Roodenburg Actueel 2018 - week 38

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 38

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

 

CONTRIBUTIE INNING GEWIJZIGD

Mededeling mbt contributie inning seizoen 2018-19.

Zoals een aantal leden al heeft opgemerkt zijn we dit jaar laat met de contributie inning.

Hiervoor zijn diverse redenen o.a. :

Seizoen begint later

We zijn overgestapt van ClubCollect naar Nikki-Online

Voor Roodenburg en de leden zijn er een aantal voordelen om de contributieverwerking via Nikki-online te laten verlopen.

Voor Roodenburg zijn de belangrijkste voordelen het verminderen van kosten en het automatisch doorzettten naar het incassobureau bij niet betalen.

Voor de leden is het belangrijkste voordeel dat er in 4 termijnen betaald kan worden. Als er behoefte is om het aantal termijnen te vergroten dan is dat bij Nikki-Online bespreekbaar.

Net als bij ClubCollect zijn aan het betalen in termijnen administratie kosten verbonden.

Voor de leden die aangegeven hebben in 1x of per automatische incasso te willen betalen geldt dat Nikki-online deze betaalwijzen overneemt.

Vanaf nu is het niet meer mogelijk om de contributie contant te betalen. Naast heel veel gedoe leverde het vaak ook discussie op.

Nikki-online gebruikt voor de inning Ideal.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat oudere leden niet bekend zijn met deze manier van betalen. Schroom dan niet om contact met de ledenadminstratie (ledenadministrateur Hennie Slegtenhorst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) op te nemen. We regelen dan een alternatief.

Veel van de jeugdleden komen in aanmerking voor het jeugdsportfonds. Tot 15 oktober heb je de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie. Wij helpen je graag bij het invullen van de aanvraag.

Namens het bestuur,

Ronald van Weerlee,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAAR ZIJN DE EREBOGEN GEBLEVEN?

Het heeft er alle schijn van dat er weer een stukje Leidse voetbalgeschiedenis verdwenen is. In het Leidsch Dagblad en in de gratis weekbladen kom ik ze niet meer tegen. Waar heb ik het over? Het zijn de foto 's genomen op de trappen van het stadhuis. Op die foto's zijn de bruidsparen te zien, die zo juist de eeuwige trouw hebben uitgesproken. Vergezeld van familie en vrienden dalen ze statig af van de stadhuistrap.

stadhuisLeiden

Op iedere trede staan twee pupillen, gekleed in het voetbaltenue van hun club. Beiden houden een boog vast, waar het bruidspaar onderdoor moet gaan. Er wordt rijst en gedroogde bloemen gestrooid en er wordt gejuicht. Glunderende kinderen begeleiden het pas getrouwde paar. Na de afdaling wachten de bruidsuikers.

Bekende eerste elftalspelers, jeugdtrainers en schooljuffen zijn op die manier in het huwelijksbootje gestapt. Een fotograaf van de krant of de fotograaf, die de huwelijksreportage vastlegt, schiet vele foto's. Dat alles voor het nageslacht en het plaatselijk dagblad of weekblad. Er was zelfs een bruidpaar van de maand. Die kwam niet alleen in beeld, maar werd eveneens getrakteerd door een hostess van de Felicitatiedienst.

Hoe komt het, dat we een dergelijk tafereel niet meer zien?

Voetbal in Leiden staat op een laag pitje en speel je in het eerste, dan ben je nog geen spraakmakende voetballer, waar de hele stad heeft over heeft.

Veel Leidenaren kenden mannen als Gerard Desar, Sam den Os, Mat Keereweer. Op zondagmiddag stond het rijen dik bij de derby's. Als je nu een naam van een eerste elftalspeler noemt, dan krijg je als vraag: wie is dat? Speelt hij voetbal?

De afstand tussen eerste elftalspelers en de jeugd is momenteel veel groter. Eerste elftalspelers zie je nog maar zelden een jeugdteam trainen. Die teams spelen vroeg en dat is veel te vroeg voor menigeen om eens te gaan kijken. Het gevolg is dat spelers en jeugd elkaar niet meer zo goed kennen. Zij zijn niet meer het idool van de jeugd, waar de jeugd voor terug komt op het sportpark.

In het verleden kwam er bij menig wedstrijd van het eerste elftal er veel jeugd kijken. Bij Roodenburg is dat nog steeds het geval, omdat er sprake is van een hechte gemeenschap.

Het trouwen op het stadhuis is echter niet de belangrijkste dag van het trouwfeest. Dat is een reden, dat ik geen erebogen ga meemaken met in het blauwzwart geklede spelertjes.

Toch deed zich deze week een kans voor. Onze trainer van de JO9-2 Ralph trad zaterdag in het huwelijksbootje. Ik vroeg hem, wat vind je van een ereboog van je pupillen? Doe maar niet, was zijn antwoord. Eindelijk was er een kans voor een glunderend bruidspaar, omringd door pupillen. Het is er niet van gekomen.

Kan deze traditie in ere hersteld worden?

ADMINISTRATIE VERSTERKT

Er zijn maar weinig verenigingen in Leiden, waar je vijf werkdagen per week 's avonds terecht kunt voor administratieve zaken . Het betreft het aan- en afmelden als lid, aanvragen / hulp voor het vragen over het jeugdsportfonds,. Alle e-mailberichten en poststukken, die binnenkomen. Henny Slegtenhorst is al jarenlang het "gezicht van Roodenburg " en sinds deze week doen ze het met zijn tweeën. Henny krijgt steun van een jonge dame, zoals hij ze noemt. Fatiha helpt hem als vrijwilligster bij de administratie en daar zijn wij heel blij mee. Vele handjes maken het werk immers veel lichter.

