Uitbreiding jeugdelftallen

In het seizoen 1953-1954 besloot het bestuur jeugdspelers van 10-12 jaar, de zogenaamde pupillen, aan te nemen. Vóór die tijd waren er slechts twee leeftijdsgroepen bij de jeugd, namelijk aspiranten van 12 t/m 15 jaar en junioren van 16 t/m 18 jaar. Het betekende dat voetballertjes pas op hun twaalfde jaar lid konden worden van een voetbalvereniging. Het ligt voor de hand dat er wel eens met leeftijden werd gerommeld; de jongens werden bijv. een jaar ouder opgegeven dan zij werkelijk waren. Ook werd er wel eens onder een andere naam gespeeld.

 

Het nadeel van deze indeling was dat er grote verschillen konden bestaan in lengte en kracht tussen de jeugdspelers. Dit kon zich vooral voordoen bij de aspiranten. Een spelertje van 12 jaar kon aanmerkelijk tekort komen tegenover een spelertje van 15 jaar. Als een jeugdspeler niet erg was gegroeid en tenger was gebleven, kon bij de voetbalbond dispensatie worden aangevraagd om nog een jaar langer aspirant te blijven.

 

Ook in die jaren had Roodenburg goede jeugdelftallen.

 

Onderstaand een foto van de A-aspiranten die in het seizoen 1952-1953 kampioen werden.

A-aspiranten_1952-1953 

Staand v.l.n.r.: Gerrit Ligtvoet, Karel van Eijgen (leider), Flip Verstraaten, Jan de Bruyn, Jan van Heek, Koos Kanbier en Koos Boom.

Knielend v.l.n.r.: Frans Logeman, Aad Heymans, Karel Boeff, Jan de Roode en Lau Zitman.

 

A-junioren_1955-1956 

In het seizoen 1955-1956 werden de A-junioren kampioen.

 

Staand v.l.n.r.: de heer Van Weeren, Jan de Bruyn, Aad van Ginkel, Jan de Roode, Koos van Weerlee, Hans Verplancke, Gerrit Ligtvoet en de heer Penseel.

Geknield v.l.n.r.: Han Sinteur, Aad v.d. Bos, Mat Keereweer, Frans Logeman en Lau Zitman.

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.