Feestavond en programma i.v.m. het 10-jarig bestaan in 1937

Gehouden in cafe-restaurant Zomerlust aan de Stationsweg te Leiden

 

Hoe zag het programma er die avond uit?

Er was een jazzband die de muzikale begeleiding verzorgde. Verder was er een conferencier, een acrobatengroep, saxofoon solist, en een optreden van een dubbel mannenkwartet Sempre Avanti.

 

Na de pauze werd er een tableau gemaakt door de aspiranten. Er trad een accordeonsolist op, de heer J. Lancel, een xylofoon solist .Het was dus een heel avondvullend programma.

 

Op de binnenpagina staan er twee adverteerders. Een advertentie van de oud-secretaris G K Martijn, die prima Zandblad en Vorstenland sigaren verkocht. En wat heel treffend is: een advertentie van Consumptietent DE VALK aan de Rijnsburgersingel. Dat was 1937 en laat nu petit-restaurant DE VALK anno 2012 weer sponsor zijn van Roodenburg.

 

Op de laatste pagina van het programmablad werd vermeld, dat er nog een loterij werd gehouden. Wij bieden u loten aan voor 12,5 cent (Nederland kende in die tijd nog halve centen), waarvan het batig saldo wordt afgedragen aan de vereniging LEIDSCHE SCHOOLKINDERVOEDING. Sommige ouders hadden het in die crisistijd zo arm dat ze de kinderen niet goed konden voeden. Op school werd er daarom voor extra melk gezorgd. Niet zoals nu in pakken, toen werd de melk uit de kan geschonken.

 

Het verhaal eindigt: FEESTGENOTEN, GEDENK BIJ DIT FEEST HET ARME KIND.

 

10-jarig_bestaan1

10-jarig_bestaan2

10-jarig_bestaan3


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.