal is een nieuw voetbalconcept in Nederland, waar teams 7 tegen 7 spelen op kunstgras. Het is geschikt voor alle spelniveaus en de ideale manier om sociaal en sportief bezig te zijn! Powerleague Leiden beschikt over 2 kunstgrasvelden, kleedkamers en een kantine. Powerleague 7-a-side voetbal is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. In de UK is Powerleague met 49 locaties, de grootste aanbieder van 5-a-side & 7-a-side voetbal. In de UK spelen ondertussen meer mensen 7-a-side voetbal dan het traditionele 11vs11 voetbal

Powerleague voetbalcompetities in Leiden

Powerleague’s competities lopen het hele jaar door. Er zijn meerdere competities en divisies op de woensdagavond, We melden zodra jouw team kan instromen. Er starten geregeld nieuwe competities. Wees er snel bij!

Speel nu mee met de eerste 7×7 voetbalcompetities in Leiden. Na Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort en Groningen komt Powerleague nu ook naar Leiden.

Wilt u als team/ bedrijf meedoen aan een competitie of informatie. Ga dan naar www.powerleague.nl of volg dit bedrijf, dat de competities organiseert op de sociale media. Tot nu toe gaan 6 teams wekelijks met elkaar aan de slag op de woensdagavond.

RUHRGOLD BIER OP DE PRIJZENTAFEL

Afgelopen vrijdag als vrijwilliger een doos bier ontvangen van Leiden Amateurvoetbal. Een interview gegeven, dat binnenkort te lezen is op hun site. En wat doe je er dan mee? De komende weken gaan de flesjes als prijs weg. De bierliefhebbers onder de deelnemers mogen het bier keuren. Ruhrgold is een krachtig en smaakvol pils, gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, de oudste warenwet ter wereld. Geniet van de karakteristieke smaak van Ruhrgold, een perfect uitgebalanceerd en speciaal pils met 100% natuurlijke ingrediënten.

Wilt u het biertje ook eens testen en kopen? Ga dan naar https://www.ruhrgold.com/

 

ruhrgold bier

 

WANDELNIEUWS                        STADSWANDELING DOOR LEIDEN

De wandelgroep van Roodenburg is ontwaakt uit de winterslaap. Donderdag 8 februari werd er door 7 personen een winterwandeling binnen de stad Leiden gedaan. Gestart werd er vanaf Roodenburg. Via het Zijloeverpad, Kooipark, Blekerpark werd er gewandeld naar de begraafplaats aan de Groenesteeg. Hier gaf Martine een toelichting op wat er allemaal te zien is op deze oude begraafplaats. Vroeger liep er voor een begrafenisstoet een huiler. Vele hoogwaardigheidsbekleders liggen hier begraven. Vervolgens ging het voorste gedeelte van de groep door het Sint Anna's hof. Koffie werd er gedronken bij Einstein. Op terugweg naar Roodenburg werd de opgeknapte Lange Mare en in Nieuw Leyden de architectuur bekeken. In het Noorderpark spotte Trudy de ijsvogel. De totale afstand was 8 kilometer. Het leuke van deze wandeling was, dat al wandelend iedereen herinneringen ophaalde. De volgende wandeling staat gepland op donderdag 22 februari. Er wordt weer om 10.00 uur vertrokken. Verzamelen om 9.45 uur.

DAGRECORD VERBROKEN

kaartrecord

 

Dinsdag 6 februari 2018 is een gedenkwaardige dag geworden voor de klaverjassers. Tot nu toe was Hans Budding jarenlang degene, die de meeste punten had behaald in 3 potjes. Hij had daarbij 6348 punten gescoord.

André Ooijendijk is hem op deze dinsdag voorbij gegaan. Het nieuwe record staat nu op 6369 punten.

Overigens op zondag 25 februari is er de KOPPELKLAVERJAS MARATHON. De deelnemers worden tussen 10 en 10.30 uur verwacht. Er is dan koffie. Om 11.00 uur is de start. Tussendoor is er soep en een broodje. De marathon wordt besloten met een gezamenlijke maaltijd.

De deelnamesom is € 15 per persoon.

Op dinsdag 6/2/2018 waren er al 24 koppels, die zich hebben aangemeld. Voor meer informatie over aanmelden verwijzen wij u naar de posters in kantine en op facebook.

DE STEEKWOORDEN

5 FEBRUARI DOEN ZE HET OF DOEN ZE HET NIET?

Wederom was er een storing bij de lichtmasten. De masten aan één zijde brandden. Het werd dus een partij in het licht en in het donker. Dinsdag 6 februari is een monteur bijna de gehele dag bezig geweest, maar om 15.30 uur brandden alle zes de lampen weer. In de avond speelt de onder de 19 jaar een uitwedstrijd tegen Lugdunum onder de 19. Roodenburg wint met 0-6 krijg ik te horen.

