Roodenburg Actueel 2018 - week 9

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 9

BUITENGEWONE LEDENVERGADERING.

MAANDAG 5 MAART 20.00 UUR IN HET CLUBGEBOUW

Oproep aan alle leden, ouders van jeugdleden om deze vergadering bij te wonen.

Het thema is: DE TOEKOMST VAN ROODENBURG.

In deze vergadering verneemt u wat er afgelopen maanden is gedaan om te werken aan de toekomst van de club.

Zijn er nieuwe bestuursleden gevonden?

Hoe staat het met Voetbal Vitaal?

Mag Roodenburg op sportpark Noord blijven?

Het zijn vragen, waarop u, indien u de vergadering bijwoont, een antwoord kunt verwachten. Maar de antwoorden geven ook uitsluitsel aan toekomstige leden, die graag bij Roodenburg willen gaan voetballen.

Ik kan u meedelen, dat ik wel zaken hoor in de wandelgangen, maar niet betrokken ben bij dit proces. Het is vooral de volgende generatie, die de kar zal moeten trekken. De afgelopen maanden hebben die regelmatig met elkaar vergaderd.

 

DE ROODENBURG SUPERCUP KOMT ER AAN

Jeugdspelers kunnen pas goede voetballers worden, wanneer ze beschikken over een perfecte basistechniek. Als we het hebben over basistechniek, dan moet een speler een aantal technieken, die vaak voorkomen in een wedstrijd, perfect beheersen. De basis is dat een speler beschikt over balgevoel. Basistechnieken zijn het dribbelen met de bal, het trappen van de bal met de binnenkant voet of met de wreef, het aan- en meenemen en het koppen van de bal.

GroteBeker

 

(PS: dit is de grote beker voor de winnaar, winnares)

Gebruik je de voeten bij een techniek, dan moet je dit zowel met het rechterbeen als met het linkerbeen kunnen uitvoeren.

Voor iedere techniek hebben wij een test ontwikkeld en dan kan je laten zien, wat je in huis hebt. Bij iedere test kun je punten verdienen en wie na 8 onderdelen de meeste punten heeft gescoord, zijn of haar naam komt op de supercup.

Voordat we een test uitvoeren gaan de trainers met jullie aan de slag. Zij nemen de techniek door en naderhand volgt de test. In die tussentijd kan je op het veld of thuis oefenen, zodat je beslagen ten ijs komt.

Een ding willen wij wel meedelen. Vele testen moet je doen met je rechter - en met je linkerbeen. Wie dus veel oefent met zijn minder goede been, kan in het voordeel zijn.

Niet opgeven. Als een oefening niet lukt, dan moet je niet direct opgeven. Blijf geconcentreerd. Spelers, die beschikken over een goede basistechniek zullen opvallen bij scouts Scouts komen bij alle clubs kijken en niet alleen bij de zogenaamde topclubs. Wanneer de eerste test is, lees je in de actueel. In de actueel of anders op de facebookpagina van de Roodenburg jeugdvoetbalopleiding gaan we de stand vermelden na ieder onderdeel.

Wie kunnen er meedoen? Dat zijn jongens en meisjes van onder de 9 en onder de 11 jaar. Tweede jaars F en E pupillen.

De testen kunnen op woensdagmiddag of op een trainingsavond worden afgenomen.

Wij zijn benieuwd WELKE NAAM ER STRAKS OP ONZE SUPERCUP STAAT.

=============================================================

BESTUURSMEDEDELING TRAINERS ZATERDAGAFDELING

Voor het seizoen 2018 - 2019 gaat de LV Roodenburg opzoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de zaterdag selectie.

Afgelopen donderdag heeft het bestuur in goed overleg met trainer Nino Poulina besloten om na dit seizoen afscheid te nemen van elkaar.

Nino gaat opzoek naar een nieuwe uitdaging en wij wensen hem daarin het beste.

Assistent trainer Henk van der Weijden stopt oa door drukke werkzaamheden ook aan het einde van het seizoen.

Namens bestuur,

Ronald van Weerlee

=============================================================

VACATURE HOOFDTRAINER SEIZOEN 2018 - 2019

LV Roodenburg, uitkomend in de 4e klasse KNVB (zaterdag) is voor het seizoen 2018-2019 op zoek naar een hoofdtrainer.

