Roodenburg Actueel 2018 - week 10

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 10

LV ROODENBURG

Roodenburg logo

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

 

NIEUWE VOORZITTER LEON KLOOS AAN HET WOORD

In de RB actueel extra heeft u kennis gemaakt met het nieuwe bestuur. De laatste weken ging het of Roodenburg zou omvallen of zou herrijzen.

Achter de schermen werd er vanaf januari gewerkt aan een nieuw bestuur. Nadat de leden hadden toegestemd in de nieuwe organisatie structuur, kwam er voor Leon een periode aan met veel perscontacten. Iedereen wil graag weten hoe Roodenburg er voor staat. Er heerst ook nostalgie. Want Leiden zonder Roodenburg, daar heeft menigeen moeite mee. Veel Leidenaren hebben hier hun jeugdtijd gehad, van alles mee gemaakt en als er dan iets wegvalt, dan doet dat pijn.

Op radio Sleutelstad FM is Leon ondervraagd door Hennie Kanbier. Wilt u weten, wat er gaat gebeuren? Ga dan naar het audio archief van deze zender.

sleutelstad.nl/luisteren/

Het interview is op 7/3/2018 uitgezonden.

 

EEN COMMUNICATIEPAAL OF COMMUNICATIE MANAGER?

In de wijk en in de gemeenteraad is er beroering ontstaan. De oorzaak heeft te maken met de toekomstige ontwikkeling van de Prinsessebuurt.

De Prinsessebuurt ligt tussen de Herensingel en de Willem de Zwijgerlaan. De lagere woningen en de flats aan de Willem de Zwijgerlaan. De komende jaren moeten daar woningen worden gerenoveerd en mogelijk moeten er woningen gesloopt worden. De gemeente heeft bij dit project een visie laten ontwikkelen om wat te doen aan het welzijn en de leefbaarheid in dit gedeelte van Leiden Noord.

Voor dit ondersteuningsplan heeft de gemeente € 650.000 beschikbaar gesteld. € 270.000 is daarbij "al" gereserveerd voor een buurtcoördinator, een communicatiewerker en een wijk netwerker.

De gemeenteraad vindt deze hofhouding flink aan de hoge kant. In de laatste 20 jaar heb ik zelf al menig projectmedewerker voorbij zien komen, maar puntje bij paaltje moet je het als persoon, als wijk of als club, het zelf oplossen.

En met de verkiezingen in aantocht viel mijn oog op deze verkiezingspaal.

Zuil

Een paal op het Kooiplein, met daarop de verkiezingsboodschappen van de partijen, die gaan mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu er roering is ontstaan over de communicatie naar de wijkbewoner kreeg ik direct een visioen. Hoe kan je deze zuil inzetten voor de bewoner?

Met trots heeft de gemeente Leiden aangekondigd, dat het Kooiplein het hart moet zijn van Leiden Noord. Als we nu de zuil eens 30 meter opschuiven richting het kruispunt naar de oude Bernhardkade? Dan staat de zuil vlakbij bankjes en vlakbij de bushalte aan de Kooilaan. Dagelijks wandelen er honderden langs deze zuil.

De gemeente streeft naar meer sociale samenhang tussen bewoners. Dat contact kan ontstaan, als men aan gezamenlijke activiteiten deelneemt. Hier kan dus een grote kans voor non-profitorganisaties in de wijk ontstaan. Op de zuil verschijnen geen lange verhalen met korte boodschappen over activiteiten, die er in de wijk gaan plaatsvinden. Niet meer dan 6 activiteiten worden er gemeld en na een week verschijnen er weer nieuwe boodschappen.

Mensen, die dan langs lopen, kunnen zo'n boodschap in zich opnemen en er op reageren. Boodschappen zoals in de trend van:

==============================================================

Tuin Snuffelmarkt bij tuinvereniging ons Buiten. Wanneer ? 10-14 uur. Waar? De Tuin van Noord.

Iedere woensdagmiddag bij LV Roodenburg in Noorderpark. Gratis voetbalspelletjes van 13.00 - 15.00 uur Voor wie? Voor kinderen van 4- 12 jaar.

Elke zondagmorgen genieten van een goed ontbijt? Dan moet u bij het theehuis in het Noorderpark zijn.

