Rolstoelincident van 1980/1981

Chaos bij regionale jeugd 1980-1981

In de slotfase van het duel in de regionale jeugdcompetitie tussen de teams van Roodenburg en Feyenoord raakten de gemoederen verhit. Toen scheidsrechter Van Eeuwijk te lankmoedig optrad tegen enkele zware overtredingen en hij zelfs door een Roodenburgaanhanger, gezeten in een gemotoriseerde rolstoel, werd bedreigd, staakte de arbiter het duel.

 

Rolstoelincident

De wedstrijd tussen de regionale jeugd van Roodenburg en Feyenoord is zaterdag op een wel zeer bijzondere manier aan zijn eind gekomen. Scheidsrechter Van Eeuwijk uit Lisserbroek moest het treffen drie minuten voor tijd bij een 1-3 stand staken, omdat hij bijna omver werd gereden door een man in een gemotoriseerde invalidenwagen. De Roodenburg supporter in de rolstoel had zich zodanig opgewonden over de beslissingen van de spelleider, die eerder al de clubgrensrechter van Roodenburg van het veld had gestuurd, dat hij op dat moment zijn motor startte, het veld opreed en op de scheidsrechter afging. Die had dit pas op het allerlaatste moment door en kon zich alleen redden met een noodsprong in zijwaartse richting. Van Eeuwijk was daarna zo confuus dat hij de wedstrijd staakte.

Bron: Leidsch Dagblad

 

Roodenburg-Feyenoord_1980-1981

 

Noot van de redactie:

De betrokken persoon was de opa van Ron de Roode. De heer Heijmans kwam met zijn scootmobiel regelmatig kijken bij de thuiswedstrijden van de regionale jeugd. Hij had zich zo zitten verbijten dat hij pardoes het veld in stoof. Dit tot grote hilariteit van het in grote getale opgekomen publiek.

 

Het was zelfs zo uniek in het Nederlandse voetbal dat de programmamakers Harry Vermeegen en Henk Spaan al op maandag naar Roodenburg belden. Of de act nog een keer kon worden overgedaan. Na alle tumult was dit een reden van het bestuur om het er maar bij te laten. Het staken van de wedstrijd had geen gevolg voor de club. Iedereen kon er de humor toch wel van inzien. 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.