Roodenburg Actueel 2018 - week 44

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr  44

                            

                    

================================================================

                                                                              SPIC AND SPAN

 

Afgelopen woensdagavond om 19.00 uur is een grote groep kantine vrijwilligers present. Er is geen vergadering, maar er is een schoonmaakactie.
Het kantinegebouw en de burcht worden gesopt, ramen aan de binnenzijde gezeemd, de stofzuiger gaat rond, trappen worden gedaan en zelfs de administratiekamer wordt niet vergeten.  De ovenroosters zijn de week er voor al gedaan.  Het is de zogenaamde grote beurt, die een paar keer per jaar plaatsvindt.

Iedere maandagmorgen na het weekend is onze schoonmaakploeg actief. Als er veel mensen over de vloer komen, dan hou je het niet schoon. Dan moeten de vloer, de toiletten, worden schoongemaakt. Dat zelfde geldt voor de glazen. De voorraad moet worden aangevuld. En wat denkt u van de ovens, die in het weekend gebruikt zijn? Wat vet is, moet in de afwasmachine.

Sommige mensen denken , dat het vanzelf gaat. Ik kan u zeggen dat hier veel handarbeid wordt geleverd.

                 SpicSpan                            


Tot slot heb je nog de kleedkamers. Ook hier geldt dat ze wekelijks tweemaal worden schoongemaakt. Hoe die kleedkamers er uit zien, hangt af van de gebruikers.
Regels voor Roodenburgers is, dat je een kleedkamer of het nu thuis of uit is, schoon achter laat.
Daarmee geef je een visitekaartje af.
Bij de kleedkamers langs de velden heeft men nog wel eens de neiging om voetbalschoenen met klei binnen af te kloppen. Dat is niet toegestaan. Buiten uitslaan is het devies.

Op donderdagavond worden wekelijks de afvalbakken rondom alle velden geïnspecteerd en geleegd met de bedoeling dat er zo min mogelijk zwerfvuil zichtbaar is op de accomodatie.

Langs deze weg een woord van dank en hulde aan allen, die wekelijks / periodiek helpen dat het er op Noord netjes uitziet.

       ROODENBURGER ABDOU HARROUI IN VOORSELECTIE NEDERLANDS ELFTAL ONDER 20

 

Abdou Harroui , die in de jeugd begon bij Roodenburg, is als één van de 25 spelers geselecteerd voor het Nederlandse elftal onder de 20 jaar.
Het elftal speelt op donderdag 15 november een uitwedstrijd in Baden tegen Zwitserland.
Op 20 november speelt het Nederlands elftal thuis op het veld van Quick Boys tegen Italië
Abdou heeft 5 jaar in de  jeugd bij Roodenburg gespeeld  tot en met de tweede jaar D pupillen. De jongste jeugd leert voetballen aan de hand van spelvormen en veel herhaling van de basistechnieken. Daarbij is het DFB programma leidend, maar wordt het aangevuld met vormen van de KNVB.
En het blijkt dat dit programma nog steeds haar vruchten afwerpt.

                                   ROODENBURG WINT VAN LSVV 70

Het is dinsdagavond en het is hondenweer. Maar het is voor de spelers van LSVV 70 en Roodenburg "een motje ". Beide teams spelen veel liever met een zonnetje aan de hemel, maar deze dinsdagavond worden ze geconfronteerd met ijsregen.
Ik zit deze avond voor de buis en hoor de regen tegen het raam kletteren.
Op woensdagmorgen lees ik de uitslag en zie dat Roodenburg een derde zege op rij boekt.
Beide teams zijn "afgespoeld " en later in de week gaat het voor het "echie".
En zaterdag blijkt dat dit weer even anders er aan toe gaat voor de beide teams.

