Roodenburg Actueel 2018 - week 43

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 43         

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.  tel. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

                                 `   CEES AHSMANN IS AL AAN HET METEN

Hij is voorzitter van DIOK en deze zomer zette hij samen met Roodenburg een project op om kinderen een vakantie aan te bieden, waarbij kinderen konden rugbyen en voetballen. Een nobele daad, twee clubs, die gaan samenwerken, maar Cees blijkt meer op zijn kerfstok te hebben.
Hij wil nu sportpark Noord overnemen en afgelopen dinsdag was hij al aan het meten.
Met drie man sterk werden de velden opgemeten, met het doel om er een rugby arena van te maken en Cees stelt dat  Roodenburg met al zijn voetballers maar moet wijken voor zijn ambities. 350 man hebben ineens niets meer in de melk te brokkelen?
Het zorgt binnen Roodenburg voor onrust. Dit is helemaal geen rugbygebied. Hier wordt al decennia lang gevoetbald en uit dit gebied komen de meeste Leidse profvoetballers.
Uit gegevens van de KNVB zou blijken, dat de meeste Leidse KNVB leden uit dit postcodegebied afkomstig zijn. Wijkbewoners uit Leiden Noord hebben niets met rugby en beschouwen dit als een vreemde indringer. Het past in geen enkel opzicht in het gemeentebeleid om wijkbewoners te stimuleren om te gaan bewegen. Die willen voetballen.


Deze zondagmiddag zijn er twee groepen wijkbewoners actief op het kunstgrasveld. Mannen, het zogenaamde Moskee team met buurtwerker Said Amghar en  een grote groep jongeren uit Eritrea. In totaal zo ongeveer 40 personen.
Rugby is iets voor de hele stad en die moet je daarom onderbrengen op een centrale plek in de stad. Het is geen wijksport!

Ik heb eens gekeken naar de plannen van Cees. Cees wil een ander clubgebouw neerzetten. Cees denkt dat het Roodenburg clubgebouw van de gemeente Leiden is, maar dit gebouw is eigendom van Roodenburg en is verzekerd voor € 1,2 miljoen. De leden zullen hun bezit niet zonder slag of stoten in vreemde handen laten vallen. Roodenburg is content met dit gebouw en in het jaar 2000 is er nog de Roodenburcht bijgebouwd. Het is een clubgebouw, waarbij men vanuit het gebouw zicht heeft op het wedstrijdgebeuren op twee velden.
Cees wil een nieuw clubgebouw neerzetten op het parkeerterrein. Dat is vlak naast een flat, waar mensen wonen met een indicatie en in de toekomstige bouwplannen komen er in dit gebied nog meer gebouwen, waarbij zorg een centrale rol zal spelen. Cees heeft al bepaald dat Roodenburg ouders maar met een kind naar de Boshuizerkade moeten gaan om daar te voetballen. Bepaalt Cees dit of zijn het de mensen, die hun kind naar een voetbalvereniging brengen? Mensen in wijken als Slaaghwijk, Noord gaan niet de hele stad door om hun kind driemaal per week te brengen naar de Kade. De KNVB kan als het door gaat weer een aantal leden schrappen.

Wijkcomités zullen ernstig bezwaar maken, want als de jeugd in de buurt geen uitlaatklep meer heeft, dan gaan ze hangen. Ze vrezen dan terecht voor overlast van jeugd. Verder zal de politie bezwaar maken, want die jongeren moeten toch ergens heen en er is al weinig in de wijk. In de voetbalkooi in de Slaaghwijk mogen ze na zonsondergang niet meer samen komen  en waar moeten ze dan heen om elkaar te ontmoeten?
De laatste twintig jaar heeft Roodenburg er voor gezorgd, dat veel jeugd op sportpark Noord is opgevangen en heeft er voor gezorgd, dat het rustig is in Noord. En om maar eens in huis te vallen, zonder subsidie.

De Willem de Zwijgerlaan krijgt de komende jaren te maken met verkeer van de ringweg Noord. Dit betekent 10.000 auto's per dag extra en dan mag je als gemeente daar wel wat tegenover stellen in de vorm van een gebied, waar je elke dag kunt sporten. Schone lucht in plaats van uitlaatgassen, dat wil toch iedereen?

