Roodenburg Actueel 2018 - week 24

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

                        HOOFDVELD KRIJGT ONDERHOUDSBEURT

 

 

Vorige week werd de parkeerplek naast het clubgebouw gebruikt om gras en grond af te voeren van het hoofdveld.
U weet het nog wel? In het seizoen 2017/2018 was het hoofdveld afgekeurd, vanwege een engerlingen plaag. Vogels waren druk met  het omwoelen van de grasmat, op zoek naar lekkernij.
Het grasgroei was ook niet meer zoals het geweest was. Weegbree nam op vele plaatsen de plek in van het gras, waardoor het om sommige plekken een "paardensla veld "werd.


Vanwege deze omstandigheden is dus besloten om de bovenlaag te verwijderen, te schrappen. Dit is gebeurd en Stedelijk Beheer heeft het hoofdveld opnieuw ingezaaid.
Het veld heeft nu een tijd rust nodig, zodat de graswortels kunnen hechten.

HOOFDVELD

In september ligt er dan weer een puike grasmat en wat is er nou nog lekkerder om op te spelen? Een egale grasmat, waar de bal lekker loopt.
Kunstgras is mooi, maar als de mat er goed bij ligt, dan is er niets beter, dan een spannende wedstrijd op gras.
Het kan komend seizoen op Noord.

 

OUDE CLUBHELD DAAN FASSEUR 

Op www.leidenamateurvoetbal.nl is deze week een interview geplaatst van Aad Fasseur.
Aad is de zoon van Daan Fasseur. Daan was jarenlang de jeugdvoorzitter van Roodenburg.
Nadat het interview was aangekondigd overleed Daan twee dagen later. Daan's vrouw Alie overleed een aantal weken later. Het wordt beschreven als zwanenhuwelijk.
De oudere Roodenburger zal Daan voor de geest kunnen halen.
Voor het verhaal van Aad over zijn vader gaat u naar www. leidenamateurvoetbal.nl en dan naar oude clubhelden.

 

ZIEKENBOEG 

Richard van Rijn heeft een nieuwe knie gekregen. Richard is de coach van Roodenburg JO9-1. Namens Roodenburg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

 

INGESCHREVEN TEAMS SEIZOEN 2018/2019

Het nieuwe bestuur heeft voor het seizoen 2018/2019 deze teams ingeschreven voor de KNVB competitie.
Zaterdag 1, 2 en 3.
Op vrijdag 1 team voor boven de 35
Voor de jeugd:  1 A team onder 19;  1 B team onder 17,  1 C team onder 15,  1 D team onder 13 jaar,  2 teams onder 11 jaar,  2 teams onder 9 jaar, 1 team onder 7 jaar en 1 meisjesteam onder 13 jaar.
Op zondag  als recreatieteams zondag 1 en 2.
Het totaal aantal ingeschreven teams komt hierdoor op 16.

Bij het inschrijven van de teams is er nog geen rekening gehouden met de nieuwe leden, die zich vanaf heden gaan inschrijven, waardoor het aantal teams verder kan groeien.

PS: in het seizoen 2017/2018 werd de competitie afgesloten met 14 teams.

 

                                   ROOD / GROEN / BEGINT MET KATER 

Het WK 2018 in Rusland is begonnen. Oranje zit thuis en de vaderlandse pers is op zoek naar alternatieven. Welk land moeten wij als Nederlanders gaan steunen. De Belgen?  De Marokkanen?

POWNED, neemt een duikje in de Marokkaanse cultuur. Via meerdere documentaires Marokko op 1, wordt er onderzocht, hoe de Marokkaan in Nederland kijkt naar het WK 2018.

Het programma richt zich verder op de plaats in de samenleving. Oud profspelers wordt naar hun mening gevraagd. We zien Hussin Bezzai, maar POWNED gaat onder andere op bezoek bij de Leidse kappers Faisal en Zakaria Bounif. Beiden hebben een Roodenburg verleden en zullen volgend seizoen weer het blauw-zwarte shirt dragen.
De komende weken volgen er nog meer uitzendingen.

Op woensdag is Meindert van der Kaay namens Trouw op de club. Hij neemt een interview af in aanloop van het WK met jongeren. Het interview is hierna te lezen.

