Roodenburg Actueel 2018 - week 40

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr  40

                HET BELANG VAN EEN GOEDE BANK
                        EN EEN GROTE SELECTIE.

Het was de afgelopen jaren behelpen of er genoeg spelers zouden komen opdagen voor het eerste team. Schrapen wat je schrapen kunt, was de modus.

Dit jaar is het heel anders. Een grote groep is steeds aanwezig op de training en ook op zaterdag behoeft er geen beroep meer te worden gedaan op jeugdspelers.


Wanneer er een wedstrijd start, dan is het gebruikelijk dat de trainer de spelers er op wijst om alles te geven, wat ze bezitten. Inzet, passie, strijd leveren. Ze doen het allemaal om de overwinning in de wacht te slepen.
Het verhaal is gericht aan de spelers, die staan te trappelen om het veld in te gaan. De wisselspelers luisteren mee.
De ene wissel is teleurgesteld omdat hij gerekend had op een basisplaats. De jonge speler aast op zijn kans en bereidt zich voor, omdat hij hoopt dat hij mag invallen.


Wisselspelers moeten niet denken, dat ze voordat de wedstrijd begint, zijn afgeschreven.
Zij vormen samen met de 11 starters een team en als het moment aanbreekt, dan moeten ze er staan.
Afgelopen weekend werd weer eens het belang van de wisselspeler aangetoond. 13 Bundesliga doelpunten werden er door spelers gescoord, die niet in de basis begonnen waren en dat was dan ook een record.

Het toont maar weer eens aan, dat wisselspelers, die van de bank komen en de juiste instelling hebben, een team uitstekend kunnen helpen.

Om op die manier aan een wedstrijd te kunnen deelnemen, dient er met alle spelers te worden gesproken over de manier, hoe men zich moet gedragen als wissel.

                                   SAMEN STERK OP DE WEDSTRIJDDAG

Voetbal is een teamsport. De teamprestatie bepaalt de overwinning , het gelijkspel of de nederlaag. Het hangt helemaal af van ieder individu. Zijn er individuen, die daar niet voor willen gaan, dan heeft dit invloed op het bouwwerk, wat een team dient te zijn.
Spelers, die buiten de opstelling staan, tonen dan hun ongenoegen. Al tijdens de bespreking vermindert hun interesse, ze laten hun hoofd zakken en laten de bespreking voor wat het is. Ze schakelen zich als het ware uit. Ze doen niet mee met de gezamenlijke warming up. En gaat het team na de warming up terug naar de kleedkamer, dan blijven ze op het veld.
Dat men openlijk ontevreden is, dat is normaal.


Maar welk gedrag helpt het team in deze situatie?

De voorbereiding zit er momenteel op. Veel mensen op de training en velen willen graag in de basisopstelling staan. De coach kan er maar 11 opstellen en het is een hele teleurstelling als een naam van een speler niet voorkomt bij de eerste 15. Spelers, die er niet op de lijst staan, kunnen behoorlijk van streek raken. En het kan zorgen, dat het hele team onrustig wordt. De kans, dat er op die manier een topprestatie wordt geleverd, neemt als dit plaatsvindt, flink af.

ALS MEN NIET GEKOZEN IS, BLIJF ALTIJD KALM

De speeldag is aangebroken, de trainer heeft een beslissing genomen en spelers beginnen op de bank. Dat moet eerst verteerd worden. Boos worden en een slecht humeur verspreiden, helpt het team of de wisselspeler niet.
Het is logisch om kalm te blijven en men moet tijd nemen om de beslissing van de trainer kritisch, maar eerlijk te bevragen.


Waarom speel ik niet?
Was mijn inzet onvoldoende?
Welk idee volgt de coach als hij zijn team laat spelen?
Was degene, die op mijn plaats staat, misschien wel beter?

