Roodenburg Actueel 2019 - week 10

KejoBVBijTanteJansSchlagwein

 

Roodenburg actueel nr 10        

LV ROODENBURG

Pieter Bothstraat 27, 2317 AP LEIDEN.  tel. 071- 5232157 (bestuurskamer) 071-5216900 (kantine)

=========================================================

                                                               VERSLAG ROODENBURG - KOUDEKERK


Raymond Keur, voorzien van camera , was zaterdag één van de toeschouwers bij de wedstrijd  Roodenburg tegen Koudekerk en maakte het volgende verslag.

Op het Sportpark Noord zagen 75 toeschouwers zaterdagmiddag een enerverende wedstrijd tussen de voetbalteams van Roodenburg en Koudekerk.

Voor het eerst in maanden kon het hoofdveld weer eens worden bespeeld. De engerlingen zijn bestreden of houden een winterslaap! De gemeente had het veld “opgeleverd”.

Rb Koudekerk1

Na 13 minuten op en neer golvend spel, met zware noordwesten wind, die dwars over het veld joeg,  moest de scheidsrechter wegens gedonder en bliksem de wedstrijd onderbreken bij de stand 0-0..
De waarheid gebiedt ons te vertellen dat nadien Raymond Keur, met veel gevoel voor humor, opmerkte dat bij de wedstrijden tussen Roodenburg en Koudekerk "er altijd wel gedonder is".

Een plotselinge lichtflits met vrijwel tegelijk een sidderend harde donderslag, deed de goed leidende arbiter besluiten de teams naar de veilige kleedkamer te dirigeren. 

Het publiek had tijdens deze stormachtige onstuimige zware regenbui een prima beschutting op de zittribune.

Na bijna 10 minuten kon het spel hervat worden. De teams gingen gelijk op, met een, in dat stadium, iets effectiever Koudekerk. Te weinig tweede passes kwamen bij een medespeler, zodat het balbezit erg wisselde.

Allengs kreeg Roodenburg meer vat op het spel, doch het was Koudekerk, bijna tegen de verhouding in, dat bij een aanval waarbij de Roodenburg verdediging tegen de wind in, de bal niet uit de zestien meter kreeg, wist te profiteren: 0-1. Dat bleef in deze sportieve wedstrijd tot na de rust de tussenstand, omdat aan beide zijden daarna enkele kansen niet werden benut.

Rb Koudekerk2

Na de rust speelde Roodenburg, met tomeloze inzet en een vertrouwen in eigen kunnen, richting de kantine.  Vaak een recept voor succes. Door de straffe wind kregen vele passes een te hoge snelheid mee! Echter na wat oefening  wist  Yousef Bardaa met een stift te scoren nadat hij de diepte in werd gestuurd. 1-1. Aanvallen van Koudekerk werden geïntensiveerd , waarbij voor het doel van Roodenburg menige kans of mogelijkheid van Koudekerk moest worden geneutraliseerd. 

Eén ouderwetse “parade’ van de degelijke sluitpost van Roodenburg, Mike Armitage, zal alle toeschouwers nog op het netvlies blijven staan. Een krullende bal van de zijkant die vrijwel zeker een Koudekerk doelpunt, met voorsprong, leek op te leveren werd door de tegen de scherpe zon inkijkende sluitpost van Roodenburg met een magistrale lichaamsverlenging over de lat getikt. Een kantelmoment in de wedstrijd!

Toen daarna Roodenburg via  Hakim Bouhchlaf  verdiend de 2-1 scoorde,omdat de  Koudekerk-keeper een vrije trap  niet klemvast kon vatten,  werd het in het laatste kwartier van de wedstrijd nog ongemeen en sportief spannend. De verdediging en het middenveld van Roodenburg draaiden overuren. Koudekerk had zich ten doel gesteld de derde periode aan te grijpen om in promotie nacompetitie te komen. Deze wedstrijd was de eerste van een serie die voor hen slecht begon, vooral omdat Roodenburg  via Yousef Bardaa  het effectieve spel wist voort te zetten en ook nog op fraaie wijze de 3 -1 wist te maken.

