Roodenburg Actueel 2018 - week 7

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 7

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

 

Oproep Buitengewone Ledenvergadering 5 maart 2018

Aanvang: 20.00 uur, inloop van 19.30 uur

Locatie: kantine Roodenburg

Tijdens de ALV van december jl. heeft het huidige bestuur aangegeven per februari demissionair te zijn. Er is een oproep gedaan aan de leden om te komen tot een nieuw bestuur.

Om dit proces succesvoller te maken is er gekozen om te kijken naar een constructie waarbij er een voetbalbestuur is en een bestuur/stichting die zich met sociale activiteiten en beheer Sportpark Noord gaat bezig houden.

Er is toen ook hard gesteld dat als er geen nieuw bestuur te formeren is, het huidige bestuur als demissionair bestuur de vereniging zal opheffen aan het einde van dit voetbalseizoen.

5 maart zullen we de leden laten horen of het gelukt is een nieuw bestuur te formeren en onder welke voorwaarden. Of dat we de vereniging zullen opheffen.

Het bestuur van LV Roodenburg

 

DE SNELWEG OP (2)

In op de snelweg 1 heb ik het gehad over de lichamelijke en geestelijke voorwaarden, die men moet hebben om een topvoetballer te worden. Dit alles is gebaseerd op de toekomstvisie van de Duitse Voetbalbond. Er wordt daarbij nadrukkelijk gekeken naar de persoonlijkheid van een jonge speler.

Duitsland is weliswaar wereldkampioen geworden, maar dat wil nog niet zeggen, dat men vanaf dat moment op de lauweren gaat rusten. Het tegendeel is eerder waar. Men heeft geanalyseerd, wat nog beter kan en daarmee slaat men de volgende weg in, of beter geschreven neemt men de volgende autobahn.

Hoe luidt de spelvisie van Duitsland voor de komende jaren? Een spelvisie houdt in, hoe er in Duitsland volgens de bondstrainers gespeeld zou moeten worden. De spelvisie oriënteert zich dus op de toekomstige spelers. Vroeger stond Duitsland bekend om zijn goed georganiseerde verdediging en de omschakeling. In het moderne voetbal zie je nu creatieve aanvallers, veel beweging. Een visie schept duidelijkheid, welke handelingen men wil zien, gedurende bepaalde fasen in een wedstrijd. Handelingen, die deel uit maken van een succesvol en attractief voetbal, dat men wil spelen. Daarbij gaat het er eerst om WAAROM WE ZO WILLEN SPELEN en pas later komt HOE WILLEN WE ZO SPELEN. Er moet een bewustwording zijn, waarom spelers bij bepaalde handelingen in situaties succesvol zijn en bij andere handelingen juist niet. De spelvisie bundelt al die kennis hoe men wil voetballen. Vanuit die visie kan men dan een leerplan en oefeningen samen stellen.

Een spelvisie is niet hetzelfde als een spelconcept. Iedere trainer moet zijn eigen visie kunnen uitdragen. Bij een spelconcept gaat het om het spelsysteem, dat wordt gespeeld en daarbij is de hand van de trainer duidelijk zichtbaar. In welke formatie laat ik mijn team spelen? Waar en hoe zetten we druk? Hoe dicht spelen de linies op elkaar tijdens het aanvallen, maar ook bij het verdedigen? Hoe is het met de omschakeling? Een spelvisie dient dus als oriëntatie, hoe toekomstige spelers een wedstrijd moeten gaan spelen. Daarvoor zijn er een aantal richtlijnen opgesteld. Richtlijnen, waar trainers op kunnen terug vallen. We beginnen daarbij met algemene richtlijnen, die gelden bij balbezit, maar ook bij balverlies.

Die richtlijnen zijn zeer open gesteld, zodat ze op elk niveau kunnen worden toegepast.

1. WIJ WILLEN DE BAL HEBBEN.

Als we balverlies hebben, dan streven we er naar om de bal weer zo snel mogelijk te veroveren. In balbezit moeten we ieder moment meedoen en zorgen voor afspeelmogelijkheden.

2. WIJ ZIJN STEEDS BEZIG OM HET SPEL ACTIEF VORM TE GEVEN.

Initiatief tonen. Het spel zowel bij balverlies als bij balbezit bepalen. Het eigen spelconcept met overtuiging uitvoeren.

3. WIJ VINDEN ONDER WEERSTAND, DRUK DE BESTE OPLOSSING.

Via een perfecte techniek en tactische vaardigheid lossen we moeilijke spelsituaties in de kleine ruimte moeiteloos op.

4. WIJ ZIJN IN STAAT OM VERSCHILLENDE SPELSYSTEMEN UIT TE VOEREN

Via een breed technisch - tactisch fundament, waarover iedere speler beschikt, dat vanaf onder 9 moet worden opgebouwd, zijn we in staat te handelen in iedere actie ruimte, die wij ter beschikking hebben.