Het vinden van antwoorden op deze vragen is niet altijd gemakkelijk. Vooral omdat iedereen zich eerst oneerlijk behandeld voelt.
Nu komt het er op aan om kalm te blijven, na te denken over zichzelf en de andere spelers niet te storen, die bezig zijn met de voorbereiding op de wedstrijd.
Dat zijn verstandige maatregelen, die men als speler neemt en die er voor zorgen, dat het succes van het team of van een grote selectie, niet in gevaar wordt gebracht.
Het heeft geen zin, om vlak voor dat een wedstrijd begint om de trainer te vragen naar zijn beslissing. De coach bereidt zich voor op de wedstrijd.

Wat je in dit geval wel doet is je teamgenoten helpen en daarmee jezelf.


Raadzaam is verder om na de wedstrijd een afspraak te maken met een coach voor een gesprek. Dat gesprek dient dan in het begin van de volgende week plaats te vinden.
Alleen zo ga je als team / selectie met elkaar om en blijf je samen sterk.

                        WANDELGROEP MAAKT KENNIS MET HET KLOMPENPAD

Donderdag 4 oktober werd er verzameld bij La Place in Zoeterwoude. Dit is een TOP locatie, d.w.z. een toeristen opstap plaats. Aad is op eigen gelegenheid gegaan en in de Kaaswinkel krijgt hij een folder aangeboden met wandelroutes. Fiets en wandelroutes starten vaak vanaf een TOP. Wanneer de overige deelnemers arriveren , komt hij met de routeknooppunten te voorschijn. In plaats van de Weipoortroute wordt besloten om de Balkengatroute te lopen.
Het is een boerenlandpad, wat inhoudt dat men stukken over boerenland loopt, vlaaien dient te ontwijken en dat men over menig hek dient te klimmen.

 wandelgroep1


Vanaf la Place gaan we langs het Papemeer door weilanden richting de Zuid buurt.
Onderweg wordt een groep schapen de veewagen ingedreven. Voor hen is het waarschijnlijk geen wereld dierendag? Vanaf de Zuid buurt wordt het Kerkepad genomen richting Gelderswoude. Koffie wordt er gedronken bij het Ijsboerke in de Weipoort.
Het klimmen kost tijd, een reden om niet de gehele route te lopen. Via het tweede Kerkepad gaat het terug naar la Place.

wandelgroep2


Op het Watertje komen we een 2de wandelgroep tegen. Ze herkennen Aad en het blijkt een damesgroep te zijn van onze buur Pernix. Zij lopen als groep een etappe van het Limespad. Een lange afstandwandeling die begint in Katwijk en langs de oorspronkelijke Romeinse grenzen gaat. Het pad loopt door in de richting Nijmegen.
Na 2 uur zegt de kilometer teller ons, dat er 10 kilometer gewandeld is en kunnen we weer een wandeling toevoegen aan ons bestand.
Verder bleek dat je bij deze TOP locatie via je telefoon routes kan scannen.
Het was weer een bijzondere ochtend.

                                   EEN EERSTE WEDSTRIJDVERSLAG

In de RB actueel, maar ook op de website is er ruimte voor wedstrijdverslagen van gespeelde (jeugd) wedstrijden.
Ralph KijkindeVegte bijt de spits af met een verslag van de wedstrijd

                        ROODENBURG JO11-2 TEGEN ALPHIA JO11-3

De jongens van de JO11-2 kregen zaterdag bezoek van Alphia JO11-3. De jongens van Alphia hadden ook alles gewonnen tot nu toe en waren ook nog eens allemaal een kop groter en een jaartje ouder. Ik (Ralph) besloot de jongens even in de kleedkamer te vertellen wat er vandaag verwacht werd!! Daarna naar het veld waar de wedstrijd begon!! De jongens kwamen snel op een 1-0 voorsprong maar al gauw werd het 1-1. De jongens bleven goed voetballen en elkaar zoeken en als het even wat harder werd schroomde de jongens niet om goed te blijven voetballen. De JO11-2 kwam op 2-1 Alphia weer op 2-2 en dit ging zo door tot 3-3. Daarna was het aftasten en bleef het lang spannend. Met nog 15 minuten te gaan kwam de JO11-2 op een 4-3 voorsprong en deze werd uitgebouwd naar 6-3. De 6-3 was de einduitslag na een super leuke wedstrijd met een leuke tegenstander! Ik (Ralph) wil de jongens een compliment maken voor deze mooie prestatie!!

