Roodenburg Actueel 2018 - week 49

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

        ROODENBURG ACTUEEL NR 49

                  

                                               

                   DE OUDERBETROKKENHEID BIJ OUDERE JEUGD

Het is het probleem van veel teamleiders / trainers van de oudere jeugdteams. Het is een verschijnsel, dat niet alleen bij allochtone teams zich voordoet, maar ook bij autochtone teams. Ik kreeg deze week van Gloire Kalangu een krantenartikel over een klagende jeugdvoorzitter van SHO (Oud Beijerland) . Een club uit een gemeenschap, waar iedereen wel voor elkaar klaar staat, zou je denken, edoch ........

De voorzitter klaagt over de minimale ouderbetrokkenheid. Bij een uitwedstrijd voor een jeugdteam onder de 16 jaar waren er voldoende spelers, maar niemand reageerde op de vraag om te rijden, met als gevolg dat bij SHO de bom barstte.

Er kwam een confronterend epistel in de sociale media over dit historisch dieptepunt bij SHO.
"Kinderen missen liefdevolle aandacht, betrokkenheid en interesse, die de kinderen belangrijk vinden.  Gelukkig komt de Kerst en kan het schuldgevoel worden afgekocht met een spelcomputer of een paar dure schoenen.
SHO moet stoppen, als plek waar de kinderen worden opgevangen. Ze zien de voetbalvereniging als de verantwoordelijke voor hun kind, maar zo is het niet.

Met deze hartenkreet geeft de SHO man aan, dat ouders verantwoording moeten afleggen naar hun zoon. Aan gezichten zie je, dat kinderen het leuk vinden als ouders mee gaan naar uitwedstrijden.

Het probleem van SHO komt bij Roodenburg natuurlijk ook voor.
Het vragen of wie er wil rijden is een crime voor de trainers. De Iman aan de Manixstraat heeft regelmatig gewezen op de verantwoordelijkheid van de ouders.

Maar met name bij de oudere jeugd lukt het de ene keer wel en de andere keer gaat het met horten en stoten.
Je kan je afvragen of het organiseren van het vervoer een taak van de trainer is. Als club kan je denken aan een vervoercoördinator. Dat zou dan bijvoorbeeld een betrokken ouder of een aparte lid van het jeugdbestuur kunnen zijn.
Een coördinator, die er voor zorgt, dat alle ouders/ broers/ familie mee doen om het probleem op te lossen.
Hardop denkend vraag ik mij af, hoe de moeders hier tegenaan kijken?

Bij de jongste jeugd passen we momenteel de regel toe, dat ouders/ familie meegaan naar uitwedstrijden en thuiswedstrijden bezoeken.
Je krijgt daardoor een veel betere onderlinge band tussen de ouders en daarmee bouw je aan een fundament.

SHO denkt aan strafmaatregelen om de ouders meer te betrekken. Verplichte diensten in de kantine.

Ik denk dat het betrokken raken van ouders, broers een veel beter resultaat oplevert.
Onwetendheid, denken dat een voetbalclub een soort instituut is als een school, kan je alleen maar ontrafelen, als je de ouders uitlegt, wat een club voor de leden, voor de ouder en voor het kind betekent.


Hoe je het moet doen?

Wilt u meedenken en kom met tips naar het jeugdbestuur?

Afgelopen zaterdag kreeg ik de tip: reken per kind € 2 , die hij moet bijdragen aan de chauffeur. Ik luister en vraag mij dan af: Wie rijdt er?
Als dat vast staat, dan is het idee nog niet zo slecht.

                            GESLAAGDE PIETENTRAINING

Maandag 3 december was het zo ver. Via de app hadden de kinderen bericht ontvangen dat trainer Rachid en de ouders steun zouden krijgen van de Zwarte Piet.
Rachid was daar zeer content mee, want een Piet uit Spanje mag kijken in de keuken van FC Barcelona. En met die ervaring werd de training begonnen.
De kinderen moesten schieten op pakjes, die aan de doellat hingen. Er werd een estafettevorm uitgevoerd, om te kijken hoe snel de Pieten konden rennen.
En de Pieten wilden laten zien, dat ze konden meevoetballen. Daarbij werd er een partijspel gespeeld van 18 tegen 18 kinderen met meerdere ballen.
Steeds konden de kinderen naar een ander doel, om te scoren.

