Roodenburg Actueel 2018 - week 13

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 13           

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.  tel. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

                                   VEEL HOLLENDE KINDEREN OP ZOEK NAAR PAASEITJES


Het was zaterdagmorgen 31 maart,  even na 10.00 uur en 35 kinderen stonden bij de afrastering te trappelen om op zoek te gaan naar de verstopte paaseitjes. Na het signaal 1 - 2 - 3 door meester Leon, ging iedereen los.
Langs de kant werd het zoeken gadegeslagen door de ouders. De bedoeling was dat de gevonden eitjes gezamenlijk verzameld werden. Hiervoor was er een grote doos op de penaltystip geplaatst.
Maar niet ieder eitje ging rechtstreeks naar de verzamelplaats. Menig gevonden eitje werd met trots aan de ouders getoond en onze Chinese mini F dacht dat ze al in de pocket mochten. Een andere speler legde hem uit, wat er met de eitjes moest gebeuren.
Na een kwartier zoeken waren de meeste eitjes gevonden en was het tijd voor limonade vanuit de huiskamer.

EierenZoeken

Hierna was het tijd voor partijtjes. De oudere F pupillen speelden op een half veld 8 tegen 8.
De onder 8 en de mini F speelden 12 tegen 12 op een kwart veld. Hier werd het welbekende kluitjesvoetbal bedreven. Ondertussen hadden de ouders de verzamelde eitjes verdeeld over de bekertjes. Ieder kind kreeg na de training een beker met eitjes mee. Daarbij zat het grote ei onderin, want menig kind vroeg of er een groot ei in de beker zat.
Ouders, de kinderen en Roodenburg kijken terug op een leuk evenement.

 

            COMBINATIE ROODENBURG O-15-013 ONTMOET ENGELS SCHOOL TEAM


Op zondagmorgen, eerste Paasdag arriveert per touringcar de Willink School op sportpark noord.
Zij zijn gekomen met een combinatieteam van spelers geboren in 2004/2005. De Willink School is een gewone school, waar kinderen ook voetbaltraining aangeboden krijgen in hun lespakket.  De wedstrijd zal worden gespeeld op 2/3 veld met verplaatsbare doelen op de strafschopgebiedlijn. Het wordt een wedstrijd van 9 tegen 9 en de wedstrijd wordt geleid door Hicham Nour.

De wedstrijd gaat gelijk op. De ruststand is 0-0.  Nadat alle spelers zijn voorzien van limonade en de trainers van koffie neemt Roodenburg in de 2de helft meer het initiatief. Roodenburg komt met 1-0 voor, maar de Willink School maakt gelijk en dat wordt de eindstand (1-1)

Na de wedstrijd volgt er een strafschoppenreeks en daar blijkt Roodenburg meer in bedreven, dan hun Engelse gasten.
De Engelse trainers zijn enthousiast over de gespeelde wedstrijd en de Roodenburg ploeg en trainers worden na de wedstrijd uitgenodigd om een wedstrijd te komen spelen in Groot Brittannië.
De uitnodiging wordt in beraad gehouden, want er zijn nogal financiële consequenties aan verbonden.
In de rust werd deze foto gemaakt van alle spelers en hun begeleiders.

EngelsVoetbal


De scheidsrechter is de 4de staande speler van links met het rode jack. Hij draagt het Roodenburg clubscheidsrechter jack. Daaraan zijn tegenwoordig de Roodenburg jeugdscheidsrechters te herkennen.

                                                           DE SNELWEG OP (4)

Richtlijnen voor spelers, wanneer men als speler/ als team geen balbezit heeft. In deel 3 heb ik geschreven over het compact verdedigen van de linies, zowel in de diepte als in de breedte.
Hier op terugkomend en kijkende naar de wedstrijd tussen Duitsland en Brazilië, viel mij op in welk tempo de Brazilianen na balverlies de bal wilden terugveroveren. Spitsen, die sprintend terug gingen om mee te helpen met het terugveroveren van de bal. Zorgen dat de balbezitter van de tegenpartij het moest opnemen tegen een meerderheid. Heel wat anders dan tijdens het WK in Brazilië, toen Brazilië compleet van de mat werd gevaagd. Toen bleven de Braziliaanse spitsen voorin hangen, nu snelden zij terug. Dat terugsprinten lukt daarbij nog beter als achterhoede en voorhoede, net als de spitsen steeds dicht op elkaar bewegen. Op die manier hoef je geen 50 meter te doen, maar zit je als meeverdedigende spits op 20 meter.

