Wedstrijdaankondigingen

Vroeger kregen spelers een kaart waarop stond in welk team en tegen wie men moest spelen. John Soudan heeft dergelijke kaarten bewaard en omdat de kaarten een stuk historie omvatten, leek het ons leuk om die toe te voegen aan ons digitale archief.

 

Wedstrijdkaart1 

 

De eerste kaart is van maart 1963. Het is een kaart waarbij de Roodenburg A-aspiranten uit moesten spelen tegen LFC. Was men verhinderd, dan moest men zich binnen 2 x 24 uur afmelden bij het Jeugdbestuur.

 

In die tijd ging men op 3 manieren naar een uitwedstrijd. Per autobus vanaf het Stadhuisplein,
per trein vanaf het station of per fiets vanaf de Korevaarstraat. Bij thuiswedstrijden werd er een andere kaart gebruikt.

 

Wedstrijdkaart2 

 

De tweede kaart  betreft de aankondiging van een thuiswedstrijd. De elftalcommissie bestond in die tijd uit meerdere personen. Zij waren nauw betrokken bij de indeling van de teams en de secretaris van de elftalcommissie verstuurde de kaarten. Hij had het overzicht en in die tijd werd er nog niet zo vaak afgezegd. Iedereen wilde iedere week de wei in. Let ook eens op het telefoonnummer in die tijd (1966).

 

Wedstrijdkaart3

 

De derde kaart betreft weer een uitwedstrijd van de aspiranten naar Katwijk. In die tijd had niet ieder gezin een auto en daarom vertrok men per bus vanaf het station. Spelers die meededen, moesten zoals uit deze kaart blijkt, ook altijd hun identiteitskaart (spelerspas) bij zich hebben.

 

Wedstrijdkaart4 

 

De vierde kaart is van 1968. John mocht meespelen met een combinatie-elftal van Roodenburg. Maar de elftalcommissie bepaalde de opstelling. Op de kaart werd in het rood vermeld door W. van Weeren dat John die middag reserve zou zijn.

 

In de huidige tijd krijgt men bericht via de Roodenburg Actueel en sinds kort kan men team-assist raadplegen voor de wedstrijden. Het papieren tijdperk is duidelijk voorbij.

 

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.