Roodenburg Actueel 2018 - week 51

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 51


DE RB ACTUEEL 51 IN TELEGRAMSTIJL


In verband met vakanties/ minder activiteiten, verschijnt de actueel ook met minder woorden.

Dinsdag 18 december vond het kerstkaarten en sjoelen plaats in het clubgebouw. 45 bezoekers, die er een gezellige middag van maakten. 46 prijzen. Er werd afscheid genomen van Jan Hutten, een klaverjasser van het eerste uur, die recent is verhuisd.

Donderdagmorgen is er afscheid genomen van Jans van Alphen. De moeder van Jan, Ben, Rob, Marco en Erwin. 5 broers, die allen bij Roodenburg hebben gevoetbald. Mevrouw van Alphen is jarenlang vrijwilligster geweest bij de club. Haar domein was de keuken, waar ze menigeen heeft voorzien van patat, broodjes en andere snacks.

Donderdagavond speelde Roodenburg za 3 in een uitwedstrijd tegen Sporting Leiden 5 gelijk. Op de Mors werd het 3-3.

Vrijdagavond vond het Kerst klaverjassen plaats in het jeugdhonk. Het honk is door de kaartclub in kerstsfeer gebracht. Ook aanstaande vrijdag, dus na de Kerst en voor Nieuwjaar zijn ze weer van de partij. Het competitie klaverjassen begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Zaterdagmiddag is het jeugdhonk goed bezet met spelers van Roodenburg onder de 13 en onder de 15 jaar. Er is een game toernooi en er is airhockey.

JeugdGame

De kinderen krijgen gedurende de middag limonade en patat. Het toernooi is een schot in de roos. De kinderen zijn reuze enthousiast. Langs deze weg willen wij de organisatoren dank zeggen voor hun inspanning. Het is een activiteit, die zeker voor herhaling vatbaar is.


ZONDAG WAS ER DE KOPPELKLAVERJAS MARATHON

48 deelnemers waren er om 11.00 uur present. De organisatie was in handen van Jean Marc van Steenbergen en Mat de Boer. En die hadden weer enorm hun best gedaan om er een perfecte zondag van te maken. Vooraf was er door Siel en Jean Marc gekookt en waren er salades gemaakt. Een ander kokduo bereidde een fantastische pasta maaltijd.

Er werden 5 giftjes gespeeld, vooraf was er koffie, in de pauze was er soep en broodjes en na afloop de maaltijd.
Er waren veel prijzen en een loterij. De marathon werd gewonnen door vader Isaac en zoon Ronald van Weerlee.

IsaacRonald

Na de maaltijd en al voorzien van vele kaart en loterij prijzen, was er voor iedere deelnemer nog een Kerststol.

Een woord van dank is op zijn plaats voor allen, die hebben meegewerkt om er een geslaagde happening van te maken.
En dan nog wat: dit was de warming up:

OP 3 MAART 2019 IS DE GROTE KOPPELKLAVERJAS MARATHON. Zet die datum alvast in uw agenda, want dan gaan we nogmaals los.


DONDERDAG 27 DECEMBER WORDT ER GEWANDELD

We verzamelen op Noord en vertrekken per fiets om 10.00 uur naar Cronesteijn. Vanaf het restaurant begint de wandeling, die is uitgezet door Aad LaLau en Henk Prins. Als er wat Kerst kilootjes afmoeten, dan heeft u hier een activiteit om al vast te beginnen met uw goede voornemen.

DONDERDAGAVOND 27 DECEMBER CLUBAVOND

Een balletje trappen, darten, een biertje doen. Op donderdagavond is er de clubavond en ik kan u melden, dat een groot aantal Roodenburgers even langs wipt. Het clubgebouw is open vanaf 19.00 uur.


ZATERDAG IS ER ZAALVOETBAL VOOR ROODENBURG ZATERDAG 1

Waar?
Hoe laat?
Wie doen er mee?
De Leidse clubs sluiten samen en voetballend het jaar 2018 af. Zie onderstaande poster.

ZijlCup


HET BESTUUR WENST ALLE LEDEN, SUPPORTERS, SPONSORS EN SYMPATHISANTEN FIJNE KERSTDAGEN EN GEZOND 2019 TOE.

 

MUZIEK KEUZE

Het hoort bij de opties, die maar weinig bezoekers kennen. Ik doel daarbij op de muziek, die wordt gespeeld in het clubgebouw. Dinsdag klaagden de klaverjassers over de achtergrondmuziek. Met Ger in de buurt werd dit snel opgelost. Er is een mogelijkheid om de naam van een artiest, een band aan te klikken, waarna er een afspeellijst kan worden gemaakt van de muziek, die men graag wenst te horen. Op dinsdagmiddag waren de Shadows en Cliff Richard aan de beurt.

Mij werd gevraagd, waar de CD vandaan kwam. Het antwoord is: er wordt geen CD meer aangezet. Het gaat gewoon via de muis.

Het muzieksysteem, waarover Roodenburg de beschikking heeft is mede mogelijk gemaakt door Trend Music en Café de Pelikaan.

MuziekMakers

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.