Roodenburg Actueel 2018 - week 22

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

                                      DOBBELEN EN VOETBALLEN

In een materiaalkast komt men allerlei soorten trainingmateriaal tegen. Om trainers bidwijs te maken met het trainingsmateriaal is er een bijscholing geschreven voor de pupillentrainer.
Daarin wordt uitgelegd wat je allemaal kunt doen met hoedjes, pylonen, stokken enz. Maar er is ook een hoofdstuk, dat gaat over het voorkomen van ongelukken bij het gebruik van dit materiaal. Recent zijn er 2 dobbelstenen aangeschaft. Wat je met deze dobbelstenen kunt doen leest u hieronder.

     Dobbelstenen                                       

Ik geef u een aantal voorbeelden.

We maken een speelveld van 20 x 10 meter en op de kopkant aan de korte zijde, zetten we een hoedje neer met daarop de dobbelsteen.
De kinderen spelen 2 tegen 2, 3 tegen 3 en kunnen punten scoren als ze de dobbelsteen van het hoedje afschieten. Het ogental, dat bovenop ligt is de score voor het team.
Winnaar is de ploeg, die het hoogste aantal punten heeft na 4 minuten.

In een circuitspel mag de dobbelsteen niet ontbreken. Spelers krijgen bijvoorbeeld 5 beurten om de dobbelsteen van de pylon af te schieten.
De spelers schieten daarbij steeds vanaf 8 meter. Het ogental na 5 pogingen geldt dan als score voor de speler.

Bij dit spel staat het verbeteren van de pass met de binnenkant voet centraal.

In voetbal wordt vaak gesproken, dat je kinderen moet uitdagen. Het gebeurt naar mijn menig te weinig. Maar ik bedacht onderstaande variant.

Wederom schieten de spelers vanaf 8 meter. Raak je de dobbelsteen met je goede been, dan krijg je eenmaal het aantal ogen. Doe je hetzelfde met je verkeerde been, dan scoor je het dubbel aantal punten.
Een zelfde soort vorm bestaat uit het trappen van de bal vanaf drie verschillende afstanden.
De speler kan trappen vanaf 8 meter, 12 meter en 15 meter.
Raak je de bal vanaf 8 meter, dan krijg je enkele punten, van 12 meter zijn er dubbele punten te verdienen en van 15 meter zijn er zelfs drie dubbele punten te scoren. Iedere speler heeft weer 5 beurten en bij dit spel krijgt de spelers de keuze: Welk risico neem ik om de punten binnen te halen?

De dobbelsteen is de scheidsrechter bij het volgende spel. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld in een veld van 30 x 20 meter met twee jeugddoelen en 2 keepers.
De ploegen staan ter hoogte van de middellijn naast elkaar opgesteld. De trainer staat met de ballen en de dobbelsteen tegenover de teams.
De trainer werpt de dobbelsteen en geeft het getal aan. Stel dat er 3 geworpen wordt, dan betekent dit dat van beide teams er 3 spelers het veld in mogen om te spelen op de beide doelen. Het spel gaat door tot dat er is gescoord of de bal uit is. Daarna wordt er opnieuw geworpen. De grootte van het team is daarbij steeds wisselend.

Spannender wordt het als de trainer 2 dobbelstenen achter elkaar werpt. Teams komen dan in een gelijk aantal, maar meestal met een verschillend aantal spelers tegen elkaar uit.
Steeds wisselende situaties, waarop de spelers dienen te reageren.

"Meester Leon" gebruikte de dobbelsteen recent bij de mini F training. Door het werpen van de dobbelsteen werd bepaald, hoeveel ronden de kinderen met bal moesten afleggen.
Met de dobbelsteen zijn er dus veel mogelijkheden en zeker in de vakantietijd kan je met leuke voetbalspellen op de proppen komen.

                                               SCHUILEN VOOR HET ONWEER

De wandelclub heeft donderdag de laatste wandeling van dit seizoen afgelegd. Het werd een wandeling in de buurt van Leiden.

Een doorgewinterde wandelaar heeft een regenpak en een stormparaplu in zijn / haar rugzak.
Gelet op de kleding hadden de wandelaars geen rekening gehouden met slecht weer. Er zat echter een goed tempo in. Donkere buien achter de groep waren daarvan de oorzaak. De buien haalden de groep echter in. Onder de brug dan maar en dat was ook weer een aparte belevenis. Drie kwartier schuilen en elkaar vermaken.

Onweer

De gelopen afstand was 8 kilometer. Eind augustus, begin september beginnen we aan ons derde wandelseizoen. Op website / in RB actueel worden de komende wandelingen aangekondigd.