 

                          INTERVIEW VOORZITTER LEON KLOOS OP TV WEST

Afgelopen woensdag was er een verslaggever en cameraman van TV West op sportpark Noord om de jeugdige voorzitter aan de tand te voelen over het besluit dat clubs 450 spelende  leden moeten hebben om te blijven bestaan.
Let op de nuancering 450 SPELENDE LEDEN. Anders heb je geen bestaansrecht meer en kan de gemeente Leiden de huur opzeggen. Momenteel heeft Roodenburg 248 spelende leden en is er dus werk aan de winkel.
De kaderleden, niet spelende leden,  40 recreanten, 80 klaverjassers en  15 wandelvoetballers,  blijven buiten de telling.  Leon heeft afspraken gemaakt met de wethouder, dat Roodenburg de kans krijgt tot 2022 om aan de doelstellingen te voldoen.
U kunt het interview terugvinden met uitzending gemist.

                                   WEL EENS GEHOORD VAN DE TRACKTICS?

 

Tracktics

Dit is een tracker, die alle bewegingen van een speler op het veld analyseert. Deze tracker doe je met een gordel om je lichaam en meet de bewegingen van een individuele speler.
Wil een trainer het hele team meten, dan heeft hij 11-16 trackers nodig. Hij kan dan van iedere individuele speler bewegingen meten.

Het doel van het gebruik van de tracktic is dat spelers beter worden. Het apparaat meet de prestaties, die de speler levert tijdens een training of een wedstrijd.
Om dit te beheersen moet men observeren, documenteren en analyseren en het is voor een coach niet zo gemakkelijk om het hele team in de gaten te houden.

De oplossing: met de TRACKTICS Footall Tracker behoren deze zorgen tot het verleden. TRACKTICS biedt de trainer een totaaloverzicht van het totale vermogen van de speler, de maximaal behaalde snelheid, de startsnelheid, de afgelegde afstand, het aantal sprints en het aantal stops.

De trainer krijgt veel meer inzicht welke snelheid een speler kan bereiken . Een heatmap laat zien waar een speler zich op het veld bevindt en dat is weer belangrijk voor het positiespel.
Met betrekking tot het positiespel kan de coach beslissen: voldoet de speler aan mijn verwachtingen? Gedraagt hij zich volgens het profiel en komt zijn geleverde  prestatie overeen met mijn verwachtingen?

Met de verkregen gegevens kan men een team, een speler optimaal voorbereiden voor een wedstrijd. De tracktics is een soort persoonlijke trainer, omdat het een speler persoonlijk fitter maakt, door hem elke dag nieuwe motivatie te geven doorzijn prestatieverbetering te laten zien.

Je ziet niet alleen hoe ver je bent gegaan, maar ook waar je hebt gesprint en je tempo hebt veranderd. Nauwkeurig kan hij zijn voortgang volgen, jezelf vergelijken met  teamgenoten en zijn  doelen hoger stellen.

In de vierde klasse zal je de tracker nog niet zo gauw tegenkomen, maar in het hogere prof - en semiprofvoetbal gaat dit apparaat verschijnen of is het er al

                                               HET VOETBALGEBEUREN

De JO9 -1 speelde thuis. Anass Bouchnafa, speler van de zaterdagselectie is hun coach. De ploeg van Anass nam het op tegen het derde team van FC Oegstgeest. Het team won overtuigend met 6-0.
De JO8 -1 ontving DSO JO8-5. De Zoetermeerders waren een maatje te groot en gingen er met een 3-4 overwinning van door.
De JO11-1 verloor de uitwedstrijd tegen Voorschoten, terwijl de JO9- 2 in Voorhout met 3-3 gelijk speelde tegen Foreholte JO9-7.
De JO11-2 won de uitwedstrijd tegen DSO JO11 met 0-6.
De JO17 speelde op Nieuw Zuid een uitwedstrijd tegen Quick Boys JO17-3. Bij Quick Boys win je niet zo gemakkelijk en dat bleek ook nu weer. Het werd 2-2
De zaterdag 2 kwam niet langs Velo 5. De punten werden gedeeld (1-1)
Zaterdag 1 kreeg te maken met een geconcentreerd Woubrugge. Het was een wedstrijd, waarbij persoonlijke fouten genadeloos werden afgestraft. Roodenburg drong in de tweede helft wel aan, maar Woubrugge ging na een zege met 0-3 naar huis.
Een wedstrijdverslag treft u van deze wedstrijd aan op www.leidenamateurvoetbal.nl en is afkomstig van Gloire