Op 13 november wil DIOK zijn leden laten beslissen over een verhuizing naar Noord.
Een andere optie heeft hij niet. Hij wil niet naar de Kikkerpolder, want hij vreest de concurrentie van de Bassets  (Sassenheim). In de Kikkerpolder heeft men al 4 1/2 kunstgrasveld en liggen er nog 3 grasvelden, die men kan aanpassen. Dit complex ligt tevens centraal voor alle buurten. Een club als Meerburg doet het met 1070 leden op 3 1/2 kunstgrasveld. In de Kikkerpolder kan men 7 1/2 kunstgrasveld aanleggen.
Aan de Boshuizerkade kan men een kleine aanpassing op één veld op drie velden een rugbyveld worden aangelegd. Daar liggen nu 4 velden, die momenteel worden gebruikt door in totaal maar 5 elftallen.

Sinds het nieuwe Roodenburg bestuur is aangetreden, is het aantal jeugdleden groeiende en is men Lugdunum  qua jeugdteams al voorbij. En dat via natuurlijke groei, geen teams van andere clubs. Met de gemeente heeft het nieuwe bestuur  afspraken gemaakt. Roodenburg krijgt tot 2022 de gelegenheid om te voldoen aan de voorwaarden van voetbalvitaal. Afspraken, die respect verdienen. Dat geldt ook voor Cees, die op zijn website schrijft dat DIOK gaat voor respect, maar de eerste man, die daarvan het voorbeeld moet geven is volgens ons de voorzitter !?

Zoals het er nu uit ziet, is het Cees, die zoete broodjes bakt en kletskoek verkoopt.

                                               DRIE VUILNISZAKKEN VOL

De vader van Lana kwam maandagavond naar mij toe. Vorige week zondag kwam hij met zijn zoon een balletje trappen op het kunstgrasveld. Hij ergerde zich dood aan het zwerfvuil en is gaan rapen / schoonmaken. Het resultaat, drie vuilniszakken vol van één veld. Hij had zijn werk nog niet gedaan of bezoekers gooiden al weer hun afval neer, terwijl er genoeg prullenbakken op het complex staan.
Hij keek mij vragend aan of ik de oplossing in pacht had? Ik vertelde hem, dat niet Roodenburg, maar de gemeente Leiden de eigenaar van het veld is. Als huurders zorgen wij er wel voor, dat het grootste gedeelte van het zwerfvuil geraapt wordt.


Ik zie maar twee oplossingen. Het begint met de opvoeding thuis. Is men daar gewend om alles op te ruimen, dan zal men dit ook elders gemakkelijker doen.
De tweede oplossing is de accommodatie beheerder. Een persoon, die zeven dagen vertoeft op het complex of die als hij dienst heeft het complex open doet.
Hij heeft toezicht op wat er op het sportpark gebeurd. Maar het kan net zo goed iemand zijn, die gaat over de gehele Tuin van Noord.
De gemeente Leiden heeft vele mooie sportparken aangelegd en eigenlijk is het zonde, dat ze onbeheerd worden overgedragen aan clubs en aan de buurtbewoners. Vermeldenswaard is dat reeds jaren geleden de gemeente heeft toegezegd een accommodatiebeheerder te willen aanstellen op Sportpark Noord. Tot nu toe is dat NIET gebeurd.

                                               HET VOETBALGEBEUREN

Twee velden waren er niet beschikbaar. Het Wetraveld werd door de consul afgekeurd en het hoofdveld is vanwege de engerlingen door de gemeente afgekeurd.
De bal rolde dus op het kunstgrasveld, waar de JO9-2 het opnam tegen Valken. Het ware moeilijke omstandigheden om te spelen, maar Roodenburg bleef aan de goede kant van de score en won met 5-2.
De JO11-2 speelde eveneens thuis tegen Hazerswoudse Boys, die met een twaalftal aantrad. Er werd weer flink gescoord. Vijftien doelpunten vielen er, 11 voor Roodenburg en 4 voor de Boys.
De JO9-1 speelde een uitwedstrijd en won. De JO8-1 verloor op het nippertje de uitwedstrijd tegen Alphense Boys.
De JO15-1 moest het opnemen tegen het onbekende UNO JO15-2. Roodenburg hield de punten in eigen huis en won met 5-3
De JO19 -1 speelde uit tegen FC Lisse . De blauwgelen waren duidelijk sterker en wonnen met 10-0.
Roodenburg zat 1 speelde thuis tegen Zevenhoven. Een wedstrijd, waarbij beide teams kansen kregen, maar Roodenburg wist ze beter te verzilveren. Roodenburg won met 3-1 en verdubbelde daarmee het puntenaantal naar 6 punten. Komende zaterdag wordt er wederom thuis gespeeld. Ditmaal komt Woubrugge op bezoek. Zij verrasten door thuis met 1-0 te winnen van Meerburg.
Op zondag speelt de zondag 2 thuis tegen ASC 7. De ploegen verdelen broederlijk de punten.
Het wordt 2-2. Later op de middag kijkt men in het clubgebouw naar de classico.