                                                                     

AFSCHEIDSDIENST JAN VAN HEEK

In de Meerburgkerk namen donderdag ongeveer 250 personen afscheid van Jan van Heek. Jan van Heek, middenvoor van Roodenburg, atletiek fenomeen, docent op de Haagse Academie van Leraren Lichamelijke oefening. Het leven van Jan werd besproken door zijn dochter Marieke en zoon Hein. Er waren toespraken van kleinkinderen, familie, zijn vriend Aad en de oud rector van de HALO. Vele oud leerlingen, collega's, waar Jan een persoonlijke band mee had, waren aanwezig. Het huis van Jan was  "een zoete inval". Iedereen was welkom. Wie liefde geeft, liefde ontvangt. Bekenden uit de Leidse sport ontbraken niet. Gymdocenten Ruud de Groot en Mattie Kantebeen, maar ook oud tafeltenniscoach Gerard Bakker waren er. Drie oud teamgenoten, waarmee Jan bij Roodenburg had gespeeld, gaven acte de presente. Isaac van Weerlee, Lau Zitman en Dick Bonnet met zijn Ida namen afscheid.
Nadat de kist door familie naar het graf was gedragen, werd er in het atrium een drankje aangeboden. Koffie / thee / sap en iedereen kon genieten, waar Jan zo intens van kon genieten. Het saucijzenbroodje.
Aad sprak in zijn speech de volgende afscheidswoorden. Vaarwel Jan, begin alvast met een trimclub daarboven.

                                               HET VOETBALGEBEUREN


De laatste wedstrijd voor onder de 19. Een uitwedstrijd tegen Ter Leede. Voordat de mannen het door hadden , stonden ze met 3-0 achter. Het team kwam terug, miste vele kansen en Ter Leede counterde er doelgericht op los. De eindstand 6-2.
Roodenburg eindigde met dit resultaat op een tweede plaats.

Diverse jeugdteams waren er op toernooi bij de v.v. Leiden. De JO9-1 en JO9-2 en JO11-2 werden eersten in hun poule. Dankzij dit resultaat mochten de spelers een hele grote beker in ontvangst nemen. Op de facebookpagina van Roodenburgjeugdopleiding staat een filmpje van de prijsuitreiking. Voor JO11-1 was het een leerzame ochtend.
Een woord van dank aan v.v. Leiden is op zijn plaats. De kinderen genoten van deze sportochtend.

                                               HET VOETBALPROGRAMMA

woensdag 6 juni
19.00 uur        UVS JO13-4             - ROODENBURG JO13-1


UIT TOERNOOIEN VOOR JO9 1-2 EN JO11 1-2

JO9-1 op zaterdag 9 juni (aanvang volgt), locatie DOCOS

JO9-2 op zaterdag 9 juni(aanvang volgt), locatie Lugdunum

JO11- 1 en 2 op zaterdag 9 juni (aanvang volgt), locatie Lugdunum

                                               ROODENBURG DOORDEWEEKS

dinsdag 5 juni                    op het veld om 19.30 uur
                                               wandelvoetbal.

woensdag 6 juni                op het veld van 13.00 - 15.00 uur
                                               voetbalspelletjes
                                               op het veld om 19.30 uur
                                               7 tegen 7 voetbal

donderdag 7 juni               op het veld van 19.00 - 20.00 uur
                                               recreatie klein veld voetbal
                                               in het clubgebouw clubavond.

zaterdag 9 juni                    in het clubgebouw vanaf 13.00 - 17.00 uur

 

                                               RUMOER AAN DE STAMTAFEL


In de zomermaanden is het clubgebouw op zaterdag open van 12.00 - 17.00 uur.
Al jaren wordt er vanaf 13.00 uur een kaartje gelegd. De oudere leden ontmoeten hier elkaar, maar er komen ook buurtbewoners een kijkje nemen. Een sociaal gebeuren.  Er wordt met 3 of 4 spelers klaverjas gespeeld en dat gaat er "niet zachtjes aan toe".
Verschillende Roodenburgers schuiven aan en geven advies. Weer anderen vragen een spelletje kaarten en beginnen hun eigen potje.
Een aantal blijft op deze wijze in vorm, wanneer het klaverjas seizoen in augustus weer start.

                                               MUZIEKSYSTEEM GEPLAATST

Als je denkt dat we stil zitten, dan is dit een vergissing. Via de facebookpagina van Trendmusic constateer ik dat er een muzieksysteem is geplaatst met opties voor hun app "Mijn verzoekje". Wie dus bezig is met de derde helft of wie eens wat anders wil horen, doet dit via de app op zijn mobiele telefoon. Men kan dan aangeven welke muziek men graag wil horen.  Dit geldt natuurlijk alleen in samenspraak met. Het moet ook weer geen kakofonie worden.
Verder is er deze week een tweede televisiescherm geplaatst. Met dit scherm gaan we binnenkort aan de slag. Wordt vervolgd.

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.