Roodenburg Actueel 2018 - week 21

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr  21

 

                        CORNER BESTAAT 5 JAAR


EEN TERUGBLIK

Het is 5 jaar geleden, dat ik aanwezig ben bij een diploma uitreiking van Gloire Kalangu en Selemon Haggi in de ruimten onder de tribune van Rijnsburgse Boys. Ze slagen voor het diploma pupillentrainer van de KNVB. Daar zit ik tussen veel ouders, die koffie drinken en wachten totdat hun dochter of zoon klaar is met de training.
Tegelijkertijd weet ik dat Libertas stopt met het Sleuteldrop project op Roodenburg. Een plek waar kinderen in de vrije natuur konden spelen onder begeleiding van kinderwerkers.

De vrijgekomen ruimte ligt op een strategische plek. In de ruimte zit een keuken en zal moeten worden ingericht. Tafels en stoelen komen in eerste instantie vanuit de bibliotheek, die verhuist van de Bernhardkade naar het Gebouw.
In mei is het klaverjasseizoen afgelopen en wat overblijft, wordt besteed aan de noodzakelijkste voorzieningen in de corner. Een koelkast, een waterkoker, een koffiezetapparaat worden aangeschaft.

Via de dochter van Raymond Keur komt er een balie en er worden rolgordijnen aangeschaft.

De corner start en is bijna iedere avond open. Een luxe, want niet bij alle clubs kan men 's avonds nog terecht in de kantine.  Hier kunnen ouders wachten op hun kinderen, maar er worden ook zaken aangeschaft, zodat bezoekers zich kunnen vermaken. Dammen, schaken, kaartspel zijn er aanwezig.

De producten, die er verkocht worden, worden aangepast aan de portemonnee van de bezoeker. Het wordt een Aldi onder de kantines. Als we hier de richtprijzen van de horeca zouden invoeren, dan komt er geen kind binnen. Grote multinationals houden er grote winstmarges op na.
Er wordt dus 5 jaar op koopjes gejaagd en de cornerklant profiteert van die scherpe prijzen.

In het 2de jaar komt er een TV bij, die dankzij Ger van Schoonderwoerd den Bezemer startklaar wordt gemaakt.
De corner krijgt er een nieuwe functie bij. Hoe kunnen we bezoekers van de corner interesseren voor een vrijwilligerstaak? Moeders, die willen helpen in de kantine? Jonge mannen, die leren hoe je een kleine kantine moet  leiden? Er worden mensen gevraagd om als jeugdtrainer / scheidsrechter een taak te nemen.
Het is een proces van vallen en opstaan.

Er wordt natuurlijk geboomd over voetbal. Wedstrijden worden geanalyseerd, maar er worden ook spelers beoordeeld. En dat zou minder mogen. Spelers worden beoordeeld door de staf en dat gebeurt discreet. Want voor dat je het weet, neem je taken van de trainer over.

Op een bepaald moment is het zo druk in de corner, dat het lijkt dat de taak van het clubhuis is overgenomen. Dat is niet de bedoeling, Roodenburg die het clubhuis organiseert.
Er komen klachten uit de buurt.

De corner gaat vanaf dat moment minder open. Op trainingsavonden kunnen ouders en kinderen er terecht. De hoofdkantine is daarentegen meer open.
Een ding is gewaarborgd. Bij Roodenburg is 's avonds het ontmoetingscentrum voor jong en oud en mogelijk kunnen we in de toekomst nog meer activiteiten organiseren in de multifunctionele ruimten, waarover de club de beschikking heeft.

                                               JO11-1 EN JO11-2  KAMPIOEN

Eigenlijk waren ze het al, maar er moest nog een wedstrijd gespeeld worden. We hebben het over de JO11-2. Tot nu toe hadden ze alles gewonnen, maar Quick Boys was niet van plan om naar de slachtbank te worden vervoerd. In een spannende wedstrijd werd het 3-3.

JO11Kampioen


De JO11-1 ging op bezoek bij Kagia. Hier wonnen de pupillen van trainer Ruslan met 2-5.
Thuisgekomen was er voor iedere speler een medaille, die werden uitgereikt door voorzitter Leon Kloos. Daarnaast kwam het team in bezit van een wisselbeker, die van speler naar speler zal gaan.

                                               HET VOETBALGEBEUREN

Vrijdagavond nam de JO17 deel aan een toernooi bij v.v. Leiden. Het team werd derde van dit geslaagde toernooi.

Zaterdagmorgen ontstond er al vroeg een ochtendspits op Noord. Maar liefst 5 thuiswedstrijden voor 10.00 uur en gelet op de warmte kwam dit goed uit.
De JO11-2 speelde de kampioenswedstrijd tegen Quick Boys. 
De JO9 -1 nam het op tegen de leeftijdsgenoten van UVS. JO9 -1 won gedecideerd met 7-2 en JO9-2 speelde op het veld er naast tegen VVSB. Roodenburg won met 6-1.
Met de  JO15-1 verliep het iets anders. Voorschoten was hier de bovenliggende partij en won met 2-4. Door dit resultaat eindigt de JO15 op de vijfde plaats. Kagia JO15-1 is de kampioen. 
De JO13 nam het op tegen Quick Boys. De punten werden broederlijk verdeeld  ( 4-4)

Veel clubs zweren voor kunstgras, maar als het kwik oploopt richting de dertig graden, dan komt er veel warmte vrij. Roodenburg heeft op het hoofdveld nog gewoon gras.
Roodenburg 2 speelt normaliter op kunstgras, maar deze zaterdag even niet. De ploeg van Jose Monfils wijkt  uit naar gewoon gras om het op te nemen tegen Nootdorp.. Het zijn de Nootdorpers, die aan het langste eind trekken.  Het wordt 0-5. Door dit resultaat eindigt Roodenburg 2 op een derde plaats achter  DWO 4 en Nootdorp 3.
De JO19 speelt uit tegen  FC Lisse. De JO19-4 van Lisse wint met 3-1.
De zaterdag 3 speelt uit bij SJZ.2. Met 2-3 laat de kampioen zien, dat zij de sterkste zijn.
De zaterdag 1 houdt een wrange nasmaak over aan de wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys.