Na een uur was het tijd om samen te komen in het jeugdhonk.  Meester Leon verwelkomde de jongens en de meisjes. Er was limonade en ieder kind ontving van de twee Pieten een zakje snoep. Daar bleef het niet bij. De Sint had voor ieder kind een Pietendiploma gemaakt. Kinderen kregen dit diploma omdat ze allemaal geslaagd waren voor de testen, die ze op het veld hadden volbracht.
Na het diploma hadden de Pieten nog een verrassing in petto. Ieder deelnemend kind ontving dus naast de snoep nog een cadeau.

 Pietentraining

 PietJeugdhome

 MeesterLeon

Namens het jeugdbestuur willen wij iedereen hartelijk danken voor hun medewerking aan het feest  en de blije gezichten van de kinderen.

Meer foto's zijn in te kijken op de facebookpagina van de Roodenburg jeugdopleiding.

     ROODENBURG ZONDAG 1 SPEELT TOERNOOI IN MAROKKO

De zondag 1, de recreatie voetballers op zondag, gaan in februari een internationaal benefiet toernooi spelen in Marokko. De opbrengst van het toernooi is ter ondersteuning van weeskinderen en gehandicapten.

Het team vertrekt op dinsdag 12 februari naar de toeristische badplaats Agadir. Hier rust het team uit en worden krachten verzameld. Er wordt niet alleen uitgerust, er worden weeshuizen en huizen voor gehandicapten bezocht.
Vrijdag gaat het team dan richting Taroudant om een toernooi te spelen en om samen met de andere teams nog een aantal goede doelen te bezoeken.

Dinsdag 19 februari landt het team weer op Schiphol en nu al geven ze aan, dat ze met een beker terugkomen.

Vriendschaptoernooi

 

                        KAARTVERKOOP KOPPELKLAVERJASMARATHON

 

De kaartverkoop voor de klaverjas marathon loopt via Jean Marc van Steenbergen en Mat de Boer. Hun telefoonnummer treft u aan op de aankondiging in een vorige RB actueel.
Op dinsdagmiddag, tijdens het klaverjassen, kan men eveneens kaarten kopen bij Bram Pardon.  De prijs per deelnemer is € 15. Dit is inclusief koffie, soep en eten.

Op donderdagavond, de clubavond zijn Mat de Boer en Jean Marc van Steenbergen zelf aanwezig. Afgelopen donderdag schreven zich 3 koppels in. En het aantal deelnemende koppels groeit gestaag.


De marathon is op zondag 23 december vanaf 11.00 uur en er worden 5 giftjes gespeeld.

                                            ER KOMT EEN JO 8 - 2 BIJ

 

In december kunnen  verenigingen extra teams inschrijven voor de voorjaarsreeks.
Er zijn aardig wat kinderen, die zich de laatste maanden hebben aangemeld, ondanks alle verhalen in de krant en de onzekerheid, die voetbalvitaal heeft veroorzaakt.
Dat heeft ouders er niet van weerhouden om hun zoon of dochter aan te melden.
Het wordt dus een JO 8-2 en daarmee komt het aantal Roodenburg teams, dat deelneemt aan de KNVB competitie op 17 teams.

 

                            KOMENDE WANDELING NAAR MATILLO


Donderdag 13/12 staat er weer een wandeling gepland van de wandelgroep. We doen een nieuwe wandeling vanaf Noord en gaan op weg naar Matillo.
Via de Kooi, industrieterrein de Waard, de Roomburgerweg komen we aan op de route van de lange afstandswandeling van het Limespad.
Na Matillo gaan we terug naar Noord en drinken onderweg ergens koffie.
We starten om 10.00 uur vanaf de corner.  Wie mee wandelt verzamelt om 9.50 uur en dient te beschikken over een redelijke conditie.

                                                           VOOR UW AGENDA

 

De Nieuwjaarsreceptie. Die staat gepland voor zaterdagmiddag 5 januari 2019.

                  WAT WORDT HET NIEUWE DOEL VOOR VIERDE CROWDFUNDACTIE?