Vrijdagmiddag is het zo ver. In het clubgebouw zijn er ongeveer 15 enthousiaste supporters, die opspringen als de Atlasleeuwen voor het doel verschijnen. De Rood/Groene vlag ontbreekt niet. Ramon vraagt, waar hij te koop is?  Naarmate de eerste helft verloopt wordt er steeds minder gesprongen. In de rust ga ik naar huis.
In de tweede helft wordt het spel rommelig. Er wordt te weinig zonder bal bewogen. Pierre van Hooydonk zegt het zo: er is geen diepgang. Iedereen komt in de bal.
Het gevolg is dat je overal op het veld moet duelleren. Het kost kracht, er komen veel meer overtredingen dan noodzakelijk zijn en vlak voor tijd wordt een voorzet ook nog eens achter de eigen keeper geduwd.
0-1 en dan smaken de lekkernijen op het Suikerfeest even wat minder.


Een dag voor het treffen spreek ik met Mohammed Amin. Hij komt uit Iran en speelt eveneens in de selectie. Wat gaat het worden? Mohammed is overtuigd dat Marokko gaat winnen.  Morgen kom ik niet, hij heeft er geen goed gevoel bij.
Mohammed kan na de overwinning met geheven hoofd het veld betreden.

Ik lig al jaren met mijn Marokkaanse vrienden in de clinch over hun voetbal. Zeg wel eens, 2 Marokkanen in een Nederlands team is perfect. Ze kunnen spel vorm geven, de Nederlanders lopen wel. Meer Marokkanen betekent dat iedere aanval bij elke speler opnieuw begint. Ze willen allen de bal meerdere keren aanraken en zonder bal gaten trekken voor een ander, dat is vuil werk en past niet bij de cultuur.
Er zal een mentaliteitsverandering moeten komen, waarbij men doorziet, wat het hedendaagse voetbal van spelers verlangt. Met alleen laten zien, wat je aan de bal kunt, kom je niet ver.
Er is werk aan de winkel voor de toekomstige generatie voetballertjes.

 

 

Uit dagblad Trouw van 15/6/2018

 

Reportage

'Marokko verliezen? Man, daar moet ik even niet aan denken'

Marokko

Hoe beleven jonge voetballers met een Marokkaanse achtergrond het WK voetbal? Bij Roodenburg zijn ze er klaar voor. 'Alleen jammer dat Nederland er niet bij is.'

Bij de Leidse voetbalclub Roodenburg wordt het WK voetbal net even anders beleefd dan bij veel andere clubs. Ongeveer drie van elke vier leden hebben in Marokko geboren ouders. De club leeft sinds de kwalificatie van Marokko, eind vorig jaar, in toenemende nervositeit naar het mondiale toernooi toe. In de kantine staat een groot scherm waarop vanmiddag de wedstrijd tegen Iran is te zien.

Roodenburg is een oer-Leidse club die bekende spelers als Wim Rijsbergen, Wout Holverda en Glenn Helder heeft voortgebracht. De club speelt in Leiden-Noord en is met de veranderde bevolkingssamenstelling van de wijk meegekleurd. Bij Roodenburg spelen ook kinderen van onder andere Eritrese, Somalische en Syrische komaf.

Dat Marokko nu meedoet met zo'n belangrijk toernooi maakt me heel trots

Abdel Zirar (13) 

"Toen Marokko in november vorig jaar van Ivoorkust won, was het bij ons in de straat groot feest. Geen vuurwerk, maar we waren wel blij. Mensen kwamen op straat, zo gezellig.

Mijn favoriete speler is Hakim Ziyech van Ajax. Hij is snel en kan alles met de bal. Maar andere spelers zijn natuurlijk ook goed. Dus ik geef Marokko best een goede kans om door te komen. Ze zitten in een poule met Portugal, Spanje en Iran, dat zal niet meevallen. Ik heb ze kort geleden tegen Slowakije zien spelen, man, ze waren echt goed. Met een beetje geluk komen ze ver.

Dat Marokko nu meedoet met zo'n belangrijk toernooi maakt me heel trots. Ik denk dat Marokko daardoor meer respect krijgt in de voetbalwereld. Dat is fijn."

Het toeval wil dat de wedstrijd samenvalt met het Suikerfeest, het einde van de ramadan

Hicham Nour (15)

"Dat Marokko het WK heeft gehaald is überhaupt al geweldig natuurlijk. Wie had dat gedacht? Alleen jammer dat Nederland er niet bij is. Ik heb vertrouwen in Marokko, maar het zal moeilijk worden. Ze zitten in een lastige poule. Vanmiddag moeten ze van Iran kunnen winnen. Als ze verliezen? Man, daar moet ik even niet aan denken.

