Roodenburg Actueel 2018 - week 15

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg logoRoodenburg logoRoodenburg logoRoodenburg logo

 

 

                                 TRAINERSBEGELEIDING.

Recent kreeg ik van een oud voorzitter een tijdschrift, waarvan de kop luidde:
Trainersbegeleiding is straks de normaalste zaak van de wereld.

Een kleine club als Roodenburg leidt al jaren zijn eigen trainers op. Trainers, die het in zich hebben, volgen daarna een KNVB cursus voor pupillen of juniorentrainer. Zij worden dan geconfronteerd met de methodiek, die de KNVB hanteert voor het leren voetballen.

Een  KNVB cursus duurt 10 avonden. Je krijgt je diploma, maar als je dan denkt, dat het klaar is, dat je niets meer hoeft bij te leren, dat je alle kennis in huis hebt, dan kom je van een koude kermis thuis.

In de praktijk lopen trainers tegen zoveel zaken op, waar ze geen antwoord pasklaar voor krijgen, dat een trainersbegeleider meer dan noodzakelijk is. Een ervaren trainer kan hen helpen bij de training, weet veel over groepsdynamiek, kent de oefeningen, die geschikt zijn voor een bepaalde leeftijd en is een baken in de vereniging.

Vorige week heb ik geschreven, dat de trainingsschema's worden herschreven. Inmiddels is het jaarplan voor de jeugd onder de 9 jaar klaar en zijn we al een hele stap met het schema voor onder de 11 jaar.

Voor de onder de 9 jaar zijn er 13 modules gemaakt van 10-11 pagina's. In iedere module worden er een of meer thema's behandeld.


Met 13 bijscholingen heeft Roodenburg dus haar eigen pupillentrainerscursus voor trainers onder de 9 jaar klaar. Verder is het de bedoeling, dat alle groepen van onder de 9 jaar dezelfde oefenstof gaan uitvoeren. Hoe meer teams er aan de basis op dezelfde manier worden opgeleid, des te sterker kan de vereniging worden.


In onze bijscholingen wordt veel gewerkt met materiaal van de Duitse Voetbalbond. Kinderen bij onze buren krijgen bij de jongste jeugd een speelse training aangeboden, waarbij de basistechnieken vaak herhaald worden in spelvormen. Het herhalen ontbreekt vaak in Nederland. In Nederland leert men voetbal aan, door veel partijtjes te spelen van 1 tegen 1 tot 4 tegen 4. Dit doet men in Duitsland in de kern van de les of aan het eind van de training, maar dribbelen, aannemen, passen, schijnbewegingen met veel herhalingen ontbreken daar niet. En u weet, door veel herhalen krijgt men een beweging onder de knie.
Doet Roodenburg dan helemaal niets met de KNVB. Ik kan u melden dat ook KNVB trainingen van het programma RINUS, de online- assistent voorkomen in het programma.

De kop van het artikel luidde trainersbegeleiding. Als je als club precies weet hoe je trainers van onder de 9 jaar, onder de 11 jaar en onder de 13 jaar moet begeleiden en weet, wat belangrijk voor hen is, dan is de volgende stap:
Geef ik het schema eens in de drie weken over en zie maar wat je er mee doet of organiseer je om de drie weken een bijscholingsbijeenkomst en neem je door, hoe Roodenburg wil, hoe de jongste jeugd voetbalt en het spelletje beleeft?
Dan kiezen we voor de laatste optie, want dan kom je met trainers bij elkaar en spreek je gezamenlijk over voetbal.

                                                  ZIEKENBOEG

De eerste keeper van Onder 17 is vorige week zaterdag zo zwaar gewond geraakt, bij een wedstrijd van de zaterdag 1, dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen. We hebben het over Colin van Velzen. Namens de club wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.
Zaterdagmiddag viel er wederom een schouderblessure. Nu is het Younes Oulmoudem, die in de mitella een aantal weken verder moet. Ook Younes wensen wij een voorspoedig herstel toe.

                            BESTUURSMEDEDELING NINO POULINA

Nino Poulina is niet langer de hoofdtrainer van LV Roodenburg. Zaterdag 14 april namen we afscheid van Nino Poulina als trainer van de zaterdag 1 selectie. Na zorgvuldig overleg met de trainer en hoofdbestuur hebben wij samen besloten om per direct afscheid te nemen van elkaar. Nino heeft zich de afgelopen 2 jaar met heel veel passie en tomeloze energie ingezet voor de zaterdag 1 selectie. Wij hebben als bestuur alle vertrouwen in een goede afloop van het huidige seizoen. Het seizoen zal worden afgemaakt door Nouri Essaoui en Ramon Paardenkoper samen met Henk van der Weijden. Wij willen Nino ontzettend bedanken en wensen hem heel veel succes volgend jaar bij de jeugd van RCL.

STEEKWORDEN

9 APRIL                                 CONFERENCE CALL


De bestuurskamer was vroeger op maandagavond het domein van het bestuur. Hier werd er vergaderd door het hoofdbestuur. Na de vergadering kwam dan de neut op tafel.
Tegenwoordig vergadert het huidige bestuur d.m.v. een conference call.
De deelnemende bestuursleden vergaderen dan per telefoon. Niemand hoeft het huis uit, reistijd wordt vermeden. Er is echter 1 probleem. Na de conference call verschijnt de neut niet meer op tafel.

11 APRIL                               BEKEREN


De JO15 1 speelt een uitwedstrijd tegen RCL JO15-3. De club van klasse. In RCL JO15-3 spelen nog 2 oud Roodenburg spelers. De Rood-witten winnen met 3-1 en daarmee is het bekeravontuur voor Roodenburg voorbij.

