De start van de zaterdagafdeling

In 1996/1997 werd er een start gemaakt met het zaterdagvoetbal bij Roodenburg. Bram de Roode was een paar jaar leider geweest van de A2 en Roodenburg wilde dit team niet weer zien vertrekken naar een zaterdagclub. Om die reden werd er een zaterdagafdeling opgericht.

 

In het seizoen 1996-1997 bestond het zaterdagbestuur uit Bram de Roode (voorzitter), Paul Rijsbergen (secretaris), Kees Verver (penningmeester) en sponsor Stukadoorsbedrijf Brian Monks uit Leiderdorp. Het eerste jaar was de training in handen van Jan Lovink en Ruud Pattiapon en werd er met maar liefst 3 teams gestart. Leider van de zaterdag 1 was Ron Hoogendam, Jan van der Wiel had de zaterdag 2 onder zijn hoede en Raymond Keur was de geestelijk vader van de zaterdag 3. Grensrechters waren: Gerard Volwater bij zaterdag 1 en Bert ter Haar bij zaterdag 2.

 

De training was vaak een gezamenlijk gebeuren waarbij de trainers aandacht moesten schenken aan alle teams. Drie teams die op een heel veld tegelijkertijd trainden. Het eerste jaar was duidelijk een overbruggingsjaar.

 

Er werd begonnen in de vierde klasse A. Het team was een mix van jong en oud. De oudere spelers bouwden hun carrière af in dit zaterdagteam en dan hebben we het over Ronald Jansen, Kees Verver, Ron Halvemaan en Ronald van Weerlee. De belangrijkste reden dat de jongere spelers op zaterdag wilden spelen, was het feit dat de zondag kon worden besteed als supporter van Ajax of Feyenoord. Ron Hoogendam typeerde het zaterdagteam als volgt: “Een afdeling vol voetbalfans en familiemannen.”

 

In het eerste jaar kwam men onder andere uit tegen Abbenes, MVKV, Koudekerk en HVZ. In de winter werd er nog gezocht naar versterking, Marco van Alphen wilde wel, maar een hardnekkige blessure was er de oorzaak van dat hij niet kwam.

 

Het eerste jaar was moeilijk, want er was een versterkte promotie. De jonge spelers deden echter veel ervaring op en nadat de organisatie was gezet, ging het de jaren erna alleen maar beter.

 

Maarten van Kooperen nam als trainer het stokje over en spelers uit zaterdag 2 stapten over naar zaterdag 1. Na wisselende resultaten met een kampioenschap maar ook een degradatie, kwam jaren later Marcel van der Burg, geassisteerd door Maarten van Kooperen, aan het roer en werd met een nieuwe groep opnieuw begonnen in de vijfde klasse. Dit was de start van een succesvolle periode met meerdere kampioenschappen en promoties wat leidde tot een plek in de tweede klasse. Momenteel is het zaterdagvoetbal dan ook niet meer weg te denken bij Roodenburg.

 

Zaterdag1_1996-1997_1

Staande van links naar rechts: Ron Hoogendam (leider), René den Hoed, Bram de Roode (bestuur), Robbert van Wijk, Jaco van Staalduinen, Michel van Weeren, Hendrik van Amsterdam, Ronald van Weerlee, Egbert Buis, John van der Haven, Brian Monks (sponsor).

Zittend van links naar rechts: Robert Brandt, Vincent Honselaar, Kees Verver, Ronald Jansen, Erik van Maanen, Ron Halvemaan (aanvoerder) Jan Lovink (trainer).

 

Zaterdag1_1996-1997_2

Op de tweede foto staat een groot gedeelte van de zaterdag 1 en 2. De foto is genomen terwijl de groep staat achter het biljart. In die tijd stond er nog een biljart in het clubhuis en was er een groepje met onder andere Ton Schmidt dat iedere week op de club kwam om "een biljartje te leggen".

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.