Van maandag tot donderdag is er een wijkrestaurant voor de buurt. U kunt aanschuiven van 17.00 - 18.30 uur. Waar? In Buurthuis de Kooi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het principe van 5-6 zogenaamde "uit tips " verschijnt sinds kort eveneens op de digitale editie van het Leidsche Dagblad. Niet te veel tips en niet te lang. Kort, krachtig, richtinggevend. Het lijkt een goede methode om de interesse van mensen op te wekken!

Met de zuil bij de bankjes heb je direct een goede plek om te flyeren. De gemeente is tegen het uitdelen van boodschappen. Maar non profit organisaties in de wijk doe je een plezier als ze hun boodschap persoonlijk kunnen overhandigen.

Voor dit project heb je dus een zuilmanager nodig. Iemand, die wekelijks de zuil bijhoudt en het flyeren regelt.

Leiden Noord is een wijk, met een sterk veranderende bevolking. Met deze plek, met deze zuil en met de vele instanties, heb je het beste communicatiemiddel al voorhanden.

Wedden, dat je daarmee heel veel mensen gaat bereiken? Een paal, die ook niet zou mis staan op de Luifelbaan in Zuid West of de Stevensbloem voor de Mors.

PS: In het voortraject heb ik het idee voorgelegd aan mensen uit de wijk. Dit is een reactie van Vincent Kokke.

Een mooi idee. Eerder in het licht van het WijkOntwikkelingsPlan aan de orde geweest, niet gerealiseerd.

Ik weet dat vanuit ook het Voorzitter Overleg wel behoefte is aan een dergelijk communicatiemiddel.

Leiderdorp heeft inmiddels digitale informatiezuilen staan bij binnenkomst van het dorp? Een mooie oplossing als je de informatie simpel via PC/smartphone kunt aanpassen?! Kooiplein is daarvoor dan een mooie plek!

STEEKWOORDEN

7 MAART / SOCIALE MEDIA

Het Roodenburg verhaal verschijnt dezer dagen op facebook en het twitteraccount van de club en er zijn talrijke reacties. Oude bestuurders worden bedankt voor hun inzet. De nieuwe ploeg wordt succes toegewenst. Er zijn vele reacties naar aanleiding van de aantreding van het nieuwe bestuur. Velen leven mee en het is zaak, dat velen aansluiten.

7 MAART / HET ROLLEN VAN DE GRASVELDEN

Na een vorstperiode is het gebruikelijk dat de grasvelden gerold worden. In tijd van vorst worden de velden niet bespeeld en daardoor wordt een veld "lui" en kan het veld te los worden. Het veld wordt dan aangestampt en dat gebeurt via een zware rol, die wordt getrokken door een tractor. Woensdagmorgen werden veld 1 en 2 gerold en daarbij geldt er nog een eis. Een veld mag alleen gerold worden als het ijs, "de hal" uit de grond is.

8 MAART / DE WANDELING

Regen, regenpak aan, plu mee. Donderdagmorgen vertrokken er 4 wandelaars richting Oegstgeest. Op weg naar Poelgeest. Op zoek naar de woning van de Bekende Leidenaar Jaap Visser. Via het pad langs de spoorlijn naar de Leede. Met wind tegen vervolgens via de Merenwijk terug naar Noord. Er werd flink doorgestapt en toen men eenmaal weer op Noord was, werd het droog. De mannen en vrouw hadden er ongeveer 8 kilometer opzitten. De volgende wandeling staat gepland op donderdag over 2 weken.

8 MAART / BEKERVOETBAL

Op de clubavond is er een avondwedstrijd. Roodenburg 3 zaterdag neemt het op tegen het derde team van Oegstgeest. Roodenburg 3 wint de wedstrijd met 2-1.

Het is een wedstrijd in het kader van de vierde ronde van de beker. Roodenburg gaat dus weer een ronde verder. Het wordt de 5de ronde. In de competitie staat ons derde elftal op de eerste plaats.

9 MAART / DE DRUKKE VRIJDAGAVOND

Op vrijdagavond bezoek ik in de vooravond het complex. In het radio interview heeft de hoofdredacteur van Leiden Amateurvoetbal al gewezen op de vele activiteiten, die er bij Roodenburg plaatsvinden. Als ik aankom, zie ik om 19.30 uur dat er meisjestraining is en er is een Eritrees voetbaluur. In het jeugdhonk wordt er vanaf 20.00 uur klaverjas gespeeld. Om 20.00 uur zou het 7 tegen 7 toernooi beginnen en bereiden 40 mannen zich voor. Er zijn 2 scheidsrechters om alles goed te laten verlopen. Fer van Kampen en Michel Buyn zullen de wedstrijden leiden. En dan wordt het ineens donker. Michel wil het licht aansteken in het ballenhok en trekt aan de knop van de veldverlichting. Een pitch stop van 20 minuten is het gevolg. Gelukkig is er live voetbal of voetbal inside in het clubhuis. Xander is de man, die aan het begin van deze avond de bar runt. Hoe meer man betrokken zijn bij de organisatie of bij evenementen, des te sterker wordt de organisatie.