                               KOMENDE DINSDAG ALPENFEEST

Iedere week verschijnen er 45 personen voor  het klaverjassen / sjoelen. Iedere week worden er 3 ronden gespeeld en hapjes geserveerd. Elke week wordt het internet afgestruind op zoek naar nieuwe ideeën  A.s. dinsdag gaan we op de Beierse toer. Beierse leverkaas, curryworst en gehaktballetjes verschijnen er op het menu.
We starten zoals gebruikelijk om 14.00 uur

                                   VOLGENDE RONDE BEKER

A.s. dinsdagavond 17 april speelt Roodenburg za 3 thuis tegen Leiden 4.
Dit is een wedstrijd voor de 5de ronde van de beker.

                                     DE NATUURWANDELING

Donderdagmorgen 19 april  staat er weer een wandeling gepland. We vertrekken om 10.00 uur vanaf Noord en fietsen richting zwembad Poelmeer. Dit is de startplaats voor een wandeling naar Koudenhorn in Warmond. Hier lopen we rond om koffie te drinken bij het Paviljoen.
Na de koffie wandelen we via Poelgeest terug naar Poelmeer. We bevinden ons dan in een van de kraamgebieden rondom Leiden.

                                   HET VOETBALGEBEUREN

De onder 11 eerste team was nog niet wakker toen Foreholte begon. Binnen mum van tijd stonden ze met 3-0 achter. Het werd uiteindelijk 7-4 voor Foreholte. Onder 11 twee nam het op tegen VVSB. De coach van de Noordwijkerhouters kwam de corner binnen om zijn oude trainer te begroeten. Het bleekt Zafir Abdulak te zijn. Roodenburg schopte er 11 in, de tegenpartij 4.. Maar het ging natuurlijk om het spel van de kinderen.
De onder de 8 voldeed aan de KNVB verwachtingen 6-6; de onder 9 eerste team deed hen na met 8-5 en de onder de 9 tweede team liet de punten aan de Rippers. Het werd 0-2.
De onder de 13 werd deze morgen begeleid door Anass en Mohammed. Ze speelden tegen Valken en de einduitslag was 3-4.
De onder de 15 was duidelijk sterker dan het vierde team van RCL. De einduitslag was 4-0
De onder de 17 tenslotte speelde eveneens tegen RCL.  Een paar meegekomen ouders vroegen zich af of dit het veld van Roodenburg was, hetgeen ik kon bevestigen. Voor alle duidelijk vertelde ik er bij, dat Roodenburg de dichtstbijzijnde club is van RCL, maar veel Leiderdorpers weten dit niet, dus is er werk aan de winkel. De punten bleven in Noord, het werd 4-3.
De zaterdag 2 en 3 wonnen hun uitwedstrijden. DSVP 4 - Roodenburg 2 was 2-4 en DSO 5 tegen Roodenburg 3 was 0-3. 
De zaterdag 1 tenslotte speelde uit bij UDO gelijk met 1-1.
Roodenburg 2 zon speelde een heerlijke partij voetbal tegen UVS 2 zon. De einduitslag was 1-0 voor Roodenburg. Na afloop bleven beide teams nog lang hangen en was voor  hen de kantine en de keuken open.
De thuiswedstrijd van zondag-1 tegen SVH ging niet door.

                        HET VOETBALPROGRAMMA VAN VOLGENDE WEEK

DINSDAG 17 APRIL
20.00 uur        Roodenburg 3 - Leiden 4.

VRIJDAG 20 APRIL

Om 20.00 uur is er weer een 35 plus toernooi , dat door de KNVB georganiseerd wordt.

Plaats van handeling: Sportpark Ons Nieuwe Erf van vv BSC'68 in Benthuizen.

ZATERDAG 21 APRIL

08.30 UUR     SJC O11-3                            - Roodenburg JO11 -1
08.30 UUR     Roodenburg JO11-2           - Warmunda JO11-4
09.00 UUR     Roodenburg JO9-1             - Rijnvogels JO9-2
09.00 UUR     Roodenburg JO9-2             - Katwijk JO9-4
09.30 UUR     Voorschoten JO8-4            - Roodenburg JO8-1
11.00 UUR     Oegstgeest JO13-2             - Roodenburg JO13-1
12.00 UUR     Roodenburg JO19-1           - VVSN JO19-4
12.30 UUR     Semper Altius 3                  - Roodenburg 2
13.00 UUR     WVC JO17-1                        - Roodenburg JO17-1
13.45 UUR     ASC JO15-4                         - Roodenburg JO15-1
14.30 UUR     Roodenburg 3                     - Koudekerk 4

ZONDAG 22 APRIL
14.00  UUR    HOUTWIJK 1                       - ROODENBURG 1
14.30 UUR     Foreholte 9                          - Roodenburg 2

                        PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdag 17 april          in het clubgebouw      14.00 uur
                                   klaverjassen / sjoelen

                                   op het veld om 19.30 uur
                                   wandelvoetbal training
                                   op het veld om 20.00 uur
                                   bekervoetbal: Roodenburg 3 - Leiden 4

woensdag 18 april      op het veld van 13.00 - 15.00 uur
                                   spelletjes jeugd 4-12 jaar
                                   in het clubgebouw om 13.30 uur
                                   Zumbadansen
                                   op het veld om 19.30 uur
                                   Powerleague voetbal 7 tegen 7.
donderdag 19 april     vanuit de corner om 10.00 uur
                                   natuurwandeling
                                   in het clubgebouw om 19.00 uur
                                   darten
vrijdag 20 april            in het jeugdhonk om 20.00 uur
                                   klaverjassen

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.