Wij vragen het volgende :

Is in bezit van minimaal het diploma TC3 / UEFA C. Toont enthousiasme, is respectvol, heeft ambitie en staat tussen en boven de groep. Traint op dinsdag en donderdag de selectie van LV Roodenburg. Coacht LV Roodenburg 1 op zaterdag en zorgt voor opstelling en tactiek. Toont belangstelling voor de vereniging als geheel en met name de jeugd. Heeft oog voor doorstroming van eigen jeugd.

Heb je interesse in deze functie, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

EERSTE MEISJESTRAINING

Afgelopen woensdag trotseren ongeveer 12 meisjes de kou. De jongens zijn er niet, want de voetbalspelletjes gaan niet door. De meisjes zijn "duidelijk hoorbaar" aanwezig. Eerst is er techniektraining, daarna wordt er limonade gedronken in de corner. De moeders zorgen dat de meiden weer voldoende energie krijgen, om het partijspel te spelen. De bedoeling is dat er de komende maanden een of meer meisjesteams zich ontwikkelen. De meiden zijn enthousiast en hebben als grote voorbeeld het Nederlands elftal. Deze maanden leren de kinderen de techniek aan, hoe ze als team in formatie moeten spelen. Pas als het spelletje begrepen wordt, kan men wedstrijdjes spelen tegen teams van andere verenigingen.

De meisjestraining is iedere woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.

Meisjes, die willen meedoen , kunnen zich om 13.45 uur melden in de corner.

PS: komt er dit seizoen nog een meisjesteam, dan is dit het derde nieuwe team van dit seizoen en komt het aantal teams in competitieverband op 16. De groei, die zo ontstaat is er een van autonome groei. Geen teams van andere clubs. Gewoon zelf opleiden en houden. Dat maakt een vereniging alleen maar sterker!

ZIEKENBOEG

Ger van Schoonderwoerd den Bezemer is deze week uit het ziekenhuis ontslagen. Heeft een zware operatie ondergaan. Hem wacht een revalidatie van 3 tot 6 maanden. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

STEEKWOORDEN

26 FEBRUARI                        BRUINE GRASVELDEN

Door de aanhoudende droogte, de scherpe wind, temperatuur vaak onder nul, zien we het groene gras veranderen in een bruine steppe. Dit alles heeft te maken met het verbranden van het gras. Dat gebeurt niet alleen in de zomer als het een lange periode niet regent en de zon volop schijnt. Maar dit zelfde euvel doet zich ook voor in de winter. De remedie om het gras weer groen te krijgen is regen.

28 FEBRUARI                        EXTREME KOUDE

Ik heb eens gesnuffeld in het handboek competitie amateurvoetbal. Daarin staat dat bij extreme koude verenigingen onderling kunnen afspreken om wedstrijden van teams van onder de 11 jaar en jonger af te gelasten. Woensdagavond is de gevoelstemperatuur tussen de min 10 en min 20 en staat er een stevige wind. Trainingen en toernooi worden afgelast. Misschien moet het begrip "extreme koude" nog nader gespecificeerd worden. Mijns inziens moet je bij min 10 gewoon lekker binnen blijven. Zondag was het extreem koud en ging menige wedstrijd door. Ik zag toeschouwersaantallen bij standaardteams, die lager waren, dan het aantal klaverjassers op zondagmiddag in ons clubgebouw. Waarvan acte.

1 MAART                               VITALITEIT

Leiden Voetbal Vitaal gaat over sterke clubs. Dat is een prachtig streven, maar er zit een addertje onder het gras. Een club wordt niet sterk, als er onvoldoende gediplomeerde jeugdtrainers voor de groepen staan. Dan wordt het een zootje. Ik denk, dat deze voorwaarde onderbelicht is geweest en dient te worden meegenomen in het totaal plan. Bij Roodenburg zijn er behoorlijk wat gediplomeerde trainers actief. Een club als Roodenburg leidt al jaren zijn eigen jeugdtrainers op en het streven moet zijn om dit ook in de toekomst te blijven doen. Als er alleen goedwillende vaders voor de groep staan, zonder kennis van zaken en zonder ondersteuning, dan brokkelt de vitaliteit van club en spelers heel gauw af.