10 MAART / GERRIT NIEUWENHUIS

Op zaterdagmiddag komt Gerrit Nieuwenhuis langs om een biertje te drinken. Niet veel Roodenburgers kennen Gerrit. Daarom een korte introductie. Gerrit maakt(e) naast voorzitter Ger van Gemert deel uit van de Commissie Goed Gedrag. Deze commissie spreekt leden aan, die over de schreef zijn gegaan. Dat zijn leden, die rode kaarten ontvangen. Zij moeten zich voor hun gedrag verantwoorden bij deze commissie. Naast dit werk is Gerrit de secretaris van de voedselbank in Leiden. Als jurist heeft hij de afgelopen jaren een aantal Roodenburgers bijgestaan. Bij strafzaken met de tuchtcommissie deed Gerrit regelmatig het woord. Er komen nieuwe leden in de Commissie Goed Gedrag. We nemen afscheid van Gerrit Nieuwenhuis en Ger van Gemert. Een laatste quote wil ik nog wel even kwijt. Gerrit: "de laatste jaren ben ik namens Roodenburg niet meer in contact gekomen met de commissie van beroep van de KNVB. Laten we het maar zo houden".

 

35 PLUS INCASSEERT EERSTE NEDERLAAG

Zoals hierboven is vermeld vond er afgelopen vrijdagavond een 7 tegen 7 voetbal toernooi plaats voor 35 plus teams. Op vrijdagavond eens per twee weken, komen de mannen uit de luie stoel, om als "paradepaardjes" te dartelen op een half veld.

Na een pitch stop van 25 minuten gingen een viertal teams met elkaar aan de slag. Rijnvogels, BSC 68 , UVS en Roodenburg speelden wedstrijdjes van 25 minuten. Scheidsrechters waren Fer van Kampen en Michel Buyn.

Dit waren de resultaten.

Roodenburg - BSC'68                          2-6
Rijnvogels - UVS                                4-0
Rijnvogels - BSC                                1-3
Roodenburg - UVS                             3-1
UVS - BSC                                        1-5
Roodenburg - Rijnvogels                    4-1

Tot nu toe had Roodenburg in de najaarscompetitie nog geen enkele wedstrijd verloren. Vrijdag moesten ze er aan geloven en was BSC'68 hen de baas.

Bij het 7 tegen 7 voetbal is de derde helft net zo belangrijk. Die vindt plaats in het clubgebouw. Nouri en Ramon verzorgden de hapjes en na afloop was het weer reuze gezellig.

7x7 1

Op deze actiefoto zien we Henk van der Weyden aan de bal, terwijl Dennis van der Pluijm open gedraaid om de bal vraagt.

Roodenburg is dit jaar voor het eerst begonnen met deelname aan KNVB competitie van 35 plus voor zeventallen. In een competitie op vrijdagavond speelt een zevental een viertal wedstrijden, waarbij ieder team een eigen thuis toernooi organiseert. Kersverse voorzitter heeft via Sleutelstad FM mensen opgeroepen om hem te komen helpen.

Meer teams van 35 plus en 45 plus, die willen gaan meedoen aan de KNVB competitie is daarbij een optie. U vind zijn gegevens op de website van LV Roodenburg.

MINIDOELEN WEDSTRIJDKLAAR GEMAAKT

Afgelopen zaterdagmorgen zijn Jean-Marc en Piet Labrujère in de weer geweest om de netten te bevestigen aan de minidoelen van 3 x 1 meter.

Minidoelen, die gebruikt worden voor het wandelvoetbal en het voetbal van onder de 7 jaar. De netten pasten maar net en dankzij sponsoring van Piet zijn de netten voorzien van tyraps. Daarnaast zorgde Piet voor sloten, zodat deze doelen alleen nog kunnn worden gebruikt voor Roodenburg aangelegenheden.

HET VOETBALGEBEUREN

De temperatuur was aangenaam, vergeleken met de zaterdag er voor. Om kwart voor acht waren de onder de 11 eerste en tweede team al present op Noord.
Door een zieke moest de onder 11 eerste team met 6 spelers op pad richting MMO. Ondanks een mannetje minder werd Met Moeite Opgericht met 4-5 verslagen.

