Roodenburg Actueel 2018 - week 23

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.  tel. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

                                   LEIDEN WEL AANTREKKELIJK, NIET GEZELLIG

                WERK AAN DE WINKEL, ROODENBURG EN DIOK SLAAN HANDEN INEEN

Met deze kop in het Leidsch Dagblad wordt een onderzoek aangehaald uit de Atlas van Nederlandse gemeenten. 50 gemeenten zijn er beoordeeld op diverse aspecten van de samenleving.
Van de 50 gemeenten is Leiden de twaalfde gemeente van Nederland. Leiden scoort goed als het gaat om cultuur (6de plaats) cultureel erfgoed (3) en bibliotheken (2). Op culinair gebied moet Leiden alleen Amsterdam voor laten gaan, het staat derde op het gebied van het minste aantal laag opgeleide mensen en nummer 2 van het aantal hoogst opgeleide mensen.


Mooie cijfers, maar is er een dissonant. Weinig Leidenaren omschrijven hun buurt als "gezellig" en er zijn maar weinig steden waar de inwoners nog minder contact met hun buren hebben, dan in Leiden.

Via het bedrijven van teamsport gaan wij hier iets aan doen. Samen optrekken, gezellig bezig zijn.
Met twee sporten kun je deze zomer kennis maken. Voetbal en rugby.
Weten jullie, dat de beste profspelers uitblinken in meerdere sporten?

Sportzomer

De zomervakantie kan best lang zijn, zeker als er geen vakantieplannen zijn. Bij voetbalclub Roodenburg en rugbyclub DIOK begrijpen ze dat maar al te goed. Daarom organiseren zij samen de hele zomervakantie lang gratis trainingen voor alle Leidse kinderen van 6-16 jaar. De twee clubs doen dit voor kinderen die het leuk vinden om een sport uit te proberen.

Trainingen
Elke week zijn er 3 trainingen waar beide sporten aan bod komen. Het gaat dan om voetballen en rugbyen. De trainingen vinden plaats op maandag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. De hele zomer zullen er trainingen zijn van zaterdag 14 juli tot en met zaterdag 25 augustus. Alle trainingen worden gegeven bij LV Roodenburg in het Noorderpark in Leiden.

Wie verzorgt de trainingen?
De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers van beide clubs. Zij zorgen voor een leuk en uitdagend programma waardoor de deelnemers specifieke sporten beter leren kennen. Niet alle trainers spreken Nederlands, sommigen spreken Engels. Natuurlijk zijn er altijd Nederlands sprekende trainers aanwezig, dus als de Engelse taal nog niet zo goed is dan is dat geen enkel probleem.

Voor wie zijn de voetbal- en rugbytrainingen?
De trainingen zijn voor alle kinderen tussen de 6-16 jaar uit Leiden. Jongens en meisjes leren samen de basis van de rugby- en voetbalsport. Kids die al kunnen rugbyen of voetballen zijn alsnog welkom, 'want er is altijd wat nieuws te leren.'

Aanmelden kan via de website: http://www.leidensportzomer.nl/

IFTAR MAALTIJD BIJ ROODENBURG.

Alle beschikbare tafels en stoelen werden woensdagmiddag in het clubgebouw geplaatst. De bewonersverenigingvereniging  "De Zwijgers van Noord" organiseerde woensdagavond een IFTAR voor buurtbewoners, genodigden.  Een Iftar maaltijd wordt georganiseerd in de ramadan.
Vrienden, bekenden worden uitgenodigd om gezamenlijk de maaltijd te nuttigen en dan mag pas na zonsondergang. Voordat het zover is, is het druk op het kunstgrasveld. Buurtbewoners spelen er een tweetal grote partijen. Via het voetbal krijgt men nog meer trek in de maaltijd, die een aantal pas later op de avond mogen gebruiken. De meeste voetballers gaan later op de avond naar huis.
Genodigden en buurtbewoners verzamelen zich rond 21.30 uur. In een stampvolle kantine genieten deze avond tussen de 200 - 300 bewoners / genodigden van de maaltijd. De Turkse gemeenschap in Noord heeft op deze avond de organisatie in handen. Ali en zijn crew hebben er veel tijd aan besteed.
En men geniet met volle teugen.