Als tweede richtlijn, wil ik aangeven, dat tegenwoordig de ruimte moet worden verdedigd, waarbij het verdedigen van die ruimte afhankelijk is van wat de tegenstanders doen en waar de bal zich bevindt.

Dit soort verdedigen is heel anders, dan in het verleden. In het verleden werd er meestal door middel van mandekking verdedigd.  Iedere verdediger (rechtervleugelverdediger, voorstopper, linkervleugelverdediger had zijn vaste man, en een ausputzer bevond zich achter die verdedigers, om de gaatjes die vielen, te kunnen corrigeren. Het was de tijd, dat de trainer riep "Jij bekommert je om jouw speler, verlies hem niet uit het oog, blijf bewegen tussen je eigen doel en de aanvaller. Als hij gaat pissen, dan ga je met hem mee !".

In het huidige voetbal gaat het er dus om, dat de actieruimte voor de aanvallers wordt klein gemaakt, wordt gesloten. Die strategie is dus afhankelijk van waar de man met de bal van de tegenpartij zich bevind. Is hij in het midden van het veld?  Is hij aan de zijkant?  Is hij op eigen helft of op onze helft?
Overal op het veld wordt, indien wordt gespeeld vanuit een georganiseerde verdediging er druk op de bal gezet. Dat gebeurt via het georganiseerd opschuiven richting de bal door het hele elftal.
De tijd, dat de aanvaller rustig kan kijken om een vervolgactie in te luiden, ligt op het hogere niveau dus achter ons. Maar je kan niet ieder moment van de wedstrijd blind achter de bal gaan jagen.
Als richtlijn geldt dat je opties over houdt, in welke richting je de tegenstander stuurt, waardoor je een grotere kans hebt om de bal te veroveren. Aan de zijkant heb je daarbij veel meer kans op succes, dan in het midden. In het midden kan een ploeg de bal naar alle richtingen spelen. Naar voor, naar achter, naar links of naar rechts. Aan de zijkant krijg je te maken met de zijlijn en daardoor vervalt er een speelrichting.
Het is dus zaak, dat een gezamenlijk team de tegenpartij in een bepaalde richting drijft en dat start door middel van het aanlopen van de spitsen richting de verdedigers. In plaats van recht op bijvoorbeeld een centrale verdediger te bewegen, loopt een centrumspits, gesteund door medespelers, die hem dekken in de rug, met een boog toe. Daarbij wil hij, dat de centrale verdediger de opbouw laat verlopen via de zijkant.

Als richtlijn 3 geldt dat je via het beperken van de ruimte, het beperken van de tijd en door actief aanvallen van de balbezitter, je probeert de bal te veroveren. Als je zelf situaties creëert, waardoor de tegenpartij onder druk wordt gezet, dan verbeter je daarmee de kans dat je de bal verovert.

Maak je de ruimte dus klein, laat de aanvaller de bal van zijn voet springen of kan hij de bal niet meer kwijt, dan is daar het moment om toe te slaan. Is de ruimte dus klein en ben je met meer dicht in de buurt van de balbezitter, dan geef je hem dus weinig tijd. Hoe minder tijd zo'n aanvaller heeft, des te groter is de kans, dat die aanvaller in de fout gaat en dat is wat je als verdediger wil.

Steeds actief druk zetten op de tegenstander, doe je met het hele team. Als er 1 man verzaakt, dan kan de balbezitter ontsnappen en is al het werk voor niets geweest en moet je elders op het veld mogelijk opnieuw beginnen.


In de volgende uitgave gaan we verder met richtlijnen voor het verdedigen.

                                   CROWDFUNDACTIE KRIJGT BOOST

Afgelopen dinsdag ontvingen we 50 deelnemers bij  het klaverjassen en sjoelen.
Voor iedere bezoeker , die deelnam was er een prijs. Er werden dus heel wat kilometers afgelegd om alle prijzen binnen te fietsen. Winnaar van het klaverjassen werd Daan Vogelenzang, de broer van ......
Eenmalig was er een Paasloterij, waarbij er twee kratten met levensmiddelen in de verloting gingen.  De verloting bracht de nodige centjes op voor onze actie.
Een prijs kon nog niet worden uitgereikt. De organisatie is op zoek naar de winnaar/ winnares met lotnummer 86.
Bij de vorige melding van onze actie stond de teller op € 171.
Via de loterij en een winst met sprinters long in Unilever is de nieuwe stand € 387.
Het streefbedrag is € 600 om alsnog 2 doelen aan te schaffen voor het mini voetbal / wandelvoetbal.

