Het programmablad bij jeugdwedstrijden

In 1983 speelde de jeugd van Roodenburg nog op het allerhoogste niveau. Dit betekende dat er veel toeschouwers kwamen kijken naar de wedstrijden. Het begon destijds bij VUC. Toen Roodenburg A1 daar speelde, ontvingen de toeschouwers bij het betreden van het veld een programmablaadje. In 1982 werd dit initiatief door Roodenburg overgenomen, want op zaterdagmiddag kwamen er al gauw 500-600 toeschouwers kijken naar de "regionalen". De tekst voor het programmablaadje moesten de spelers zelf schrijven en op vrijdagavond werd het A4-tje gestencild in de oude bestuurskamer (Het Praethuys). Op die manier kregen de spelers hun eerste pr-verplichtingen aangediend.

 

In 1983 speelde de A-regionalen een uitwedstrijd tegen Rijswijk. Rijswijk had destijds een goede jeugd. De voetbalvereniging Rijswijk bestaat niet meer en is in de loop van de jaren opgegaan in Haaglandia. Het programmablaadje was een gevouwen A4-tje. U treft hier aan de stand per 14/11/1983, een welkomstwoord voor de bezoekers, de opstellingen en de tot nu toe behaalde resultaten. In de tabel staan de wedstrijdresultaten van Roodenburg A1. Let er wel op dat ploegen in die tijd 2 punten kregen voor een overwinning i.p.v. de drie punten die ze nu krijgen.

 

November 1983 had Roodenburg A1 5x gewonnen, 5x verloren en 1x gelijkgespeeld. Thuis werd er verloren van ADO en Xerxes, gewonnen van Katwijk, FC Lisse, Rijswijk en VUC. Uit werd er verloren van Feijenoord, Sparta en UVS. Er werd gelijk gespeeld tegen Quick H en gewonnen op het hoofdveld van Quick Boys. In de eindstand eindigde Roodenburg A1 dat jaar op de zesde plaats, het linkerrijtje. Je moet deze competitie vergelijken met de huidige Shell competitie.

 

Programmablad_1983_1

 

Programmablad_1983_2


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.