Roodenburg B1 (1979/1980) promoveert naar de regionalen

Roodenburg_B1_1979-1980

 

Staande van links naar rechts: Hans Tisseur (trainer), Ron van Poelgeest (leider), Ronald van Weerlee, Marcel van Spaandonk, Marco van Alphen, John van Berkel, Martin van der Born, Jan Lovink (trainer A-jeugd en coördinator).

 

Zittend: Martin van Dijk (aanvoerder), Rob Ouwerkerk, Ron de Roode, Wim Pikaar, Lukas Riethoven, Eelco Fielemon, Martin Kerkman, Hennie van de Burg.

 

Bijzonderheden van dit team

De B1 promoveerde dit jaar naar de regionale B klasse. Ron de Roode slaat een aanbieding af van Feijenoord. John van Berkel en Wim Pikaar spelen in het Nederlands elftal in Vaessen tegen Duitsland en in Gouda tegen Engeland. Voorts spelen ze toernooien in Frankrijk en Ierland. Het jaar ervoor heeft John van Berkel deelgenomen aan de Tros Penaltybokaal. Uiteindelijk worden Marco van Alphen en Ron de Roode later profvoetballer.

 

Veel spelers/begeleiders van dit team komt men nog regelmatig tegen in het Leidse voetbal. Ron van Poelgeest is voorzitter geweest van Roodenburg, Ronald van Weerlee is nog steeds penningmeester van de club. Wim Pikaar is voorzitter van FC Rijnland, Lukas Riethoven jeugdvoorzitter van UVS en Marco van Alphen zit in de sponsorcommissie van Meerburg. Eelco Fielemon (UDO) en Rob Ouwerkerk (KNVB) en John van Berkel (vorig jaar Docos) hebben het trainersvak gekozen.

 

Men kan gerust stellen dat dit een van de talentvolste teams is geweest van Leiden.


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.