Dit is het banknummer voor als u ons wilt steunen.
Dit is ons banknummer :  NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg.  vermeld daarbij CFWD   doeltjes.

            WANDELVOETBALLERS KOMENDE ZATERDAG TE GAST BIJ RCL

Op zaterdag 7 april doet het Roodenburg wandelteam 55 plus mee aan het eerste wandelvoetbaltoernooi van RCL. Het toernooi begint om 13.30 uur op sportpark  De Bloemerd te Leiderdorp. Ploegen als de Old Stars, ADO Den Haag, RCL en vele anderen zullen van de partij zijn.

Wndelvoetballers1

De Roodenburg wandelvoetballers oefenen iedere dinsdagavond.
Wilt u meer weten of een keer meetrainen?
Renzo Scanu is de contactpersoon en bereikbaar via telefoon 06 -10017089.
of per e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wndelvoetballers2

 

STEEKWOORDEN

28 MAART                                           KLETSNAT

Op woensdag regent het de hele middag en avond. De spelletjes op het veld gaan niet door, maar in plaats daarvan worden er spelletjes gedaan in het jeugdhonk.
De onder de 11, onder de 15 en onder de 17 gaan trainen. Onder de 15 speelt een oefenwedstrijd tegen onder de 17, zodat ze kunnen wennen aan een hoger tempo.
De powerleague wedstrijden gaan deze avond gewoon door. Het is een koude bedoeling en na de wedstrijd smaakt dan wel iets warms.  Het voordeel is, dat op woensdagavond het clubgebouw open is en dat de frituur aan staat. Op die manier wordt het 7 tegen 7 spelen onder mindere omstandigheden toch een feest. De klant is immers koning.

28 MAART                                           SPORTING LEIDEN

Dit is de nieuwe naam van de fusieclub van FC Rijnland en v.v. Leiden. Eigenlijk is er sprake van nieuwe fusie van 4 oude clubs.  FC Rijnland is ontstaan vanuit een fusie tussen Oranje Groen en ZLC. V.V Leiden fuseerde destijds met VWS. Eerst waren het er 4, toen werden het er 2 en nu is het 1 club.
Sporting Leiden voldoet nu aan vele voorwaarden en kan in de toekomst met eigen jeugd een bestaan opbouwen in de Mors.  Het bestuur heeft via twitter de nieuwe club veel succes toegewenst.

29 MAART                                           TAPLES

Het hanteren van de voorzittershamer is één. het kunnen tappen van een pilsje is een andere zaak.
Afgelopen donderdag nam onze nieuwe voorzitter Leon de bardienst waar, tot dat de opvolgster Louise kwam. Iemand bestelde een pilsje en Mat de Boer liet hem zien hoe er getapt moet worden.
Leon had nog nimmer getapt en kreeg een praktijkdemonstratie voorgeschoteld. De eerste getapte biertjes waren nog niet je van het. Het glas werd niet op tijd verticaal gehouden. Teveel schuim. Maar Leon excuseerde zich bij Mat en Maarten. Voor de mislukte tapbiertjes was er wel een afnemer.
U begrijpt wel wie hier de afnemer was. Al doende leert men.

30 MAART                                           VOORLOPEN

Wie een geleide wandeling aanbiedt, zal moeten voorlopen. Is de afstand niet te groot voor de doelgroep. Zijn er obstakels of dienen de wandelaars te zijn voorzien van  "stevige wandelschoenen".
Moet er vanaf een andere plaats gestart worden?
Op vrijdagmiddag is er voor gewandeld en gebleken is dat deze wandeling langer is dan gebruikelijk en dat er dan dient te worden vertrokken vanaf een ander startpunt.

31 MAART                                           DE SCHOLEKSTERS ZIJN TERUG

Ze hebben al jaren een vaste broedplaats en ieder jaar komen ze terug. Het zijn een tweetal scholeksters, weidevogels.