                                               ROODENBURG - LSVV 70

DINSDAG 31 OKTOBER speelt Roodenburg za 1 een wedstrijd tegen LSVV 70 voor de LAV cup. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op sportpark Noord

                                               ROODENBURG - WOUBRUGGE

Roodenburg zaterdag 1 speelt wederom een thuiswedstrijd. Beide ploegen hebben tot nu toe zes wedstrijden gespeeld en zes punten gescoord.
De winnaar zal dus zeker een paar plekken kunnen stijgen op de ranglijst. Is dit Woubrugge of is dit  Roodenburg?  Er wordt afgetrapt om 14.30 uur.

                                   SCHOONMAAKAVOND CLUBGEBOUW

Woensdagavond 1 november om 19.00 uur gaan een aantal dames het clubgebouw schoonmaken. Een paar extra handjes zijn geen overbodige luxe.
Dames gezocht. Helpt u mee?

                                   KOMENDE WANDELING IN WARMOND

De wandelgroep heeft op donderdagmorgen 2 november een wandeling op het programma staan.
Dit keer starten we vanuit de gemeentehaven in Warmond en verkennen het dorp.
De wandeling komt uit het blad Toeractief en we eindigen met koffie.
We vertrekken per fiets om 10.00 uur vanuit de corner naar Warmond.

                                   VOETBALPROGRAMMA VRIJDAGAVOND
Alle 16 teams komen dit weekend in actie.

Vrijdagavond 2 november rolt de bal weer voor de 35 plus en 45 plus zeventallen van Roodenburg.  De 35 plus speelt die avond om 20.00 uur bij UVS.
Ze spelen tegen UVS 1 en 2 en tegen Lugdunum.

Vrijdag 2 november gaat 45 plus naar Benthuizen. DSO, Rijnsburgse Boys en BSC zijn de sparringpartner. Het toernooi begint om 20.00 uur

                                   VOETBALPROGRAMMA WEEKEND

ZATERDAG 3 NOVEMBER

08.30 uur        Roodenburg JO8-1   - DSO JO8-5
09.00 uur        Roodenburg JO9-1   - FC Oegstgeest JO9-3
09.30 uur        Foreholte JO9-7        - Roodenburg JO9-2
09.45 uur        DSO JO11- 7            - Roodenburg JO11-2
09.45 uur        Voorschoten JO11-5 - Roodenburg JO11-1
10.00 uur        Roodenburg JO13-1 - Voorschoten JO13-3
12.00 uur        Roodenburg JO19-1 - FC Oegstgeest JO19-1
12.00 uur        Roodenburg 2            - VELO 5
12.30 uur        Quick B JO17-3         - Roodenburg JO17-1
14.30 uur        ROODENBURG        - WOUBRUGGE
16.15 uur        Quick B 7                   - Roodenburg 3

ZONDAG 4 NOVEMBER
10.15 uur        Meerburg JO15-5     - Roodenburg JO15-1
11.00 uur        MMO 4                       - Roodenburg 2
12.00 uur        Roodenburg 1            - SJC 5

                        WAT IS ER KOMENDE WEEK TE DOEN BIJ ROODENBURG?

maandag 29 oktober              Een nieuwe bijscholing voor trainers onder 11 jaar.
                                               Het thema is dribbelen / drijven van de bal.

dinsdag 30 oktober                om 14.00 uur in het clubgebouw
                                               klaverjassen / sjoelen

                                               om 19.30 uur op het veld
                                               wandelvoetbal training

                                               om 20.00 uur op het veld.
                                               LAV cup  Roodenburg - LSVV 70

woensdag 31 oktober            om 19.00 uur in het clubgebouw
                                               schoonmaakacties dames

donderdag 1 november         om 10.00 uur van de corner
                                               wandeling Warmond

                                               om 19.00 uur in het clubgebouw
                                               clubavond met darten
                                               om 19.00 uur op het veld
                                               recreatievoetbal

vrijdag 2 november                op het veld om 18.00 uur
                                               recreatievoetbal
                                               in het jeugdhonk om 20.00 uur
                                               klaverjassen

zaterdag 3 november             competitie programma

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.