Het is een wedstrijd, die nergens meer om gaat. Met Hazerswoudse Boys is niets mis, maar de scheidsrechter van dienst snakt naar aandacht. Hij trakteert het jonge team op 9 kaarten. In een eerdere vierde klasse wedstrijd gaat hij eveneens royaal met de prenten om. In het wedstrijdverslag op de website van Hazerswoudse Boys wordt met geen woord gerept over een onsportieve wedstrijd. Met een Scheidsrechtelijke One Manshow wordt een bewogen seizoen 2017/2018 afgesloten. De uitslag van 6-2 is eigenlijk niet belangrijk meer.
Op Noord is er een barbecue geregeld. Een nieuwe barbecue is aangeschaft, zodat het goed toeven is op Noord. Een groot aantal deelnemers kan zijn stokjes kwijt op de beide barbecues van de club. Op die manier komt men de zaterdagavond door.
Ik vermoed, dat er in de zomer nog menig spiesje op het rooster gaat

            EEN SUCCESVOL KLAVERJAS / SJOELSEIZOEN AFGESLOTEN

Dinsdagmiddag 22 mei was de laatste klaverjas- en sjoelmiddag. Een aantal deelnemers ontbreekt wegens vakantie of privé oorzaken, maar toch zijn er 40 deelnemers aanwezig.
Op de laatste middag worden er maar 2 giftjes gespeeld en daarna is het tijd voor de prijsuitreiking, het dankwoord en de maaltijd.

Voor alle deelnemers is er een prijs . Dirk heeft samen met Bram en Henny gezorgd dat de saladeschotels er weer perfect uitzien.
Voordat er wordt aangevallen,  bedankt Trudy Ooijendijk de drie organisatoren en als dank krijgen ze een cadeaubon van alle deelnemers.

Daarna is het tijd voor het buffet. Dirk heeft gekookt, Joop, Martine en Lenie serveren uit.
Zoals gebruikelijk zijn er veel complimenten. De salade, de zelfgemaakte kruidenboter, de loempia en de kroket. Alles gaat op of wordt meegenomen.
We hebben iets teveel gesneden stokbrood, maar Teun van Iterson krijgt op woensdag de kleinkinderen en de eendjes dienen ook gevoerd te worden.

In augustus gaan we weer een nieuw seizoen in. Nieuwe deelnemers hebben gehoord, dat het elke week een gezellige boel is en zijn van harte welkom.
De eerste kaartmiddag is op dinsdag 28 augustus.

                                               DONDERDAG  31 MEI

LAATSTE WANDELING SEIZOEN 2018/2019

De Roodenburg wandelgroep gaat donderdag 31 mei de stad uit. Het wordt de Pannenkoekroute Malieveld in Den Haag.
De wandeling gaat door het Haagse Bos en langs landgoederen Oosterbeek en Clingendael.
De afstand is ongeveer 8-10 kilometer. Op de route drinken we ergens koffie.


Wie meewandelt, verzamelt om 9.45 uur in de stationshal van Leiden CS.

                                   VOETBALLEN BIJ ROODENBURG

In Leiden zijn alle clubs hard aan het werk om hun club vitaal te maken voor de toekomst.
Eén van de manieren om een sterke club te krijgen , is de groei van het ledenaantal.

Wij weten, dat er verschillende jongeren zijn, die graag bij Roodenburg willen gaan spelen. Hoe meer spelers per leeftijdsgroep, hoe sterker de elftallen worden.
Bij Roodenburg krijgt er veel eigen jeugd een kans om in de selectie te komen.

Een goede club wordt vanuit de eigen jeugd opgebouwd. Natuurlijk mogen daar ook spelers bij, die van andere clubs komen. Samen Roodenburg terug brengen op waar ze behoren te spelen.

WIE VAN EEN ANDERE CLUB BIJ ROODENBURG WIL KOMEN SPELEN, DIENT VOOR 15 JUNI A.S. OVERSCHRIJVING TE VRAGEN EN MOET ZICH AANMELDEN.

Je kunt langs komen in de avonden. Er zijn altijd personen aanwezig in clubgebouw.

                        HET VOETBALPROGRAMMA KOMENDE WEEK

Op  zaterdag 2 juni gaan JO11-1, JO11-2, JO9 gemengd en JO8 op toernooi bij VV Leiden. Het toernooi begint om 10.30 uur.  De teams moeten om 10.00 uur zich melden bij de v.v. Leiden.  Vertrek om 9.30 uur

zaterdag 2 juni

10.00 uur        Ter Leede JO19-4     - Roodenburg JO19-1.

                                   PROGRAMMA DOORDEWEEKS

dinsdag 29 mei         Er is om 19.30 uur geen wandelvoetbal training. Wel wordt er
                                   op 5 juni getraind.

woensdag 30 mei     powerleague  7 tegen 7 om 19.30 uur

donderdag 31 mei    10.00 uur vertrek vanaf Leiden CS voor een wandeling in Den Haag.
                                   20.45 uur in het clubgebouw clubavond en
                                   live voetbal Nederlands elftal tegen Slowakije.

                   

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.