6 FEBRUARI INTERVIEW NOURI ESSAOUI IN LD.

De kop luidt: Een beginnend besef, dat Roodenburg een club is. Nouri is op zoek naar ondernemers, die jongens een kans geven op een baan en ontwikkeling gunnen. Als trainer is hij bezig om jongens weerbaarder te maken. Wie de laatste jaren naar de onder 19 of onder 17 kijkt, ziet welke progressie er gemaakt is door de trainers. Geen excessen, veel tegenstanders willen oefenen tegen Roodenburg. Laat een trainer zich langs de kant gaan, dan volgen zijn pupillen alras dit gedrag. Nouri is het niet eens met de visie van de wethouder, dat een voetbalclub er alleen maar is voor voetbal. Dirkse en KNVB zijn van mening, dat een voetbalclub een weekendgebeuren is, met doordeweeks trainingen. Voor grote clubs is dat de formule. Wedstrijd spelen, kleedkamer uit, kantine in, een consumptie en huissie toe. Leden gaan vooral om met hun eigen teamgenoten en daar heb je het mee gehad. Ton van Zijp, oud voorzitter Docos constateerde recent op Leiden Amateurvoetbal als oude clubheld een verschijnsel, dat past in dit plaatje. Er zijn geen jeugdleden meer, die massaal het eerste elftal komen aanmoedigen. De band tussen jeugd en eerste elftal lijkt te zijn verdwenen. Een voetbalclub kan een ontmoetingsplaats zijn, waar groepen van diverse komaf elkaar tegen komen. Bij Roodenburg gebeurt dit vaak op tijdstippen, dat de andere clubs hun poorten gesloten hebben. Denk aan de dinsdagmiddag, de zaterdagavond. Waar jongeren in Zuid West boven de 18 niet meer welkom zijn in hun jeugdhonk, geldt dit niet voor een gedeelte van de oudere jeugd in Noord. Na screening, men moet lid zijn van de club of een taak voor de club uitvoeren, mag men de corner in. Er is plaats voor maximaal 16-20 personen, meer moet je niet binnen willen hebben. Het kunstgras is erg in trek. Tot zonsondergang wordt het veld intensief gebruikt.

Voor wijkbewoners is een sportpark een voorziening, waar men op tijdstippen, die men zelf heeft afgesproken, mogelijk tegen de bal kan trappen. In de zomer tussen het groen en weg van het fijnstof van al die voorbijrazende auto's op de Willem de Zwijgerlaan. Zo'n omgeving nodigt uit voor vele initiatieven.

7 FEBRUARI 75 JAAR

Fluisterend komt hij binnen. Ik maak het niet te laat. Vandaag ben ik 75 jaar geworden. Een krasse knar met humor. We hebben het over Henny Slegtenhorst, onze administrateur. Zijn fluisterend geluid wordt gehoord en felicitaties volgen. Henny maakt het deze avond niet te laat. Samen met zijn vrouw verheugt hij zich op een bakkie koffie met een gebakje.

Roodenburg onder de 15 oefent tegen het derde team van UVS onder de 15. Roodenburg verliest de wedstrijd met 1-6, maar het is een leerzame avond.

8 FEBRUARI OLD STARS

De wandelvoetballers van Roodenburg zijn dankzij een gift van het OUDERENFONDS in het bezit gekomen van OLD STAR HESJES. De krasse knarren zijn vanaf heden goed zichtbaar voor de eigen spelers en voor de tegenstander. Nu we het toch over wandelvoetballers hebben. Het streefbedrag van € 600 voor de aanschaf van doeltjes is bereikt. De penningmeester heeft de doeltjes besteld. De wandelvoetballers kunnen nu officieel gaan meedoen aan wedstrijdjes. Vaak speelt men een minitoernooi. 3 tot 4 teams spelen op één veld een onderling toernooi. Daarna is er de derde helft en de kantinebezetting lijkt dan geen probleem te zijn. Wordt dit weer een nieuwe doordeweekse activiteit van de club?

9 FEBRUARI EERSTE CROWDFUNDACTIE (1) AFGEROND

Iets meer dan een half jaar is er over gedaan, maar de € 600 die we voor ogen hadden is binnen en twee doeltjes van 3 x 1 meter zijn in de bestelling.

Deze doeltjes gaan gebruikt worden voor het wandelvoetbal, maar ook de mini F spelen met deze doeltjes hun wedstrijdjes. Daarnaast is het goed trainingsmateriaal. Waar het nu op aankomt, is dat de Roodenburgers zuinig omgaan met dit materiaal. Het is niet de bedoeling, dat deze doeltjes voor recreatief medegebruik ingezet gaan worden.

Wij willen onze gulle gevers hartelijk danken voor hun bijdrage.

En starten de 2de actie. Volgende week geef ik het doel aan, maar nog 2 extra doeltjes zou passen in het streven om nog meer wandelvoetballers en mini 's aan het voetballen te krijgen.

