Uit het plakboek van Theo Budding

Theo Budding gaf aan, dat hij graag zijn herinneringen wil toevertrouwen aan het nageslacht en de Roodenburg gemeenschap. Kijkende in zijn plakboek trof de redactie onderstaande drie foto's aan met zijn verhaal.

 

Seizoen 1964-1965

Het derde elftal promoveerde voor de eerste keer vanuit de Leidse Voetbalbond naar de KNVB. De KNVB was gesplitst in een aantal afdelingen. In Zuid-Holland waren dit de Leidse Voetbalbond, de Haagse, de Goudse, de Rotterdamse en de Dordtse. Lagere teams konden vanuit iedere bond (afdeling) promoveren naar de grote bond (KNVB)

 

Theo_Budding_1

 

Staande van links naar rechts: Toon Ruitenbeek (grensrechter), trainer De Vos, Gé Boom, Wim Hillebrand, Hans Korenhof, Rinus de Klerk, Rinus Schoonderwoerd de Bezemer, Rob de Roo.

Zittend van links naar rechts: André Ooijendijk, Henk Ruitenbeek (keeper), Wil de Water, Theo Budding, Aad van Ginkel, Van Polanen.

Noot: Henk Ruitenbeek is momenteel nog actief als verzorger van SV Bernardus en valt af en toe in voor Roodenburg.

 

De A-junioren van 1962-1963

Een succesvol team, waarvan veel spelers later in het eerste en tweede elftal hebben gespeeld.

 

Theo_Budding_2

 

Staande van links naar rechts: leider de heer Chaudron, Arnold Barends, Sjaak van Ginkel, Bram de Roode, Pietje Devilee, Theo Budding, Siem Bouzie, Isaac Klinkhamer.

Knielend van links naar rechts: Schild?, Wim van de Hoeven, Ge van Haarlem (keeper), Rein Hellendoorn.

 

Roodenburg kampioen 1972-1973

Roodenburg 3 promoveert opnieuw naar de KNVB.

 

Theo_Budding_3

 

Voor dit team kwamen uit: Rinus de Bruin, Hans Budding, Fred van der Kwaak, Aad Pesant, Ton Pennenburg, Rob de Roo, Peter Kuhn, Theo Budding, Paul Wetselaar, Henk van Tilburg, Wim Nieuwenburg. Leider was Koos van der Steen.

Als mascotte staat Jeroen Budding op de foto.

 

In het seizoen 1971/1972 werd er door een team gespaard. Per week moest er een bedrag worden betaald. Men startte in maart 71. Aan het eind van het seizoen ging de ploeg dan een dagje uit. Een van de leden van het team was verantwoordelijk voor het innen en administratie van het geheel. De leden betaalden iedere week NLG 2,50. Het was de voorloper voor het ontstaan van de Weekenders.

 

Een groot aantal genoemden op deze foto's (voor zover nog in leven) wil Theo graag ontmoeten op de reünie. Komt u voor op de foto’s of weet u waar de betreffende speler woont, stuur dan even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.