Scholekster

De scholekster broedt op daken met grind. Elk jaar in april zoeken ze het dak van de flat Noorderlicht langs de velden op. De vogel heeft een puntige snavel, die wordt gebruikt om op zoek te gaan naar wormen. Daar is weiland dus zeer geschikt voor, maar onze scholeksters hebben als territorium het hoofdveld. Ze broeden ongeveer 27 dagen en blijven hun jongen lang voeren. Met hun lange snavel durven meeuwen of zwarte kraaien niet in de buurt van hun nest te komen.

                                               HET VOETBALGEBEUREN

De zaterdag 3 speelde een uitwedstrijd tegen UDO 4. De punten bleven in Oegstgeest. Het werd 2-1 voor UDO.
De zaterdag 1 moest eveneens de punten in Oegstgeest achter laten. Op sportpark de Voscuyl werd het 4-0 voor Oegstgeest. Voor een wedstrijdverslag gaat u naar de website van Leiden Amateurvoetbal. Oegstgeest een maatje te groot voor Roodenburg.
Als voorwedstrijd werd gespeeld de wedstrijd Oegstgeest onder de 13 (2) tegen Roodenburg onder de 13 (1). Ook hier was het aantal doelpunten voor 4 stuks. Maar nu was het Roodenburg, die er meer in prikte. Het werd 3-4. 
Op zondag komt de zondag 1 in actie tegen Wanica Star. Roodenburg zondag weet er 4 in te schieten, maar Wanica maakt er 5, dus is de eindstand 4-5.

                                   MAANDAG 2 APRIL GEEN TRAINING

In verband met 2de Paasdag zijn er maandag 2 april geen jeugdtrainingen.

                        HET VOETBALPROGRAMMA VOOR KOMENDE WEEK

maandag 2 april
9.30 uur            toernooi van JO17 bij HBC Heemstede.

dinsdag 3 april           
20.00 uur          BSC 6                          - Roodenburg 3

vrijdag 6 april
20.00 uur          toernooi voor Roodenburg 35 plus bij UVS.

zaterdag 7 april
13.30 uur          wandelvoetbaltoernooi bij RCL  Roodenburg 55 plus

zaterdag 7 april  competitieprogramma
08.30 uur          Roodenburg JO8-1       - Graaf Willem VAC JO8-5
08.30 uur          Katwijk JO9-2              - Roodenburg JO9-1
09.00 uur          Roodenburg JO11-1     - Noordwijk JO11-5
09.30 uur          v Nispen JO11-2          - Roodenburg JO11-2
09.30 uur          Ter Leede JO9-3          - Roodenburg JO9-2
10.30 uur          Warmunda JO15-1       - Roodenburg JO15-1
11.00 uur          Alphense B JO17-3       - Roodenburg JO17-1
11.15 uur          Meerburg JO13-4         - Roodenburg JO13-1
12.30 uur          Roodenburg 2              - DWO 4
13.00 uur          ASC JO19-4                - Roodenburg JO19-1
14.30 uur          Roodenburg 1              - KSD Marine 1
14.30 uur          Roodenburg 3              - RCL 5

zondag 8 april
12.30 uur          van Nispen 4                - Roodenburg 2

 

                        WAT IS ER BIJ ROODENBURG KOMENDE WEEK TE DOEN?

maandag 2 april                      geen trainingen voor de jeugd.

dinsdag 3 april                         in het clubgebouw om 14.00 uur
                                               klaverjassen / sjoelen
                                               op het veld : 19.30 uur
                                               wandelvoetbal training.
                                              

woensdag 4 april                     op het veld van 13.00 - 15.00 uur
                                               voetbalspelletjes voor de jeugd 4-12 jaar
                                               in het clubgebouw 13.30 uur
                                               Zumbadansen voor vrouwen
                                               op het veld om 19.30 uur
                                               Powerleague 7 tegen 7
                                               in het clubgebouw om 20.45 uur
                                               CL : Barcelona - AS Roma

donderdag 5 april                    vanuit de corner om 10.00 uur
                                               wandeling door wandelgroep
                                               in het clubgebouw om 19.00 uur
                                               darten

vrijdag 6 april                          in het jeugdhonk
                                               klaverjassen

zaterdag 7 april                       zie competitieprogramma

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.