Interview met Cengiz Domnez

Stel je eens voor

Leeftijd: 52

Burgerlijke staat: gelukkig getrouwd

Maatschappelijke carrière: Installatie verantwoordelijke voor hoog- en laagspanning, service engineer

 

Wanneer ben je gaan voetballen bij Roodenburg?

1974

 

Voor welke teams ben je uitgekomen?  

B7, B2, A2, 4e en 5e

 

Wie waren in de loop van de tijd jouw leiders/trainers en met wie heb je gespeeld?

Leiders waren: Nico Vogelezang, Herman Fasseur, trainers: Jan Lovink, SAS (slechte trainer ooit gehad), Isaac van Weerlee, Melbi Raboen (beste trainer), Jan Zoetemelk.

Spelers: Wout Holverda, Richard Klein, Wim Ligtvoet, Perry Chrispijn, Mat de Boer, Rob de Boer, Fred Siebert, Ronald Guldemeester, John van de wetering en nog veel meer.

 

Aan welke persoon (leider/ trainer) heb je de beste herinneringen?

Leider Nico Vogelenzang, een man met iets te ritselen en met respect, Jan Lovink, die kan iets neerzetten, verstand van opleiden en voetbal.

 

Welke bijzondere gebeurtenissen van je Roodenburg tijd zijn je bijgebleven?

Eerste keer in selectie speelde toen was B2 thuis tegen Quickboys B1. Ik werd telkens geschopt door tegenstander en hij wilde niet stoppen. Ik kijk naar Nico en Nico draait de andere kant op. Daarna ik gaf ik hem een schop, zonder dat iemand merkte. Na 10 minuten werd hij gewisseld. Nico kwam na mij toe na de wedstrijd en zei, dat ik het slim gedaan had.

 

Roodenburg heeft je in de gelegenheid gesteld om je te bekwamen in het trainersvak. Welke teams van Roodenburg heb je getraind en heb je daar nog elftal foto’s van? Wie heb je onder andere onder je hoede gehad?

Eerst D1, spelers waren Joop Tegelaar, Ronald Mink, Jeffrey Stikkelorum, Mark de Jong, Jeroen van de Akker, Arjen van der Paverd, Keeper Ronald Holswilder en nog paar jongens. Jaren later werd ik nog trainer van B2 Dat waren 1e jaars die ik moest klaar laten stomen voor de B1. Daar liep heel veel talenten rond zoals Joep van Vuren, Ismael Mokkadmen, die speelt bij Boshuizen zondag eerste, Mario Neuteboom, Robert Gubler, Jerry Klein.

 

Bij Roodenburg ben je geen hoofdtrainer geworden van een bepaalde leeftijdsgroep. Hoe kijk je daar nu op terug?

Ik wilde dolgraag een selectieteam van oudere spelers, maar helaas krijg ik hier geen kans voor.

 

Welke clubs heb je daarna getraind? Wat opvalt is dat je de laatste jaren vooral aan de slag bent gegaan bij van oorsprong “Nederlandse clubs”.

Hoofdtrainer LFC Zaterdag 1,hoofdtrainer DOCOS B1,jeugd trainer UDO b1,Trainer Noordwijk 3,Trainer vv Katwijk 3 en nu vv Koudekerk 2

 

Kun jij aangeven welke verschillen er zijn bij het trainen van dergelijke clubs en stadclubs met een behoorlijke allochtone groepssamenstelling?

Ik kan met iedereen opschieten, als men ze maar eerlijk behandeld. Als ik afspraak maak, kom ik die na en dat verwacht ik ook van anderen. Ik hou van mooi voetbal en er moet bepaalde tactiek in zitten. ik wil van niemand verliezen.

 

Cengiz, je bent van Turkse komaf. Hoe komt het dat er zo weinig Turkse spelers in het Nederlandse betaalde voetbal uitkomen?

Ze zijn meer bezig om ondernemer te worden, dan om te slagen als voetballer.

 

Roodenburg heeft diverse Turkse spelers in de selectie gehad. Bekende namen zijn Hayder en Serdar Bayrak. Jarenlang kwamen zij en anderen uit in de jeugdteams, maar op een of andere manier kunnen zij toch niet hun draai vinden. Zij zouden bruggenbouwers moeten zijn voor de toekomstige voetballertjes in Leiden Noord. Wat denk jij dat hiervan de reden is? Zie je dit in de toekomst nog veranderen?

Dat is zeer gevoelig. Er spelen heel veel dingen. Wij willen respect en inzet hebben wederzijds natuurlijk.

 

In Duitsland komt Ozil uit voor het Duitse Nationale elftal. Hoe kijk jij hier tegen aan en vind jij dat Turkse talenten voor het Nederlands elftal moeten kiezen?

Ze kunnen beter uitkomen waar ze wonen, Maar ze hebben ook vrijheid om te kiezen dat moet iedereen respecteren.

 

Ben je Roodenburg altijd blijven volgen?

Jazeker.

 

Is er nog iets wat niet is gevraagd, maar wat je toch kwijt wilt?

Had ik maar meer kans gekregen.

 

 

Wanneer de reünie er in mei is, wie zou je dan weer eens de hand willen schudden?

Van iedereen.

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.