 

In een jaar tijd is er ongeveer € 1400 ingezameld voor het aanschaf van trainingsmateriaal, waar iedereen wat aan heeft.
De beleggingen gaan steeds beter en met donaties kan er veel bereikt worden.
Een vierde actie staat op punt om te beginnen.
Het doel moet nog wel bepaald worden.
Criteria: het moet een nuttig doel zijn, waar de gehele club kan van profiteren.
Heeft u een idee?  Maandagavond in de corner kan u met voorstellen komen.
De corner is open van 17.30 uur tot 20.15 uur

                                      HET VOETBALGEBEUREN

           

Het is donker, waait hard en regent. Geen weer voor pupillen om eens lekker tegen de bal te rossen.
Maar JO 11-1 heeft een uitwedstrijd en gaat richting Lisse, om gelijk te spelen tegen de plaatselijke trots.
De JO 9-2 heeft eveneens een uitwedstrijd. Met wind tegen staat het team van Rachid voor de rust met 4-1 voor. Kat en bakkie denkt de begeleiding, maar met wind tegen, weet de tegenstander toch nog op 4-4 te komen. Het behoort allemaal bij het pupillenvoetbal.
Ervaring opdoen door wedstrijden spelen.
Voor sommige ouders/ spelers valt dat niet altijd mee. Neem nu de onder 19 en onder 13, teams die regelmatig een pak op de broek krijgen. De kunst is dan om toch te blijven komen en te blijven strijden. Van alleen winnen is een speler nog nooit goed geworden.
De JO 13 heeft het omdat niet iedereen er is, moeilijk tegen WVC en verliest met 0-8.
De JO 19 ontvangt ASC Jo 19-1. De gasten winnen nipt met 0-1.
De JO 9-1 speelt thuis en wint met 5-3 van  Noordwijk JO 9-3.
De JO 11-2 speelt zijn kampioenswedstrijd uit bij Meerburg. Bij Meerburg op de open vlakte kan het spoken. De Blauw Zwarten laten zich echter niet verrassen en nemen de zege mee naar huis. Het wordt 2-7.
Zaterdag 3 kan het in Valkenburg niet bolwerken tegen Valken 4. De gastheren winnen met 4-1.
De JO 15-1 speelt gelijk in Roelofarendsveen tegen DOSR JO 15-2. Uitslag 1-1
De zaterdag 1 komt met 1-0 voor tegen Alphense Boys, maar verliest uiteindelijk met 1-4.
Knullig verdedigen is de oorzaak, dat de wedstrijd draait.
De wedstrijd van zondag 1 kent een levendig slot. Van Nispen komt 8 minuten tijd met 2-3 voor, maar drie minuten later juicht Roodenburg weer en is de eindstand 3-3.
De zondag 2 korfbalt tegen SJC en wint met 6-5 in dus een doelpuntrijke wedstrijd.

                                               ZIEKENBOEG

Anass Bardai ( speler JO 15-1) heeft een scheurtje in de ellepijp opgelopen. Wij wensen hem  een voorspoedig herstel toe.
Ook Dirk van der Zwart is in de ziekenboeg beland. In het weekend verbleef hij nog in het ziekenhuis. Wij hopen, dat hij weer snel het ziekenhuis kan verlaten.

                                   WEDSTRIJDEN KOMENDE WEEK


ZATERDAG 15 DECEMBER

08.30 uur        ARC jo 15-4                          - Roodenburg JO 15-1
09.00 uur        Roodenburg JO 11-1           - Noordwijk JO 11-4
09.45 uur        Stompwijk JO 11-3              - Roodenburg JO 11-2
10.00 uur        Roodenburg JO 13-1           - Voorschoten JO 13-3
12.00 uur        Roodenburg 2                      - RCL 4
13.00 uur        VVSB Jo 17-2                       - Roodenburg JO 17-1
14.30 uur        HAZERSWOUDESE B        - ROODENBURG
14.30 uur        Roodenburg 3                      - Noordwijk 5

 

ZONDAG 16 DECEMBER
12.30 uur        ASC 5                                    - Roodenburg 1

 

                                   PROGRAMMA DOORDEWEEKS

 

maandag 11 dec                   bijscholing onder 13 trainers/ onder 15 trainers
                                               het duelleren 1:1
                                               methodiek hoe je stap voor stap verschillende
                                               schijnbewegingen aanleert.

 

dinsdag 12 december          in het clubgebouw om 14.00 uur

                                               klaverjassen / sjoelen

 

woensdag 13 december      op het veld/ in het jeugdhonk

                                               sport en spel voor jeugd 6-13 jaar

                                               in de corner
                                               CL LIVE: Ajax - Bayern Munchen.

 

donderdag 14 december     vanuit de corner om 10.00 uur
                                               wandeling naar Matillo

 

                                               op het veld van 19.00 - 20.00 uur

                                               recreatievoetbal/ clubavond/ darten, EL Live.

 

vrijdag 15 december            in het jeugdhonk om 20.00 uur
                                               klaverjassen
                                              

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.