Roodenburg Actueel Extra

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

ROODENBURG ACTUEEL EXTRA

JAN VAN HEEK OVERLEDEN

Op 79 jarige leeftijd is de KONINGSCHUTTER VAN ROODENBURG overleden.

In de jaren 60 was Jan van Heek de gevreesde middenvoor van Roodenburg. Roodenburg, dat toen nog uitkwam in de vierde / derde klasse van de KNVB. Hij was gevreesd om zijn harde schot . Hiermee scoorde hij niet alleen veel doelpunten, in een wedstrijd in Den Haag had Jan de eer om de lat door midden te schieten. Zijn spel viel op bij de betaalde clubs. AJAX, VELOX en Fortuna toonden interesse, maar door blessures bleef het daarbij.

Jan was op en top sportman. Hij beoefende zoveel verschillende sporten op een hoog niveau.

Met zwemmen werd hij jeugdschoolslag kampioen van Zuid Holland en ook een verdienstelijk waterpolo doelman.

Als volleyballer promoveerde hij met HVL naar de hoogste landelijke klasse van het volleybal.

Jan beoefende de atletiek in de Leidse Hout. In 1964 werd hij Nederlands kampioen hoogspringen. Daarna legde hij zich toe op de tienkamp. Op dit onderdeel werd hij tweede van Nederland, achter Eef Kamerbeek. Tot slot was hij in 1966 en 1967 Nederlands kampioen speerwerpen.

Sport heeft veel betekend in het leven van Jan. Hij werd gymnastiekleraar en later docent op de Haagse academie voor sportleraren. Hij trainde de pupillen van Roodenburg, werd atletiektrainer en gaf training bij Meerburg, waar zijn zonen Hein en Bas speelden.

Op latere leeftijd was hij vaak langs de lijn te vinden bij wedstrijden, waar zijn zoon Hein en zijn schoonzoon Nico van der Salm coach waren.

Bij Roodenburg was Jan als lid van de archiefcommissie nog een tijdje actief. Samen met Lau Zitman, Cor Labrujère , Ruud Wiggers, Dick Bonnet brachten zij het Roodenburg archief op orde.

In de Meerburgkerk, Hoge Rijndijk 18 te Zoeterwoude, wordt donderdag 31 mei om 11.00 uur een afscheidbijeenkomst gehouden. Aansluitend is er een informeel samenzijn. Nadat de familie Jan in besloten kring heeft begraven, voegt de familie zich bij de aanwezigen om na te praten en om herinneringen op te halen.

Met Jan verliest Roodenburg een sportman in hart en nieren.

Wij wensen de familie veel sterkte met het dragen van dit verlies.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.