5. WIJ ZOEKEN HET DUEL EN WINNEN IEDER PERSOONLIJK DUEL.

1 tegen 1 situaties zijn de basis om als team een prestatie neer te zetten. Deze duels dienen met zelfvertrouwen en via slimmigheid gewonnen te worden.

6. WIJ ANTICIPEREN IN PLAATS VAN SPECULEREN

De tegenstander in gedachte een stap voor zijn, de spelsituatie vooraf al zien, die situatie snel begrijpen en de juiste handeling daarna uitvoeren.

7. WIJ COACHEN ELKAAR ONDERLING

Daarbij moet je als speler steeds het teamresultaat voor ogen hebben. Medespelers, via duidelijke aanwijzingen helpen en hen motiveren.

Het zijn richtlijnen, die voor een trainer fungeren als piketpaaltjes. Je kan er stappen met je team mee maken. Alle richtlijnen beginnen met WIJ. Met WIJ worden Alle spelers van een team bedoeld., Iedereen moet doordrongen zijn, wat de richtlijnen zijn en wat die voor hen en het hele team betekenen. Alleen dan, kan er een teamprestatie worden neergezet.

 

DE STEEKWOORDEN

13 FEBRUARI OVERSTROMING

In de kantine is men dinsdagmorgen bezig met dweilen. Er is kortsluiting ontstaan in de koffieautomaat en de koffie blijft uit het automaat stromen. Bruine drab. 's Middags komt de monteur om het euvel te verhelpen. Na half vier is er weer automaatkoffie verkrijgbaar.

14 FEBRUARI SCHOOLBORD

Afgelopen zaterdag duurde het drie kwartier, voordat de bezoekende ouders doorkregen, dat men in de corner verse koffie kon kopen. Nadat de deur wagenwijd was open gezet, kwam men schoorvoetend naar binnen. Een uithangbord met een verwijzing leek mij de oplossing. Een schoolbord met daarop de tekst: VERSE KOFFIE en een verwijspijl. Op trainingsavonden is er altijd verse koffie voor de trainers en voor de ouders. De trainers drinken vooraf een bakkie. Een vers bakkie lijkt zo gewoon. Bij Roodenburg weet men niet anders. Maar toch: niet bij iedere club is de kantine 's avonds tijdens de training open en kan men genieten van de filterkoffie.

15 FEBRUARI AANNEMEN/ MEENEMEN

De trainers van de onderbouw krijgen een brochure, bestaande uit 4 oefenvormen om het aan- en meenemen met de binnenkant voet voor de jongste jeugd en voor de meisjes te verbeteren. De oefeningen zijn verder bestemd voor de kinderen, die op woensdagmiddag meedoen aan de spelletjes. Een extra tijdstip voor het spelenderwijs aanleren van de techniek. In de komende weken kunnen de trainers dit onderdeel uitvoeren. Het is een combinatie van oefenen en spelen. Het aannemen / meenemen van de bal is voor de jongste jeugd pas echt interessant als ze daarna ook op doel mogen schieten.

16 FEBRUARI CROWDFUNDACTIE (2)

De eerste 2 doeltjes van 3 x 1 meter voor het wandelvoetbal en de mini F zijn besteld en worden gemaakt. Twee extra doeltjes kan gaan leiden tot extra aanwas van spelers. Meer wandelvoetballers, meer mini F spelers, maar ze zijn ook handig voor mini toernooien. We beleggen rustig verder en willen weer € 600 verdienen voor de aanschaf van 2 extra doeltjes. De eerste aanzet is er al weer. Vanaf 8/2/2018 gestart , is de nieuwe stand € 124. Schenkingen zijn natuurlijk zeer welkom. U kunt uw gift storten op

Dit is ons banknummer : NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg. vermeld daarbij CFWD doeltjes.

17 FEBRUARI VROEGE VOGELS

Het is zaterdagmorgen om 7.15 uur. Alles donker. Om 7.30 uur verzamelen zich de leden van het jeugdbestuur. Kleedkamer indeling is gemaakt. Het veldje voor de wedstrijd van de JO 8 moet worden uitgezet. Er zijn ook meerdere uitwedstrijden. Die spelersgroepen vertrekken vanaf 7.30 uur van het veld. Opdat alles goed verloopt, zijn de leiders en jeugdbestuursleden omstreeks 7.30 uur al in touw. Doorzakken de avond er voor is er voor hen niet bij. Dankzij vereende steun verloopt deze morgen alles gladjes.

18 FEBRUARI KNALFEEST

Zondagmiddag ben ik even op de club en vraag hoe het feest is geweest. Zaterdagmiddag wordt er nog naar kaarten gevraagd, maar er wordt NEE verkocht. Zaterdagavond is er een Hollands feest en hebben 200 personen een topavond. Een dankwoord aan allen, die dit hebben mogelijk gemaakt is hier op zijn plaats.