Rb Koudekerk3

Daarna bleef Roodenburg alert aandringen, wat in de wedstrijd meer kans op uitbouw van de voorsprong gaf, dan op een aansluitingstreffer van Koudekerk. 

Moegestreden verlieten de beide teams, na een enerverende en sportieve wedstrijd, op een intussen zonovergoten sportpark, het goed bespeelbare hoofdveld. Leiden Noord in terechte feeststemming, Koudekerk in sportieve mineur.

                        DE PRIJSWINNAARS VAN DE KOPPELKLAVERJASMARATHON

De uitslag van de klaverjasmarathon van 3 maart.


1.        Marja Bergman en Ine Honsbeek                                   8444 punten
2.        Corrie Jansen /Jan Brugman                                          8292 punten
3.        Isaac en Ronald van  Weerlee                                       8271 punten
4.        Richard en Hans de Graaf                                             8239 punten
5.        Corrie vd Heyden / Jan Vermeulen                                 8021 punten
6.        Peter Pret en Gert vd Klauw                                          7993 punten
7.        Theo Budding en Koos de Vos                                       7972 punten
8.        Lien Brugman en Aad Petit                                            7955 punten
9.        Silvia de Boer en Etty Gertenaar                                    7954 punten
10.       Wil van Deventer en Judith vd Pluym                             7947 punten
11.       Theo vd Nieuwendijk sr en jr                                        7809 punten
12.       Marcel vd Burg / Wil Mulder                                          7803 punten
13.       André Ooijendijk / Paul Rijsbergen                                 7798 punten
14.       Nel Boehmer en Tiny de Wit                                          7786 punten
15.       Wilfred en Regina                                                         7665 punten
32.       Jan en Paul Lovink                                                        6401 punten

                                                           STORM TEGEN

De wandelgroep was donderdagmorgen present voor een wandeling vanaf la Place in Zoeterwoude Dorp. Sommigen waren met de auto, anderen begonnen met een fietstocht van 7 kilometer tegenwind. Aad had de wandeling uitgekozen. We gingen vanaf La Place achter de Zuidbuurt langs.
Daarna liepen we naar het tweede Kerkepad , de Uiterdijk ( Waar kennen we die naam van ?) naar de Weipoort om koffie te drinken aan de Weipoortse Vliet. De ijssalon bleek pas op 15 maart haar deuren te openen. Doorlopen was dus noodzakelijk en ons wachtte storm tegen op de Nieuwe Weg.
De storm was hevig, een aantal wandelaars kwam nauwelijks vooruit. Aan het eind van de Nieuwe Weg wachtte de Miening en kon er beschut worden teruggewandeld naar La Place. Hier werd ter afsluiting de koffie gedronken. De gelopen afstand was 11.5 kilometer.
Over twee weken staat er een nieuwe wandeling op de rol.

                                                           LAATSTE EER

                              

In de vorige week stond een verhaal over de Laatste Eer en daaraan gekoppeld de constatering door Hennie Kanbier dat er zo weinig selectiespelers van Roodenburg en FC Boshuizen op de crematie bijeenkomst waren. Goed dat een buitenstaander dit opmerkt en het is voorts goed, dat ik kan meedelen, dat de gehele tekst van vorige week is verschenen in de groepsapp van onze selectie.
Op die manier kom je toch meer te weten over de Nederlandse verenigingscultuur/ lees samenleving.

                                                                 HET VOETBALGEBEUREN

De bal rolde al woensdagavond. De JO 11 -2 is bezig met een bekeravontuur en won de uitwedstrijd in Voorburg tegen Forum Sport JO 11-5 met 0-6. Inmiddels is het team bij de laatste 8 ploegen gekomen en wacht er wederom een uitwedstrijd tegen RODA '46.
Vrijdagavond waren de 35 plus en 45 plus aan de beurt. In uit toernooien bij Rijnsburg en Warmunda werden er puntjes gesprokkeld, maar de teams blinken pas echt uit als de derde helft begint.
Op zaterdag nam JO 11-2 het op tegen hun leeftijdsgenoten van Ter Leede. De eindstand was 4-2.
De JO 13-1 won nipt met 4-3 van Nootdorp JO 13-4. De JO 19-1 moest in een uitwedstrijd de meerdere erkennen in Blauw Zwart JO 19-1. Het werd 6-1 voor de Blauw Zwarten.
Roodenburg 2 deelde de punten met Noordwijk 4. De einduitslag was 4-4.