2 MAART                               BEDANKBRIEF VAN GOL SPORT

Zoals u wellicht in de media heeft kunnen vernemen heeft Gol Sport besloten om aan het einde van seizoen 2017/2018 te stoppen. Na inmiddels bijna 25 jaar met veel plezier deelgenomen te hebben aan voetbalactiviteiten in KNVB verband in Leiden en omgeving is het zoals u kunt begrijpen geen makkelijke proces geweest om tot dit besluit te komen maar het is wel de realiteit waar we nu voor staan. Hierbij willen wij u, en uw (kader)leden namens GOL Sport bedanken voor het warme ontvangst en plezier die we gezamenlijk hebben gehad op en rond de voetbalvelden gedurende al die jaren. Verder willen wij u, wellicht ten overvloede, laten weten dat het seizoen 2017/2018 gewoon volgens het programma afgewerkt zal worden en zien er graag naar uit om jullie op Boshuizerkade dan wel bij jullie accommodatie te ontmoeten.

4 MAART                               DE KRAKERS

Het voetbal is dan wel afgelast, maar op TV wacht ons nog een paar leuke potjes. De RB actueel wordt zaterdagavond verzonden. Zondag 4 maart is er om 16.15 uur de kraker FC Barcelona tegen Atletico Madrid en om 20.45 uur doen we het nog eens over met AC Milaan tegen Inter Milaan. Plaats van handeling in principe de corner.

WANDELING VAN DONDERDAG 8 MAART

De wandelgroep van Roodenburg heeft voor komende donderdag 8 maart weer een wandeling gepland. Er wordt gestart vanaf Roodenburg om precies 10.00 uur in de morgen. De nieuwe wandeling heeft als thema : WANDELEN LANGS DE GEDEMPTE GRACHTEN VAN LEIDEN. Martine is deze morgen de reisleidster. Tussen door wordt er in de stad koffie gedronken.

HET VOETBALGEBEUREN

Na de sneeuw van vrijdagavond is het competitieprogramma er volledig uit.

HET VOETBALPROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

DONDERDAGAVOND 8 MAART

20.00 UUR Roodenburg 3 - Oegstgeest 3

VRIJDAG 9 MAART 7 TEGEN 7 TOERNOOI KNVB 35+ op ons eigen Sportpark Noord

20.00 uur Roodenburg 35+1 - BSC'68 35+2

20.30 uur UVS 35+1 - Roodenburg 35+1

21.00 uur Roodenburg 35+1 - Rijnvogels 35+2

Na afloop is er de derde helft.

ZATERDAG 10 MAART

08.30 uur Roodenburg JO11-2 - SJC JO11-7

09.00 uur Roodenburg JO9-2 - Warmunda JO9-2

09.00 uur Roodenburg JO9-1 - Blauw Zwart Jo9-1

09.00 uur MMO JO11-1 - Roodenburg JO11-1

09.00 uur UDO JO8-1 - Roodenburg JO8-1

10.00 uur Roodenburg JO13-1 - RCL JO13-4

10.00 uur Kagia JO15-1 - Roodenburg JO15-1

14.15 uur Quick Boys Jo19-3 - Roodenburg JO19-1

14.30 uur Roodenburg 3 - BSC'68 6

15.00 uur Nicolaas Boys JO17-1 - Roodenburg JO17-1

ZONDAG 11 MAART

11.45 uur ASC 4 - Roodenburg 2

14.30 uur HMSH 1 - Roodenburg 1

 

WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN BIJ ROODENBURG?

Het wordt steeds drukker op Noord met steeds meer activiteit. De doordeweekse agenda groeit.

MAANDAG 5 MAART                                    in het clubgebouw om 20.00 uur buitengewone ledenvergadering

DINSDAG 6 MAART                                      in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                                               op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal

                                                                                   in de corner om 20.45 uur CL live: PSG - REAL MADRID

WOENSDAG 7 MAART                                op het veld van 13.00 - 15.00 uur spelletjes voor de jeugd, supercup

                                                               in het clubgebouw om 13.30 uur zumbadansen

                                                               in het jeugdhonk 13.30 uur knutselen

                                                               op het veld vanaf 14.00 uur meisjestraining

                                                               op het veld vanaf 19.30 uur Powerleague 7 tegen 7 voetbal

                                                               in het clubgebouw om 20.45 uur CL live TOTTENHAM - JUVENTUS

DONDERDAG 8 MAART                              vanuit de corner om 10.00 uur stadswandeling langs de gedempte grachten.

                                                               in het clubgebouw vanaf 19.00 uur darten

                                                              op het veld om 20.00 uur Roodenburg 3 - Oegstgeest 3

VRIJDAG 9 MAART                                     in het jeugdhonk 20.00 uur klaverjassen

                                                              op het veld om 20.00 uur KNVB 7 tegen 7 toernooi 35+

ZATERDAG 10 MAART                               op het veld vanaf 8.30 uur competitievoetbal (zie wedstrijdprogramma)

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.