HET VOETBALGEBEUREN

De onder de 8 eerste team speelt zijn eerste wedstrijd tegen Blauw Zwart. Het team is natuurlijk nog niet ingespeeld en de Roodenburg spelers zijn nog jong. De tegenpartij is net iets beter. Waar het bij deze kinderen omgaat is vooral het hebben van plezier en het opdoen van wedstrijdervaring. Hoe breng ik de bal in het spel? Tegenwoordig dribbelt men in.

De onder de 11 tweede team heeft te maken met 2 afmeldingen. Met 6 vertrekken zijn richting Lugdunum en ondanks een "mannetje minder" weet de ploeg van Ruslan met 5-6 te winnen.

De onder de 11 eerste team is duidelijk een maatje te groot voor RCL. Er wordt 11 keer gescoord.

De onder de 15 staat na rust met 2-0 voor in een gelijk opgaande wedstrijd, maar moet toestaan, dat de tegenpartij nog op gelijke hoogte komt.

De beide onder de 9 teams spelen een uitwedstrijd. Het eerste team wint, het tweede team verliest.

De onder de 13 speelt eveneens uit. In Voorschoten blijkt dat Voorschoten beschikt over de counter. Roodenburg is sterker, maar Voorschoten scoort en wint met 1-0.

Roodenburg onder de 17 moet het opnemen tegen het sterke Nieuwkoop. Die winnen de partij met 1-3.

Roodenburg onder de 19 weet thuis te winnen van Rijnvogels met 4-2.

De zaterdag 1 krijgt een pak op de broek. Tegen Meerburg wordt het 9-1. Maar als ik lees hoeveel B junioren er moesten meespelen, die eerder al gespeeld hadden tegen Nieuwkoop, dan verdienen zij een compliment.

De zaterdag 2 wint met 0-1 bij SEV

Zaterdag 3 verliest bij Hazerswoudse Boys.

De zondag 2 wint het thuisduel tegen Gol Sport 2 met 3-0.

De zondag 1 neemt het op tegen koploper HDV. De einduitslag is 1-4.

 

KOMENDE DONDERDAG, DE WINTERWANDELING

Er is prachtig winterweer voorspeld. Dan moet je genieten van de natuur. Daarom staat er een winterwandeling gepland. Het wordt weer een nieuwe route vanuit sportpark Noord. Een rondje om het Weteringpark te Leiderdorp met tussendoor koffie drinken. 8-10 kilometer. Vertrek 22 februari om 10.00 uur vanuit de corner. Verzamelen 9.45 uur.

KOMENDE ZONDAG, DE HALVE MARATHON KOPPELKLAVERJASSEN

Zondag 25 februari is er geen thuisprogramma voor de voetballers. Het clubgebouw is dan het domein van de klaverjasser. Zaterdag morgen was er ingeschreven door 36 koppels. Dat betekent , dat 72 personen komende zondag de strijd aangaan. Waar het echter vooral om gaat, is dat de mensen een gezellige dag hebben op Noord. Van 10.00 tot 11.00 uur is er koffie. 11.00 uur is de start. Tussendoor is er een broodje en soep en de dag wordt besloten met een uitgebreide maaltijd. Daarvoor begint men in de loop van de week al met koken. Wilt u nog meedoen? Haast u, informatie is verkrijgbaar op facebook van Roodenburg.

 

HET VOETBALPROGRAMMA VOOR VOLGENDE WEEK

ZATERDAG 24 FEBRUARI

09.45 UUR RKDEO JO 8-3 - Roodenburg JO 8-1

14.30 UUR WVC - ROODENBURG ZA (restant)

ZONDAG 25 FEBRUARI

14.30 UUR DELFIA - ROODENBURG

 

WAT IS ER DEZE WEEK TE DOEN BIJ ROODENBURG?

maandag 19 februari

dinsdag 20 februari                              in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                                                 op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal training

                                                                 in de corner om 20.45 uur CL: Chelsea - Barcelona

woensdag 21 februari                        op het veld van 13.00 - 15.00 uur voetbalspelletjes voor jeugd 4-12 jaar

                                                                in het clubgebouw om 13.30 uur Zumbadansen voor vrouwen

                                                                in het jeugdhonk 13.00 uur knutselen en les

                                                                op het veld vanaf 20.30 uur Bedrijfsvoetbal 7 tegen 7

                                                               in de corner CL: Sevilla - Manchester United

donderdag 22 februari                      vanuit de corner om 10.00 uur. start wandeling wandelgroep.

                                                            in het clubgebouw om 19.00 uur darten

vrijdag 23 februari                             in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen.

zondag 25 februari                            in het clubgebouw vanaf 11.00 uur de klaverjasmarathon.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.