Komende week heeft de zaterdag 1 een week rust en kan er nieuwe energie worden opgedaan voor de volgende wedstrijd in de 4de klasse. Een klasse, waar iedereen van iedereen kan winnen.
De onder de 15 speelde op zondag. In een sportieve wedstrijd tegen de JO15 -5 van Meerburg wordt er met 1-5 gewonnen.
Roodenburg zondag 2 ging op bezoek bij MMO 4 in Hoogmade. Roodenburg won de uitwedstrijd met 2-3.                                   OP VERKENNING DOOR WARMOND

De wandelgroep, dit keer bestaande uit 10 personen heeft er weer een nieuwe wandeling opzitten. Vanaf  Noord werd er donderdag gefietst naar de gemeentehaven in Warmond. De startplaats van de wandeling. Lopende langs het Spoorpad werd er na rechts afgeslagen om door het weiland aan te komen achter Mariengaarde.  Via een smal pad kwam de groep langs het oorlogskerkhof, de Oude Toren en ging op weg naar Huys te Warmont. Hier werd omheen gewandeld en zocht de groep de oude kern van Warmond op. Eindbestemming was Koudenhoorn. Via een kort ommetje belandde de groep in het Paviljoen en daar werd ter afsluiting koffie gedronken. De totaal gelopen afstand was 8 kilometer.
Over twee weken staat er op donderdag weer een wandeling gepland. Dit keer doen we een Hofjeswandeling door Leiden. Martine heeft de routebeschrijving in een boekenzaak op de kop getikt en de andere wandelaars volgen.

                                   PROGRAMMA KOMENDE WEEK

ZATERDAG 10 NOVEMBER

08.30 uur        Roodenburg JO8-1    - Bernardus JO8-2
09.00 uur        Roodenburg JO11-1  - Quick Boys JO11-6
09.00 uur        Roodenburg JO11-2  - RCL JO11-5
09.00 uur        SJZ JO9-3                  - Roodenburg JO9-2
09.30 uur        Rijnsb. B JO9-3          - Roodenburg JO9-1
10.00 uur        FC Lisse JO15-4        - Roodenburg JO15-1
10.00 uur        Roodenburg JO13-1  - FC Oegstgeest JO13-2
12.00 uur        Meerburg JO19-1      - Roodenburg JO19-1
12.30 uur        Noordwijk JO17-2      - Roodenburg JO17-1
14.30 uur        Noordwijk 4                 - Roodenburg 2
14.30 uur        Roodenburg 3             - Ter Leede 4

zondag 11 november

10.00 uur        Roodenburg 2             - Leidsche boys 3
12.00 uur        Roodenburg 1             - ROAC 4

                                   PROGRAMMA DOORDEWEEKS

maandag 5 november              bijscholing verzonden voor trainers onder 13 jaar

dinsdag 6 november               in het clubgebouw om 14.00 uur
                                               klaverjassen / sjoelen

                                               op het veld om 19.30 uur
                                               wandelvoetbal

woensdag 7 november           in de corner om 18.55 uur
                                               CL : CSKA Moskou - Roma
                                               CL: Benfica - AJAX

donderdag 8 november          op het veld om 19.00 uur
                                               recreanten
                                               in het clubgebouw darten en clubavond en EL.

vrijdag 9 november                 op het veld om 18.00 uur
                                               recreatievoetbal
                                               in het jeugdhonk om 20.00 uur
                                               klaverjassen

zaterdag 10 november                        competitie

zondag 11 november              competitie

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.