                                               HET VOETBALGEBEUREN

Vrijdagavond rolde de bal op twee verschillende complexen. De wandelvoetballers deden mee aan een toernooi bij SJC.
De onder de 35 ging op bezoek bij UVS. Met 0-5 moest het tweede team van UVS er aan geloven.  45 plus had ook een toernooi bij Rijnsburgse boys, maar het blessurespook gooide roet in het eten.

Zaterdagmorgen. Mooi weer, lekker voetbalweer en al heel vroeg ging de JO13 op weg naar een uitwedstrijd naar Katwijk. Die bleken een maatje te groot en dus verloren ze met 9-1..
Thuis speelde de JO11-2 tegen Alphia derde team. Eerste jaars tegen tweede jaars en nu moest de JO11 alle zeilen bijzetten om de overwinning in de wacht te slepen. Na een spannende wedstrijd was de eindstand 6-3.
De JO8-1 speelde uit bij Meerburg en won voor het eerst in haar bestaan met 0-8.
JO9-1 won en JO9-2 verloor.
De JO15 nam het op tegen Alphense Boys vierde team. De punten bleven in Leiden. Het werd 4-1
De JO19 speelde een uitwedstrijd tegen de JO19-1 van Docos. Aan de Mors werd het 3-2 voor Docos.
De zaterdag 1 ging op bezoek bij koploper Oegstgeest en maakte het de koploper zeer lastig,. Er werd nipt met 2-1 verloren. Het wedstrijdverslag treft u aan op
www.leidenamateurvoetbal.nl
De zaterdag 2 won met dikke cijfers van Leiden en zondag 1 speelde gelijk tegen Foreholte met 4-4.

                                   ROODENBURG - AARLANDERVEEN

Komende zaterdag ontvangt de zaterdag 1 mede koploper Aarlanderveen. Tot nu toe heeft Aarlanderveen drie overwinningen geboekt, tegen respectievelijk Hazerswoudse boys, Kickers 69 en Woubrugge.
Ze belanden nu in de Grote Stad en de vraag is of Roodenburg zaterdag het de Veners moeilijk kunnen maken?
De wedstrijd begint om 14.30 uur

                                   PROGRAMMA KOMEND WEEKEND

ZATERDAG 13 OKTOBER

08.30 uur      Roodenburg JO8 -1         - Woubrugge JO8 -1
08.45 uur      SJZ JO9-2                         - Roodenburg JO9-2
09.50 uur      VVSB JO17-2                    - Roodenburg JO17-1
10.00 uur      Roodenburg JO13-1        - Noordwijk JO13-2
11.15 uur      ASC JO15-4                      - Roodenburg JO15-1
12.00 uur      Roodenburg JO19-1        - Voorschoten JO19-2
12.00 uur      Roodenburg 2                  - Quick Boys 7
13.00 uur      Docos JO11-4                   - Roodenburg JO11-1
14.30 uur      Roodenburg                      - Aarlanderveen
15.15 uur      Docos 3                              - Roodenburg 3

ZONDAG 14 OKOBER
12.00 uur      Leidsche Boys 1               - Roodenburg 1
12.30 uur      Lugdunum 1                       - Roodenburg 2

                        WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN?

maandag 8 oktober

dinsdag 9 oktober             i4.00 uur in het clubgebouw
                                               klaverjassen / sjoelen

                                               19.30 uur op het veld
                                               wandelvoetbal training

woensdag 10 oktober      18.00 uur speluur mini F

donderdag 11 oktober     op het veld 19.00 uur
                                               recreatievoetbal
                                               in het clubgebouw vanaf 19.00uur
                                               clubavond

vrijdag 12 oktober             op het veld van 18.00 - 20.00 uur
                                               recreatievoetbal
                                               in het jeugdhonk
                                               klaverjassen

zaterdag 13 oktober         competitievoetbal

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.