De onder de 11 2de team maakte korte metten met SJC. De Blauwzwarten wisten maar liefst 13 maal het net te vinden.

De onder de 9 eerste team speelde thuis gelijk tegen het eerste team van Blauw Zwart uit Wassenaar.

Het tweede team van onder de 9 verloor nipt van Warmunda.

De onder de 8 eerste team kwam in actie tegen een ingespeeld eerste team van UDO. Zij speelden een leuke wedstrijd.

De onder de 13 eerste team nam het op tegen RCL. Na de reguliere speeltijd stond er een brilstand op het scorebord. Beide keepers waren in vorm. Roodenburg was onrustig bij het afronden. In plaats van zuiver schieten, werd er vaak te wild met de bal omgegaan.

Roodenburg JO 15 ging op bezoek bij het sterke Kagia JO 15 eerste team. Trainer Youcef was vooraf al blij, als er gelijk gespeeld kon worden. De Kagianen dachten daar anders over. Het werd 3-0 voor Kagia.

Roodenburg onder 19 speelde tegen Quick Boys onder 19 -3. Voor de rust stond Roodenburg met 2-0 voor, maar conditioneel kon de ploeg de Katwijkers in de 2de helft niet bijbenen en verloor met 3-2.

Roodenburg onder 17 deed ervaring op met het stevige voetbal van Nicolaas Boys onder de 17. Een nieuwe ervaring, want niet overal wordt er alleen maar technisch gevoetbald. In Nieuwveen heb je te maken met opportunisme en dat hoort ook bij voetbal. De onder de 17 won de uitwedstrijd met 3-5.

Thuis speelde Roodenburg 3 tegen BSC 68 -6. Met de hakken over de sloot werden de punten binnen gehaald. Het werd 3-2.

Terugkomend van een wandeling in de Gelderse vallei lees ik dat de zondag 1 met maar liefst 14-0 van HMSH heeft verloren.

HET VOETBALPROGRAMMA KOMENDE WEEK

ZATERDAG 17 MAART

08.30 uur Roodenburg JO8-1 - Valken'68 JO8-4

08.30 uur Voorschoten JO9-3 - Roodenburg JO9-1

08.30 uur Kickers'69 JO9-5 - Roodenburg JO9-2

09.00 uur Roodenburg JO11-1 - Meerburg JO11-4

10.00 uur Roodenburg JO15-1 - SJC JO15-2

10.00 uur Lugdunum JO13-1 - Roodenburg JO13-1

10.15 uur UDO JO11-7 - Roodenburg JO11-2

11.30 uur Oosterheem 4 - Roodenburg 3

12.00 uur Roodenburg JO17-1 - TAVV JO17-1

12.00 uur Roodenburg JO19-1 - Katwijk JO19-2

14.30 uur Football Factory - Roodenburg

15.00 uur RKAVV 1 - Roodenburg 2

ZONDAG 18 MAART

11.00uur Roodenburg 2 - ROAC 4

14.30 uur Roodenburg 1 - Erasmus 1

 

WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN?

maandag 12 maart

dinsdag 13 maart                   in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen

                                                op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal.

                                          in de corner om 20.45 uur CL: Manchester United - Sevilla

woensdag 14 maart              op het veld van 13.00 -15.00 uur voetbalspelletjes jeugd 4-12 jaar

                                               in het clubgebouw om 13.30 uur Zumba dansen voor vrouwen

                                               in het jeugdhonk 14.00 uur knutselen en les

                                               op het veld vanaf 14.00 uur meisjestraining.

                                               op het veld om 18.00 uur speltraining onder 7 jaar.

                                               op het veld vanaf 19.30 uur Powerleague 7 tegen 7 voetbal

                                               in het clubgebouw om 20.45 uur CL Barcelona - Chelsea

donderdag 15 maart            in het clubgebouw vanaf 19.00 uur darten

                                              op het veld van 19.00 - 20.00 uur recreatief klein veld voetbal voor 40 plus

                                              in het clubgebouw om 20.45 uur Arsenal - AC Milaan

vrijdag 16 maart                  in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

zaterdag 17 maart               vanaf 8.30 uur competitievoetbal

                                              op het veld om 10.00 uur speltraining onder 7

zondag 18 maart                  vanaf 11.00 uur competitievoetbal.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.