Uit het plakboek van John Soudan

In 1985, na het einde van mijn actieve voetbal periode bij Roodenburg, ben ik leider geworden van de B-junioren die onder leiding stonden van trainer Bob van Bohemen. Bob trainde de B-regionalen, ik deed de B1 (redactie: dat is eigenlijk de B2). Dat was een hele klus, want ik moest het vervoer regelen. Geen gemakkelijke opgave en meerdere keren moest ik een beroep doen op Daan en Herman Fasseur en Henk Singerling en altijd bij dezelfde ouders om op tijd bij de uitwedstrijden te komen. Maar het is toch iedere keer gelukt.

 

In het eerste jaar trainde ik ook de B2 (nu zou dit B3 zijn) van 18.00 - 19.00 uur van Jan Sierat die daar leider van was en daarna hielp ik Bob van Bohemen met de training. We kregen van Jan Lovink toen al oefenstof (uit Duitsland) om de spelers beter en weerbaarder te maken, wat toch wel gelukt is. We trainden twee keer per week op maandag en woensdag en iedereen was altijd aanwezig. Dat was best wel een compliment waard als je bedenkt dat die gasten wel heel veel huiswerk hadden en na de training snel naar huis moesten om te leren.

 

Op de zaterdag had ik meestal 13 jongens voor de wedstrijd. Het kwam ook wel eens voor dat ik er maar 11 had, dus ik was leider/grensrechter en -verzorger tegelijk en in het seizoen 1985-1986 werden we 2e in de competitie. Dat was een goede prestatie voor eerste jaar B-junioren. In 1986-1987 werden we kampioen.

 

Als de wedstrijd was afgelast, speelden we ook wel eens een oefenwedstrijd en als dat niet ging, trainden we op de speelweide naast veld 4. Ik herinner mij nog goed dat ik een rugbybal had meegenomen en de spelregels had uitgelegd. Dat had ik beter niet kunnen doen. Op een gegeven moment kreeg ik een zwieperd van Casper van de Burgh en lag ik in de blubber met 6 man op me. Ze hadden de grootste lol.

 

Na de competitie gingen we ieder jaar een weekend op stap. Eerst naar Vlissingen en ook op toernooi in Hamburg in Duitsland. Met de B1 werden we daar eerste, de B-regionalen werden uitgeschakeld. Peter van Wanrooy werd daar de speler van het toernooi. Na de toernooiwinst gingen we op stap naar het centrum van de stad. Eerst met ze allen naar de Reeperbahn, wat niet mocht (nog geen 18) en daarna naar de discotheek met 6 barren. Het was een hele belevenis. Op de terugweg deden we even Staphorst aan om patat te eten en cola te drinken, terwijl die gasten van 12 daar aan het bier zaten .

Al met al een mooie tijd om op terug te kijken. Wat ik wel jammer vind, is dat er van de deze groep zo weinig in de senioren hebben gespeeld. Was dit wel het geval geweest, dan had de club een hele mooie periode gehad. Ik zelf ben na de B-junioren naar de senioren gegaan. In het 2e elftal heb ik zo’n 10 jaar gespeeld.

 

Verder wens ik iedereen het allerbeste, de hartelijke groeten

John Soudan

 

B2 1985/1986

B2_1985-1986

 

Staand: trainer Bob van Bohemen, Casper van der Burgh, Abdel Maatoug?, Marco Flippo, Anton Plu, Erwin Hollebeek, Remco Tegelaar (keeper), Henk Buyn, John Soudan (leider/coach), Bernard Disseveld.

Zittend: Jean Marc van Steenbergen, Peter van der Burg, Peter van Wanrooy, Dick Straathof, Ron de Bruin, Patrick Bavelaar. 

B2 1986/1987

B2_1986-1987 

 

Staande van links naar rechts: Johan van Tongeren (grensrechter), Bob van Bohemen (trainer) Marco Flippo, Abdel Maatoug, Richard van der Weyden, Ron de Bruin, Harro Zanting, Maickel Verver, leider John Soudan, met verzorgingstas Marcel IJzendoorn.

Zittend Bert Habraken, Patrick Bavelaar, Patrick Heijmans, Dick straathof, Peter van der Burg, Peter van Wanrooy.

Liggend: Henk Buyn.

 

De vering van een kampioenschap op het veld en in de kleedkamer

John_Soudan John_Soudan2

John_Soudan3 John_Soudan4

John_Soudan5 John_Soudan6

John_Soudan7 John_Soudan8

John_Soudan9

 


Naschrift van de redactie

U treft na dit verhaal een tweetal foto's aan. We hopen dat de spelers die op deze foto's staan op de reünie aanwezig zijn. Wilt u reageren op het verhaal van John, stuur dan een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.