Roodenburg Actueel 2018 - week 27

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

BUURTCAMPING, LEIDEN SPORTZOMER, DE CLUBAVOND

Het is juli. De grasvelden zijn ingezaaid. Bruine plekken door verbrand gras, we ontkomen er niet aan.

Bij menige voetbalclub heerst serene rust. Het kunstgrasveld van Roodenburg is de ontmoetingsplek voor buurt en leden.

Volgende week zaterdag begint de leidensportzomer.

In onderstaande flyer leest men er alles over en bestaat er nog de mogelijkheid om zich aan te melden voor de voetbal of voor de rugby training.

Roodenburg is onderdeel van de Tuin van Noord en van 13 tot 15 juli zal er in de directe omgeving voor het eerst een buurtcamping georganiseerd worden. Er wordt in het Noorderpark een waar kampeerterrein ingericht. Het doel van het kampeerweekend is om mensen in de buurt dichter bij elkaar te brengen. Verder kunnen de kinderen van de kampeerders meedoen aan de sportzomer.

Ruim 30 kampeerders zijn aangemeld en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Uit de krant verneem ik dat er ukelele les wordt gegeven, er is een speciale wandeling, een kidsworkout, hoopdancing, er wordt een campinglied gecomponeerd, een vleermuizentocht en nog veel meer. Zaterdag 14 juli is er dan ook nog de start van de leiden sportzomer.

Het is allemaal heel nieuw, nieuwe activiteiten, die passen in de wens van de gemeente, dat sportcomplexen een wijksport functie dienen te hebben.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

WAT GEBEURT EN GEBEURDE ER NOG MEER?

Dinsdag was er voetbaltraining in de Zijlhal voor een drietal klassen van groep 3. Trainer Ruslan sprak over een geslaagde sessie.

Op zaterdag 14 juli zullen er weer een aantal kinderen van de partij zijn.

Donderdag ochtend nemen velen afscheid van Gijs jr. Onder hen vele Roodenburgers, die een goede band onderhielden met Gijs. Het aantal belangstellenden is overweldigend en een steun voor de familie.

Donderdagavond is er de clubavond. Een reden voor een aantal oude getrouwen om even langs te wippen. Op het veld is er recreatie voetbal. De recreanten worden deze avond uitgedaagd en zo ontstaat er een partij van 10 tegen 10 op een half veld. Ze spelen iets langer door, er is echt sprake van een ontmoeting.

In de loop van de avond wordt het steeds drukker en het weer zit mee. Tussendoor worden de afvalbakken geleegd en blijkt dat er veel zwerfvuil in zit, van artikelen die niet in de kantine gekocht zijn.

Sportzomer1

Sportzomer2

 

DE CROWDFUNDACTIE

Die actie voor 2 doeltjes moet het deze week hebben van statiegeld. De nieuwe stand is € 596,05.

 

WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN?

donderdag 12 juli           op het veld van 19.00 - 20.00 uur recreatievoetbal, klein veld voetbal

                                   clubavond vanaf 19.00 uur

zaterdag 14 juli             van 9.00 - 12.00 uur start van Leiden Sportzomer.

                                   van 12.00 - 17.00 uur clubgebouw geopend.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.