Roodenburg Actueel 2019 - week 9

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 9

            

                     

                                                           DE LAATSTE EER (2)

Op de website van Leiden Amateurvoetbal stond vorige week een artikel van hoofdredacteur Hennie Kanbier met als kop  DE LAATSTE EER (21 februari 2019).
Hennie was op een tweetal crematies geweest van prominente clubleden van respectievelijk FC Boshuizen en Roodenburg. De heren Koos Sierat en Dirk van der Zwart. Er waren mooie woorden gesproken en veel leden van de beide clubs waren naar Rhijnhof afgereisd om de overledenen de laatste eer te bewijzen.

Wat hem opviel was dat er zo weinig selectiespelers van de beide clubs present waren tijdens deze bijeenkomsten. Zij hadden toch maximaal profijt getrokken van de daden van deze clubiconen? Die vrijwilligers hadden voor hen staan koken, ze hadden de spelers in de watten gelegd. Wie zich voor een ander inspant zou je zeggen, dient dankbaar te zijn.
En die dankbaarheid had men kunnen tonen via aanwezigheid bij de crematie, via een kaart naar de familie, of via een bericht op facebook. Je waardering uitspreken, voor wat de betrokkenen voor jou betekend hebben.
Slechts een enkel dankwoord heb ik zien passeren in de sociale media.

Voetbalclubs worden geacht het cement van de samenleving te zijn. In een samenleving kan niemand zonder de ander. Samen bouwt men een land op en geeft dit door aan de volgende generatie. Een club is een samenleving in het klein. Samen voetballen, maar je gaat ook andere dingen doen als je met elkaar optrekt. Je zet je in voor weeskinderen door een toernooi te spelen in Marokko. Je verheugt je op de wekelijkse kaartmiddag, waar je oude bekenden uit de buurt en van de voetbalclub ontmoet. Je gaat jaarlijks met oud clubgenoten een lang weekend naar een stad in Nederland. Met je voetbalvrienden ga je op zaterdagavond samen uit. En zo zijn er talrijke voorbeelden te noemen van activiteiten, die zijn ontstaan, omdat leden van een club met elkaar optrekken.

 HansBudding                      

Een vijftal Roodenburgers is bezig met de lange afstandwandeling van Katwijk naar voorbij Nijmegen. Ze lopen het Limespad, een wandeling langs de Romeinse grenzen van ons land. Afstand 275 kilometer. Er wordt in etappes gelopen. Afgelopen woensdag ging de route van station Woerden naar station Utrecht CS. Tijdens de wandeling werd er stilgestaan bij wachttorens, een castellum en genoten van de natuur. Na een terrasje in Utrecht was het tijd voor een patatje. In de rij voor het uitgifteloket stonden er tot  verbazing 2 paarden van de bereden politie. Zij kwamen eveneens voor een bestelling langs.
Hans Budding begon te dollen met de agenten. Hoe zit het met de parkeerschijf van jouw paard? Een paard schrikt van de vraag en laat pardoes wat vijgen vallen. De agent heeft een stoffer en blik bij zich en gaat aan het werk.  Het ging er vrolijk aan toe en voordat hij het wist, stond Hans met een zak patat in de ene hand en een politiepaard in de andere hand op het Vredenburg. Mijn patat wordt koud, maar daar hebben de dienders geen boodschap aan. Op de foto, snel door Aad gemaakt, ziet u dit tafereel.

Wat ik er mee wil aangeven. Kijk eens naar het plezier wat mensen hebben als ze aan het voetballen zijn. Dat geldt voor jong en oud. Lol heb je niet alleen als je wint. Lol heb je als je samen leuke dingen met elkaar gaat doen.
Als je van elkaar op aan kunt. Vaak worden zaken, die verkeerd gaan bij een team of de club onder een vergrootglas gelegd. Het zorgt dat mensen depressief worden, dit gaat niet goed, dat gaat niet goed. Op die manier komt er veel negatieve energie vrij.
Door positief te blijven, een situatie snel om te buigen, kan men negatieve energie ombuigen.

Clubleven kan  heel veel positieve energie opleveren. Denk aan de overleden clubiconen, die met plezier voor hun club actief geweest zijn.
Ze hadden er zelf plezier in en stonden klaar voor hun spelers.
Ze deden het niet voor zichzelf, ze deden het voor hen.
Deze zondag is er opnieuw voor een groot aantal Roodenburgers gekookt. Zie verslag van de klaverjasmarathon.

Het clubleven is dus een waardevol fenomeen. Daarbij past alleen maar een woord: dankbaarheid. Dankbaar zijn omdat men samen iets voor elkaar heeft gekregen.

                                               HET VOETBALGEBEUREN

Er waren maar weinig wedstrijden, want het was inhaal weekend. De onder de 19 oefende tegen de Zwervers onder 19. De gasten wonnen de wedstrijd met 2-6.
Roodenburg speelde vanuit de verdediging vaak de lange bal en rekende daarbij op de snelheid van de spitsen. Door een verdedigende meerderheid kon de tegenstander veel gevaar tijdig indammen.
De zaterdag 1 nam het op tegen Kickers. Qua veldspel was Roodenburg vaak sterker dan de opponent uit Leimuiden. De ruststand was 0-0 en voor de rust had RB reeds een penalty gemist. Na de rust kwam Roodenburg verdiend met 2-0 voor, maar vijf minuten voor tijd werd de stand door de gasten toch gelijk getrokken (2-2).
Invaller Crouch wist vlak voor tijd de winnende in het doel te schieten en heel het team dook van blijdschap op de donkere spits. Het werd dus 3-2.