11 FEBRUARI TRANEN

Zondagmiddag speelt Roodenburg niet uit tegen Toofan, maar het is een thuiswedstrijd geworden. Nouri Essaoui heeft het al te druk, deze middag runt hij de kantine en de vraag naar broodjes is groot. Een B speler wordt richting de Hoogvliet gestuurd om nog wat bolletjes en puntjes er bij te halen. Een frikandel speciaal is geliefd, maar daarvoor moet er een uitje gesneden worden. De kok krijgt er tranen van in de ogen. In de kantine valt het druppelen op. Je hebt toch zeker geen liefdesverdriet, is de vraag, die hem gesteld wordt.

HET VOETBALGEBEUREN

Het is een leuk gezicht. Die worden sprak consul Piet, toen om negen uur er 2 wedstrijden tegelijkertijd plaatsvonden.

De onder de 11- tweede team speelde zijn eerste wedstrijd. Tegen UVS werd nipt aan gewonnen met 5-4.

De onder de 9 eerste team speelde op een kwart veld. Zij speelden gelijk met 3-3.

De onder de 9 tweede team was op het andere veld actief. De visserman uit Katwijk zien er altijd wat groter uit dan de stadsbewoner. Zij wonnen hun wedstrijd met 0-5.

De onder de 13 speelde ook thuis tegen Quick Boys. Met 4-1 werd er een knappe overwinning geboekt.

Ondanks de koude was de opkomst bij de mini F zeer goed. 16 kinderen deden er mee aan de speltraining, die eindigde in een partijtje tussen de vaders en de kinderen.

De JO onder 11 1 speelde aan de Warmonderweg met 2-2 gelijk tegen ASC onder 11 derde team.

De JO onder de 15 had een uitwedstrijd bij DOSR. Tegen de JO 2 won de ploeg van de trainers Youcef en Hicham met 1-4.

De JO onder 17 had een uitbeurt bij SJZ. Tegen de JO 1 van SJZ werd er knap gewonnen met 0-2.

De zaterdag 1 kon geen vuist maken tegen het op de tweede plek staande VVSB. Ze verloren met 0-4 en bezorgden de Kaninefaaten een super gezellig carnaval.

De zaterdag 2 hield de punten op Noord. Tegen Wilhelmus werd het 4-2.

De zondag 1 speelt tegen Toofan. Vooraf hoor ik: "Broeders, we maken er een leuke wedstrijd van, maar de wedstrijd loopt in de tweede helft vertraging op. Twee spelers van Toofan hebben onderling ruzie. Als de wedstrijd wordt hervat, trapt Abdelhak Bouhnafa de 2-1 er in. Roodenburg wint uiteindelijk met 5-2 en moet het volgende week opnemen tegen koploper HDV. Wederom speelt de zondag 1 een thuiswedstrijd.

De zondag 2 verloor de uitwedstrijd tegen SJZ 4 met 5-2.

HET VOETBALPROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

ZATERDAG 17 FEBRUARI

08.30 uur ROODENBURG JO8-1 - BLAUW ZWART JO 8-5

08.30 uur SJC JO 9-4 - ROODENBURG JO 9-2

08.30 uur Lugdunum JO 11-3 - ROODENBURG JO 11-2

08.30 uur Voorschoten JO 13-4 - ROODENBURG JO 13-1

09.00 uur ROODENBURG JO 11-1 - RCL JO 11-6

09.30 uur Meerburg JO 9-2 - ROODENBURG JO 9-1

10.00 uur ROODENBURG JO 15-1 - NOORDWIJK JO 15-3

12.00 uur ROODENBURG JO 17-1 - NIEUWKOOP JO 17-1

12.00 uur ROODENBURG JO 19-1 - RIJNVOGELS JO 19-2

13.00 uur SEV 4 - ROODENBURG 2

14.00 uur MEERBURG 1 - ROODENBURG 1

14.30 uur HAZERSW. BOYS 3 - ROODENBURG 3

ZONDAG 18 FEBRUARi

11.00 uur ROODENBURG 2 - GOL SPORT 2

14.30 uur ROODENBURG 1 - HDV 1

 

WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN?

maandag 12 februari

dinsdag 13 februari                     in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen/sjoelen.

                                                er is deze avond geen wandelvoetbaltraining.

                                                               in de corner om 20.45 uur CL: JUVENTUS - TOTTENHAM HOTSPUR

woensdag 14 februari                op het veld van 13.00 - 15.00 uur voetbal spelvormen, kinderen 4-12 jaar

                                                              in het clubgebouw 13.30 - 15.00 uur Zumbadansen

                                                             op het veld van 14.00 -16.00 uur voetbaltraining meisjes

                                                             op het veld vanaf 19.30 uur Powerleague competitie 7 tegen 7.

                                                             in de corner om 20.45 uur CL: REAL MADRID - PARIS SG.

donderdag 15 februari              in het clubgebouw om 19.00 uur darten

vrijdag 16 februari                     in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

zaterdag 17 februari                  in het clubgebouw vanaf 20.00 uur Hollandse feestavond. (uitverkocht)

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.