HET VOETBALGEBEUREN

De ouders van de JO9- 1 waren er allemaal om het veld uit te zetten voor hun wedstrijd tegen Meerburg. Met vereende krachten werd er daarna met 6-3 gewonnen van de Rijndijkers.
De JO13 hield het lang vol tegen de onder de 13 van Teylingen, maar tegen het eind van de wedstrijd kwam er toch 0-3 op het scorebord te staan.
De JO11-1 was te laat bij FC Oegstgeest. Daarop werd er alsnog vriendschappelijk gevoetbald.
De JO11-2 won wederom met dubbele cijfers. Er is een verzoek gedaan om dit team hoger in te delen.
De JO17 won de eerste wedstrijd tegen Blauw Zwart JO 17-2.
Zaterdag 2 speelde gelijk tegen ARC.
Zaterdag 3 moest de meerdere erkennen in Oegstgeest 5 Het werd 4-1 voor de mannen van FC Oegstgeest.

Zaterdag 1 had zich heel wat voorgesteld van de seizoensouverture tegen Meerburg.

In de bestuurskamer heerste er, voordat de wedstrijd begon al een sceptische sfeer bij de Roodenburg bestuurders. De scheidsrechter van dienst staat te boek als een kaartentrekker in het nadeel van Roodenburg.
In de vorige wedstrijd, uitgerekend tegen Meerburg ontving Roodenburg een tiental kaarten van de voor deze wedstrijd aangewezen arbiter.. En tijdens de wedstrijd bleek deze vrees opnieuw gegrond. Twee rode kaarten en een reeks gele kaarten werden er wederom aan de blauw zwarten getoond.
Dat arbiter de Vries wel makkelijk kaarten aan de blauw zwarten gaf, constateerde eveneens de journalist van dienst van Leiden Amateurvoetbal Sem Nazloomian. Hij constateerde zelfs dat een rode kaart onterecht werd getrokken.
Dan bepaal je als arbiter het verloop van de wedstrijd. En wanneer je 1 vereniging in twee wedstrijden op ongeveer 20 kaarten trakteert, terwijl de wedstrijd sportief verloopt, dan sta je vol in de schijnwerpers. Deze zaterdag kreeg dus het merendeel van de bezoekers op sportpark Noord te maken met een koude douche. Het wedstrijdverslag is te vinden op www.leidenamateurvoetbal.nl.

Zondag is het hondenweer. Je moet tot de diehards behoren om je cluppie te gaan aanmoedigen. Zeker, wanneer er geen tribune beschikbaar is.
De zondag 2 speelt reeds om 10.00 uur tegen Bernardus en verliest met 2-4.
De zondag 1 trotseert de regen tegen Foreholte 9. Ze hadden minder last van de regen en wonnen uiteindelijk met 6-4.

ROODENBURG ONDER 7 WORDT ROODENBURG ONDER 8

Door de toeloop van jongere jeugd in de afgelopen weken, is besloten om van een JO7, dat uitkomt met 4 spelers te komen tot een JO8, dat uitkomt met 7-8 spelers. Ze gaan vanaf komende zaterdag meedoen met de competitie en openen in een wedstrijd tegen Leidsche Veen 4.

ROODENBURG 45 PLUS VOORAL STERK TIJDENS DERDE HELFT

Afgelopen vrijdagavond was er een 7 tegen 7 toernooi voor het 45 plus team. Deelnemende teams waren die van Rijnsburgse Boys, DSO en Valken 68.
Dit waren de uitslagen:

Valken 68 - Roodenburg 5-0
DSO - Roodenburg 6-0
Roodenburg - Rijnsb boys 0-2

Kijkend naar de uitslagen is er een gebrek aan spitsen van gevorderde leeftijd.

Na het toernooi bleek dat 45 plus van Roodenburg over andere kwaliteiten beschikt.

 

HET VOETBALPROGRAMMA ZATERDAG 29 SEPT

08.30 uur Roodenburg JO8-11 - Leidsche Veen JO8-4

09.00 uur Roodenburg JO9-2 -Sporting Leiden JO9-1
09.00 uur DOSR JO13-2 - Roodenburg JO13-1
09.00 uur Roodenburg JO11-1 - v Nispen JO11-1
09.00 uur Roodenburg JO11-2 - Floreant JO11-3
10.00 uur Roodenburg JO15-1 - Altior JO15-1
11.00 uur Blauw Zwart JO19-1 - Roodenburg JO19-1
11.00 uur UVS JO9-3 - Roodenburg JO9-1
12.00 uur Rijnvogels JO17-2 - Roodenburg JO17-1
14.30 uur Roodenburg 3 - ARC 5
14.30 uur UVS 3 - Roodenburg 2
14.30 uur Floreant 1 - Roodenburg 1

 

PROGRAMMA ZONDAG 30 SEPT

14.00 UUR KDO 4 - Roodenburg 1

WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN?

maandag 23 sept      vanaf 18.00 uur op veld of corner
                                   2de bijscholing onder 9 trainers / ouders
                                   thema: zelf een les maken en hoe spreek je kinderen aan?

dinsdag 24 sept        in het clubgebouw om 14.00 uur klaverjassen / sjoelen
                                   op het veld om 19.30 uur wandelvoetbal

woensdag 25 sept    op het veld om 18.00 uur speeluur mini F en F pupillen

donderdag 26 sept   op het veld om 19.00 uur recreatie voetbal
                                   in het clubgebouw vanaf 19.00 uur clubavond

vrijdag 27 sept         op het veld van 18.00 - 20.00 uur recreatievoetbal
                                   in het jeugdhonk om 20.00 uur klaverjassen

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.