Roodenburg Actueel 2019 - extra

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

DIRK VAN DER ZWART OVERLEDEN


Het bestuur deelt mee, dat onze vrijwilliger Dirk van der Zwart is overleden. Dirk is jarenlang vrijwilliger geweest en was een Roodenburger in hart en nieren.
Tientallen jaren bezocht hij de thuis- en uitwedstrijden van het eerste elftal en leefde dan intens mee. Dat deed hij niet alleen in woord en gebaar.
Het was Dirk met zijn crew, die er voor zorgden dat er bij iedere bespreking soep met broodjes klaar stonden voor de selectie.

Dirk maakte al vroeg deel uit van de activiteitencommissie. Deze commissie organiseerde het klaverjassen op de vrijdagavond en tweemaal per jaar werd er
een grote feestavond georganiseerd. Dirk was dan dagenlang bezig met de voorbereiding van een meergangen buffet.

Dirk was van beroep uitvoerder bij een bouwonderneming. Het bestuur deed dan ook regelmatig een beroep op zijn kennis. Verbouwingen, het opknappen van kleedkamers, het onderhoud van de opstallen, Dirk was steeds van de partij en nam de leiding.
En dat deed Dirk op een toon, die niet iedereen kon waarderen. Maar hij deed alles in het belang van de club. De club kwam bij hem eerst.

Toen Dirk met pensioen ging, werd hij kantinebeheerder. In militaire dienst was hij als dienstplichtige kok geweest. Hij werd een "professionele hobbykok",
waar Roodenburg heel veel aan te danken heeft gehad. De keuken was zijn walhalla. Bijna dagelijks was hij 's morgens om 6.00 uur al te vinden in zijn keuken. Een keuken, die werd voorzien van het beste keukengerei.

Met zijn soepketels maakte hij wekelijks liters verse soep. Met zijn gehaktballenmachine draaide hij honderden ballen. Zijn huisgemaakte slaatjes vonden gretig
aftrek. En wie thuis geen zin had om te koken, ging naar huis met een bak bami of
nasi van de club.

Voor al zijn clubinspanningen is Dirk genomineerd geweest voor vrijwilliger van de Stad Leiden.

De paar laatste maanden nam de gezondheid van Dirk sterk af. Bij het klaverjassen op dinsdagmiddag was hij altijd present. Tot een paar weken geleden, toen hij kwam mededelen, dat hij niet mee deed..... Daarna vertrok hij met een pijnlijk gezicht in zijn scootmobiel.

Zijn bloedvaten waren niet meer zo best, maar Dirk kon niet buiten het roken. Zijn zoon John heeft hem gesmeekt om daarmee te stoppen, maar de verslaving
had hem in haar greep. Na diverse operaties verbleef hij in een verpleegtehuis. Terwijl hij zelf moest roken, waarschuwde hij het rokend verplegend personeel. Stop er mee, kijk naar mij!!

Wij als club zijn Dirk veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet.

Dirk, het was goed zo, rust nu maar uit.

Wij wensen de kinderen, familie en Co veel sterkte toe.

HET BESTUUR VAN LV ROODENBURG.

Inmiddels is bekend geworden dat de crematie van Dirk op woensdag 6 februari a.s. om 12.45 uur zal plaats vinden op de begraafplaats Rhijnhof.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.