Het toeval wil dat de wedstrijd samenvalt met het Suikerfeest, het einde van de ramadan. Ik weet dus nog niet of ik de wedstrijd hier bij Roodenburg ga kijken of thuis bij mijn ouders. We krijgen familie op bezoek en het lijkt me leuk om met hen te kijken. Iedereen is dan blij en uitgelaten. Als Marokko wint, hebben we twee redenen om feest te vieren."

Ik vind het jammer dat Nederland niet meedoet, maar het voordeel is wel dat ik nu niet hoef te kiezen

Mohammed El Ghazi (14)

"Ik ben erg trots dat Marokko meedoet met zo'n belangrijk toernooi. Alleen de allerbesten doen mee. Voor mezelf put er ik er niet per se meer zelfvertrouwen uit. Het geeft me een goed gevoel, ik word er vrolijk van. Ik vind de deelname een mooie beloning voor alle inspanningen van afgelopen jaren.

Ik vind het ook jammer dat Nederland dit keer niet meedoet, want daar kijk ik ook graag naar. Het voordeel is wel dat ik nu niet hoef te kiezen. Ik kan gewoon voor Marokko zijn, zonder die tweestrijd.

Voor de wedstrijd tegen Iran ben ik niet erg nerveus. Tegen dat team maken we een goede kans. Maar Spanje is een ander verhaal. Daar gaan we veel geluk nodig hebben om te winnen. Maar ik hoorde net dat de coach van Spanje is ontslagen. Dat kan de zaak veranderen."

Salah El Zoubai (19)

"De anderen noemden zeker Ziyech als hun favoriet? Vind ik beetje cliché. Ik ga voor Karim El Ahmadi. Hij is de motor van het team, een echte leider. Hard werken, nooit opgeven.

Trots? Natuurlijk ben ik trots. Deelname is een teken dat we meetellen. Soms heb je zo'n opsteker nodig. Ik heb nog nooit meegemaakt dat Marokko op dat podium mocht meedoen. Ik word er vrolijk van.

Ik heb kort geleden wat oude wedstrijden teruggezien, ik heb ze niet op de voet gevolgd, en dat viel niet tegen. De finale halen we niet, maar wie weet komen we ver."

 

                                               CROWFUNDINGACTIE


U heeft er een tijdje niets van gehoord, maar er wordt geld ingezameld voor nog 2 doelen van 3 x 1 meter ten behoeve van het onder de 7 voetbal en het wandelvoetbal.
In het nieuwe seizoen gaan er wedstrijden 4 tegen 4 plaatsvinden tegen andere verenigingen en zijn er dus doelen nodig.


Het geld dat we tot april hadden ingezameld is € 534,50

U kunt meedoen door een donatie over te maken naar:

Dit is ons banknummer :  NL92INGB0000088089 van LV Roodenburg.  vermeld daarbij CFWD   doeltjes.

Het meeste geld wordt bij elkaar gesprokkeld via beleggen. Er wordt gewerkt met een systeem en geen enkel systeem is 100% correct. Alleen maar winsten, dat is een utopie.
In de laatste maand waren er verliezen en die moeten eerst worden goedgemaakt.
Alleen als er netto meer overblijft, dan gaat er 25% naar het fonds.

We zitten weer aan de goede kant van de score, want de nieuwe stand is € 592,55


We sparen nu voor de BTW en hopelijk beginnen we het nieuwe seizoen met 4 doeltjes.
Wordt vervolgd.

                                                   GRAND CANARIA

 

Waar mensen samen komen, ontstaan altijd nieuwe initiatieven. Bij Roodenburg zijn er relatief veel actievelingen, als het gaat om nieuwe dingen.
Op zaterdagmiddag hebben we onze vaste groep vrienden, die een afzakkertje komen halen. Een groep, waar je op kunt bouwen als er iets gedaan moet worden voor de club.
8 vrienden zijn vrijdag vertrokken naar Grand Canaria en gaan daar een week genieten van de zon.
Onze voorzitter is mee, dus aan gezelligheid zal het niet ontbreken en wie weet, met welke plannen ze terugkomen.

 

                                   HET ROODENBURG PROGRAMMA DEZE WEEK

Een rustige week ter voorbereiding van.

woensdag 20/6                       in het clubgebouw om 14.00 uur
                                               LIVE:Portugal -  Marokko
                                               tijdens de woensdagmiddag activiteit.

donderdag 21/6                      van 19.00 - 20.00 uur recreatie voetbal
                                               op een kleiner veld. 7 tegen 7/8 tegen 8

                                               CLUBAVOND
                                               LIVE Argentinië - Kroatië

zaterdag 23 /6                        clubgebouw open van 12.00 - 17.00 uur
                                               LIVE  14.00 uur België - Tunesië.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.