DONDERDAG AVOND CLUBAVOND


Een andere groep, een andere activiteit. Op donderdagavond is er van 19.00 - 20.00 uur recreatief voetbal. Op bijna een half veld zijn deze avond 14, vooral oudere spelers actief bezig. Een keeper ontbreekt in beide doelen. De als laatste staande speler mag de bal met zijn lichaam tegenhouden, maar niet met de handen.
De aanvallende partij kan alleen direct scoren na een pass / voorzet van een andere speler.
We merken, dat het aantal deelnemers op donderdag een stijgende lijn vertoont. Jong en oud voetbalt door elkaar heen. In het clubgebouw wordt met behulp van een elektronisch scorebord de stand van het darten bijgehouden.
De selectie traint op het wetraveld. Kortom zo'n 40-60 leden vieren de wekelijkse clubavond.
Meevoetballen met de recreanten ?
Kom eens kijken en doe zelf uw indruk op.

HET VOETBALGEBEUREN
Woensdag vond de laatste competitiewedstrijd plaats van dit seizoen. De JO13-1 nam het in de Kikkerpolder op tegen UVS JO13-4. Roodenburg stond met 1-0 voor en vlak voor (rust)tijd was er aan de zijde van UVS een blessure. Na de behandeling schoot Roodenburg de bal terug naar de UVS keeper. Alleen Roodenburg spits Saeed begreep het niet en benutte de buitenkans om er 0-2 van te maken.
Gemopper in de polder. In de rust werd duidelijk verteld, wat de spelregels zijn na een blessurebehandeling. Bij start tweede helft, bleef Roodenburg staan en kon UVS de 1-2 scoren.
Hierna werd het een gewone wedstrijd, die eindigde in een 2-4 stand.
Door deze overwinning eindigt Roodenburg op een vijfde plaats in de stand.

Diverse jeugdteams waren deze zaterdag op toernooi. De jeugdteams onder de 11 waren present bij Lugdunum. JO11 eerste team behaalde een tweede plaats,  JO11 tweede team won het toernooi.
JO8 won twee wedstrijden en JO9 was aanwezig op het toernooi bij DOCOS.

ROODENBURG 35 PLUS WINT 7 TEGEN 7 TOERNOOI BIJ VOORSCHOTEN

35Winnaar

Vrijdag jl. nam het 7 tegen 7 team deel aan een toernooi bij Voorschoten. Met 8 man sterk wist men de eerste prijs binnen te slepen en dat wilden zij weten.
Zie de facebookpagina van Roodenburg.

                                               WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN?

dinsdag 12 juni                 op het veld om 19.30 uur
                                               wandelvoetbal training.

woensdag 13 juni            op het veld van 13.00 - 15.00 uur
                                               voetbalspelletjes jeugd 4-12 jaar.

donderdag 14 juni          op het veld van 19.00 tot 20.00 uur
                                               recreatievoetbal en clubavond
vrijdag 15 juni                   in het clubgebouw om 17.00 uur
                                               WK: IRAN - Marokko
zaterdag 16 juni               in het clubgebouw 13.00 - 17.00 uur
                                               rumoer aan de stamtafel, klaverjasgelegenheid

Geen Oranje versiering in het clubgebouw. Nederland gaat niet naar Rusland. Op de TV is er op donderdagavond al 4 weken een programma "De Staat van Oranje". Hierin wordt geanalyseerd wat er fout is gegaan met het Nederlands voetbal en wat er beter kan.
Komende donderdag krijgt u een inzicht in hoe AZ de jeugd traint en dit is een voorbeeld voor vele andere opleidingscentra in Nederland.
Marokko gaat wel en dus kan er wel op vrijdagmiddag op groot scherm gekeken worden.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.