Komende zaterdag ontvangt Roodenburg Koudekerk. Na de wedstrijd van Meerburg wordt dit mogelijk pas de tweede wedstrijd op het hoofdveld. De tribune is pas één keer gebruikt en we zitten al in de maand maart van seizoen 2018/2019.
Zondag wordt er op het kunstgras gespeeld. Wijkbewoners spelen onderling over het hele veld. Terwijl het hondenweer is, is er op Noord toch beweging waarneembaar.
Deze middag fungeert de corner als kantine.

                                               DE VOLGENDE WANDELING

Op donderdag 7 maart staat er weer een wandeling gepland. Als startplaats is gekozen voor de toeristische opstapplaats Zoeterwoude bij La Place aan de A4
Aad la Lau heeft een route in zijn hoofd en die gaan we volgen.
We vertrekken om 10.00 uur per fiets vanaf Noord of 10.30 uur vanaf la Place bij de A4 in Zoeterwoude.

                                   KLAVERJASMARATHON EEN GROOT SUCCES.


De organisatie heeft weer zijn uiterste best gedaan om de 64 deelnemers een gezellig zondag aan te bieden op Noord. Er werden 5 ronden gespeeld.
Na 5 ronden waren Ine Honsbeek en mevrouw Bergman, de zusters van Hans de Graaf, de winnaars. Het ontlokte Hans de Graaf de kreet: dit moet ik nog lang horen.
De rest van de uitslag wordt in de loop van de week aangeleverd.
De poedelprijs was voor de gebroeders Lovink. Dit vermeld je toch wel in de actueel, werd mij indringend gevraagd? Natuurlijk komt het er in want voor de vierde maal gingen de gebroeders met een prijs naar huis.
Na de prijsuitreiking was er de loterij. Bram had de verkochte loten afgescheurd voor de trekking. Cor, secretaresse van de andere kaartclub, won het merendeel van de prijzen en maakte een vreugdesprong op één van de tafels.
Boze tongen beweren dat Cor met Bram een één/tweetje hadden uitgevoerd.
Na de loterij werd de maaltijd opgediend. Onze kantinebeheerder heeft een kokopleiding gevolgd en dat was wederom merkbaar. Naast soepen, was er salade. De maaltijd bestond uit hachee of goulash met rijst of puree en rode kool. Weer eens iets heel anders.
Rest ons om iedereen, die heeft meegewerkt om er een succes van te maken, te bedanken.
Richard, Chris, Sil, Martine, Joop, Mat en Jean Marc, namens de club bedankt.

                                               HET VOETBALPROGRAMMA

woensdag 6 maart
17.30 uur        Forum Sport JO 11-5           -  Roodenburg JO 11-2

vrijdag 8 maart
20.00 uur        Voetbaltoernooien voor RB 35 en 45 plus bij Warmunda en Rijnsburgse Boys.

zaterdag 9 maart
08.30 uur        Ter Leede JO 9-2                 - Roodenburg JO 9-1
08.45 uur        VELO JO 8-7                         - Roodenburg JO 8-2
09.00 uur        Roodenburg JO 11-2           - Ter Leede JO 11-2
09.00 uur        Roodenburg JO 9-2             - Voorschoten JO 9-8
10.00 uur        Roodenburg JO 17-1           - DWO JO 17-2
10.00 uur        Roodenburg JO 13-1           - Nootdorp JO 13-4
10.15 uur        Roodenburg JO 15-1           - Valken JO 15-1
11.45 uur        Blauw Zwart JO 19-1           - Roodenburg JO 19-1
12.00 uur        Roodenburg 2                      - Noordwijk 4
12.30 uur        Ter Leede 4                           - Roodenburg 3
13.15 uur        Gr WillemVAC JO 8-3          - Roodenburg JO 8-1
13.15 uur        Rijnsb B JO 11-3                  - Roodenburg JO 11-1
14.30 uur        ROODENBURG                   - KOUDEKERK

zondag 10 maart
12.00 uur        ROAC 4                                 - Roodenburg 1
12.00 uur        Leidse Boys 3                       - Roodenburg 2

                                   PROGRAMMA ROODENBURG DOORDEWEEKS

maandag 4 maart     De bijscholing voor trainers onder 11 jaar is verstuurd
                                   thema:  schijnbewegingen in allerlei situaties.
                                   Het omgaan met "haantjes".
                                   Een conflictenplan.

dinsdag 5 maart       in het clubgebouw om 14.00 uur
                                   klaverjassen / sjoelen

                                   op het veld om 19.30 uur
                                   wandelvoetbal training
                                   CL : Real Madrid - AJAX


woensdag 6 maart   op het veld van 13.00 - 15.00 uur
                                   voetbalspelletjes jeugd van 6-13 jaar


                                   op het veld van Forumsport
                                   Forum Sport JO 11-5  - Roodenburg JO 11-2  ( beker)


donderdag 7 maart  vanuit de corner 10.00 uur
                                   vertrek per fiets voor wandeling vanaf La Place


                                   in het clubgebouw vanaf 19.00 uur
                                   clubavond, darten en EL Live.


vrijdag 8 maart         bij Warmunda en RBBoys voetbal 35 + en 45+
                                   aanvang 20.00 uur


                                   in het jeugdhonk om 20.00 uur
                                   klaverjassen

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.