Interview met Henny Kluivers

Stel je eens voor

Henny Kluivers      

Leeftijd: 51

Burgerlijke staat : getrouwd met Tiny en 3 kinderen; 2 meiden van 19 en 18 jaar en 1 zoon van 16 jaar

Maatschappelijke carrière: werkzaam als transportplanner en voorraadbeheerder bij Bouwcenter Goedhart.

Henny_Kluivers

                        

 

Voor welke Roodenburgteams ben je uitgekomen?

Ik ben begonnen op 7-jarige leeftijd en heb tot de B alle selectieteams doorlopen. Vanaf de A speelde ik lager en ben ik ook begonnen als trainer van de C4.

 

Aan welke persoon (leider/trainer) heb je de beste herinneringen?

Dat zijn er meer dan 1: Nico Vogelzang, Jan Lovink, Jan Hermsen, Kees v/d Voort, Izaak Arnoldus, Cees Zoetemelk, Ben de Bruin, Reinier Verkuijlen, Bert Schoonenhagen.

 

Welke bijzondere gebeurtenissen van je Roodenburgtijd zijn je bijgebleven?

Toen ik nog in de pupillen speelde werden er in de winterstop spelletjes in de kantine georganiseerd, door Izaak Arnoldus, was een groot feest altijd.

 

Ik ging zondags altijd mee met de bus van het eerste en mocht de tas van Andre Ooijendijk of Sam den Os dragen zodat ik geen entreegeld hoefde te betalen.

 

Een leuke anekdote is dat Izaak Weerlee de bus bij Rotterdam op de vluchtstrook liet stoppen om een oud vrouwtje die pech had met de auto mee te nemen.

 

Ik speelde in de B toen we naar een internationaal toernooi in Kassel gingen. Ik sliep bij de voorzitter van de club en ‘s morgens bij het ontbijt stond er echte Duitse worst met een pot bier op het menu.

 

Bij Roodenburg heb je o.a. de C1 getraind. Je stond bekend als een trainer die een groep graag bij elkaar hield en buiten het voetbal waren het ook vrienden. Wie kwamen er o.a uit voor dit team?

Johan v. Tongeren, Robbert en Martin Prins, Wilco Riethoven, Henny de Romeijn, Jos v. Kampen, Marcel Leemans, Jacco Staalduinen, Toon Ottenhof, Peter Kluivers, Marco v/d Weijden, Marco Hokx, Arno Mantel, Pieter Smittenaar, Edward Klein, Gebroeders Schuilenburg, Bekooy, Edwin Stikkelorum, Erik Otgaar, Jacco en Ton v/d Laan, Eric Houthoff, Mark Zaal, Ge Tegelaar, Marcel v/d Burg, Remco (?) v/d Maat, Kees Schouten en ik zal er ongetwijfeld veel vergeten zijn, mijn excuses hiervoor.

 C1_Henny_Kluivers

Welke zaken regelde je o.a voor jouw groep?

Met Ron de Roode, Eelco Fielemon, Jacco Staalduinen en Wim Piekaar een fietsvakantie van een week naar de Veluwe, was reuze gezellig, we kampeerden in tentjes. Met o.a. Marcel Leemans en Jacco Staalduinen ging ik vaak vissen. De vele zwem- en strandpartijtjes met de hele C-groep natuurlijk. Met de C-groep op kamp geweest naar een klooster in Brabant. En natuurlijk de internationale trip naar Faversham in Engeland met de boot, waar heel veel ouders meegingen en een onvergetelijke reis was.

 

Met wie heb je nog contact?

Ik ben 18 jaar geleden verhuisd naar Roelofarendsveen en kom niet veel meer in Leiden, daardoor zijn de contacten ook verwaterd helaas. Vorig jaar had ik een weerzien met Peter Kluivers (en zijn fam) en Ron de Roode bij DOSR omdat hun zoons daar moesten spelen. We hebben even gezellig bijgepraat over vroeger en het heden.

  

Na je periode bij Roodenburg is het een tijd rustig rond jouw persoon geweest. Wij hebben vernomen dat je nog steeds in het voetbal actief bent. Kun je aangeven hoe jouw voetbalcarrière is verlopen ?

Na mijn periode bij Roodenburg heb ik voor diverse clubs wat scouting gedaan. Na de geboorte van mijn oudste dochter ben ik helemaal gestopt. Nadat mijn zoon op 8-jarige leeftijd ging voetballen bij DOSR ben ik er langzaam weer "ingerold". Ik heb eerst 1 jaar de F-pupillen getraind, daarna 2 jaar de E- en F-pupillen, toen 1 jaar de D-pupillen en 1 jaar de C-junioren. Dit jaar ben ik technisch jeugdcoördinator en verantwoordelijk voor het gehele technisch beleid en alle jeugdtrainers van de jeugd van DOSR.

 

Ben je Roodenburg altijd blijven volgen?

Toen ik gestopt ben (1988) had ik het even helemaal gehad met Roodenburg, het was een zwarte bladzijde. Echter deed het wel pijn toen niet lang daarna het verval van de club zich inzette. Ik heb de club via de krant en internet wel gevolgd verder, maar niet actief. Afgelopen jaar kreeg ik het verzoek of DOSR in wilde vallen bij de Kooicup. Natuurlijk hebben we dit gedaan en was het voor mij de eerste keer in 24 jaar dat ik weer op Sportpark Noord kwam. De gedachten gingen gelijk terug naar vroeger en de vele herinneringen. Blauwzwarter blijf je altijd en ik heb toch 20 mooie jaren gehad.

 

Wanneer de reünie er in mei is, wie zou je dan weer eens de hand willen schudden?

Alle bekenden, lijkt me erg leuk na zo n lange tijd weer eens lekker bij te praten. Mochten mensen eerder wat contact willen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Is er iets wat je nog kwijt wilt?

Gelukkig komt de voetbalclub Roodenburg weer bovendrijven. Dit is te danken aan de vele vrijwilligers die in de club zijn blijven geloven. Voor deze mensen diep respect.


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.