Bij de JO 9-2 wist Roodenburg 12 x het netje te vinden. bij JO 8-2 was het de tegenpartij, die veelvuldig het net wist te vinden. De JO 11-5 van  Rijnsburg won met 5-0 van Roodenburg JO 11-1.
Roodenburg 3 ging op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim. Ter Leede 4 won aan de Roodemolen met 5-0.
Roodenburg za 1 stond met de rust met 0-1 achter tegen Koudekerk. Na de rust had Roodenburg wind mee en werd de stand omgebogen in een 3-1 overwinning. Het was de vierde overwinning van het jaar 2019 en daarmee klimt het team richting de middenmoot.
Op Leiden amateurvoetbal kunt u de trainers Cengiz Domnez en Ronald Rosdorff beluisteren n.a.v. de gespeelde wedstrijd, terwijl er daar ook wedstrijdfoto's te zien zijn.
Voor zondag gold code oranje. Regen en storm, geen prettig voetbalweer. De zondag 2 behoefde niet naar Leidse Boys. De zondag 1 ging wel op bezoek in Rijpwetering bij ROAC 4. Onder moeilijke omstandigheden gingen de punten mee naar Noord. Het werd 2-3.

                       ROODENBURGER ABDOU HARROUI IN VOORSELECTIE JONG ORANJE


Trainer Erwin van der Looi heeft 27 spelers geselecteerd in een voorlopige selectie voor oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Egypte. De definitieve selectie wordt 15 maart bekend gemaakt. Indien Abdou geselecteerd wordt dan volgt op 18 maart eerst een trainingskamp in Spanje  Daarna speelt Nederland op 24 maart tegen de VS en op dinsdag 26 maart tegen Egypte.

                               PROGRAMMA KOMENDE WEEK  ZATERDAG 16 MAART

08.30 uur             Roodenburg JO 8-1        - Wassenaar JO 8-1
08.30 uur             Meerburg JO 13-4           - Roodenburg JO 13-1
09.00 uur             Roodenburg JO 11-1      - Rijnvogels JO 11-2
09.00 uur             Roodenburg JO 9-1        - Voorschoten  JO 9-3
09.00 uur             Roodenburg JO 8-2        - GR WillemVAC JO 8-8
09.30 uur             Foreholte JO 9-7             - Roodenburg JO 9-2
09.45 uur             Voorschoten JO 11-5     - Roodenburg JO 11-2
10.15 uur             DOCOS JO 17-2                 - Roodenburg JO 17-1
10.30 uur             Teylingen JO 15-1           - Roodenburg JO 15-1
12.00 uur             RCL 4                                    - Roodenburg 2
14.30 uur             Roodenburg 3                  - VVSB 3
14.30 uur             ZEVENHOVEN                  - ROODENBURG

ZONDAG 17 MAART
10.00 uur             Roodenburg 2                  - SJC 6
12.00 uur             Roodenburg 1                  - ASC 5

                                                                  ROODENBURG DOORDEWEEKS


maandag 11 maart                         Iedere week ontvangen vanaf deze week de trainers van de
                                                               bovenbouw een uitgewerkte training voorzien van foto's.

dinsdag 12 maart                            in het clubgebouw om 14.00 uur
                                                               klaverjassen / sjoelen

                                                               op het veld om 19.30 uur
                                                               wandelvoetbal training
                                                               CL LIVE


donderdag 14 maart                      op het veld van 19.00 - 20.00 uur
                                                               recreatievoetbal,
                                                               in het clubgebouw vanaf 19.00 uur
                                                               clubavond en EL LIVE


vrijdag 15 maart                              in het jeugdhonk
                                                               klaverjassen

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.