Uit het plakboek van Rinus de Bruin deel 2

Eens speelde de roodenburg jeugd op het hoogste niveau. De periode voordat Rinus leider werd van de A1/B1 speelden deze teams op regionaal niveau. Rinus heeft veel bewaard van die periode. De periode 1987/1988 en 1988/1989. Hier zijn jaaroverzicht 1988/1989

 

Roodenburg – Elinkwijk: 4-3

In deze wedstrijd bleek vooral Jeffrey van As een goede neus voor doelpunten te hebben. Alle treffers kwamen voor rekening van de aanvaller die in samenwerking met ploeggenoot Abdel Maatoug Elinkwijk terugwees. De doelpunten van Elinkwijk kwamen vooral uit dode spelmomenten.

 

Quick Boys – Roodenburg: 1-0

Roodenburg had het beste van het spel, maar verzuimde de talrijke kansen om te zetten in doelpunten. Marco Klein gaf vlak voor tijd een lesje koelbloedigheid.

 

Roodenburg - Fc Lisse: 7-0

Lisse was werkelijk te zwak. Voor de rust was het al 3-0 via Jeffrey van As, Patrick Kamperveen en Abdel Maatoug. Na de rust nog 2x Kamperveen en 2x Maickel Verver.

 

UVV – Roodenburg: 2-1

Roodenburg hanteerde in de eerste helft teveel de lange bal en dat kwam het spel niet ten goede. UVV profiteerde de eerste helft en kwam op voorsprong. In de tweede helft een agressiever Roodenburg dat via een strafschop van Maickel Verver gelijkmaakte. De ploeg van Hans Tisseur ging daarna op jacht naar de winst maar één uitval van UVV was voldoende voor de Utrechtse winst.

 

Roodenburg – Hollandia: 1-1

Zeker het eerste half uur was Roodenburg sterker dan de ploeg uit Hoorn. De voor rust opgelopen 0-1 achterstand kwam wat rauw op het dak vallen. Na wat kansen over en weer was het Maickel Verver die de gelijkmaker erin schopte.

 

Quick H - Roodenburg :0-3

Het hoge tempo dat Roodenburg hanteerde was voor de Hagenaars klaarblijkelijk te veel. Het betekende voor de Blauwzwarte brigade dat voor het eerst beide punten in een uitwedstrijd werden behaald. Patrick Kamperveen scoorde op aangeven van Peter Eekel. In de tweede helft scoorden Maickel Verver en Patrick Kamperveen.

 

Roodenburg – DWV: 4-1

Nadat de bezoekers een strafschop hadden gemist, was Roodenburg niet meer te houden .Een strafschop van Maickel Verver en de doorgebroken Peter van Wanrooy bepaalde de ruststand op 2-0, terwijl hij na de thee met een afstandschot 3-0 aantekende. Jeffrey van As bouwde de score nog verder uit. Vlak voor tijd werd de sterk keepende Marcel IJzendoorn toch nog gepasseerd.

 

Hollandia – Roodenburg: 1-1

Een makkelijk combinerend Roodenburg schiep zich een behoorlijk aantal kansen, maar de afronding liet te wensen over. 1 minuut voor rust scoorden de Leidenaars wel toen Peter Eekel een voorzet losliet die door Patrick Kamperveen werd afgerond (0-1). De thuisclub drong aan en maakte vlak voor tijd gelijk.

 

Roodenburg vloert koploper. Roodenburg – Telstar: 2-0

Zeker in de eerste helft was Roodenburg de betere ploeg en werden er volop kansen gecreëerd. Peter van Wanrooy werd in de 15e minuut gevloerd en Maickel Verver schoot vanaf de penaltystip binnen. Telstar ontplooide weinig initiatieven en de aanvallen van e bezoekers hielden weinig dreiging in. De dikverdiende zege werd veilig gesteld door de verdediger Hans Mieremet die vlak voor tijd de veilige 2-0 binnentikte.

 

RVC – Roodenburg: 0-1

De Leidenaren hadden wel het initiatief maar moesten op hun hoede zijn voor de voorwaartsen van RVC. Pas diep in de tweede helft werd het pleit in Leids voordeel beslecht. Een vrije trap van Patrick Kamperveen stelde Paul Pikaar in staat de winnende treffer te scoren.

 

Roodenburg - Ajax A2: 2-0

RdB2-01 

 

Telstar – Roodenburg: 0-0

 

UVS – Roodenburg: 3-3

RdB2_02 

 

Elinkwijk – Roodenburg: 0-5

Het zoals altijd tomeloos aanvallende Elinkwijk kreeg snel de rekening gepresenteerd. Korte scherpe tegenaanvallen met Patrick Kamperveen voor rust tweemaal zetten Roodenburg op een verdiende 2-0 voorsprong. Het balbezit werd snel uitgebuit. Na de rust scoorden Patrick Kamperveen nog tweemaal, terwijl de vierde treffer voor rekening van Peter van Wanrooij kwam.

 

Lisse – Roodenburg: 2-5

 

De laatste wedstrijd uit het boek van Rinus is de wedstrijd Roodenburg - Quick Boys 2-0. In die wedstrijd scoorde Roodenburg tweemaal uit een strafschop. Omdat Kamperveen zijn tegenstander in de maling nam, mocht Maickel Verver zijn specialiteit vanaf de elfmeterstip uitvoeren. Dat gebeurde ook in de tweede helft. Toen ging Dik Straathof achter de bal staan.

 

Naast diverse verslagen heeft Rinus twee wedstrijdformulieren tegen Ajax bewaard. Niet die waarin werd gewonnen, maar het is leuk om te zien, welke Ajacieden toen in de opstelling voorkwamen en wie er daadwerkelijk zijn doorgebroken als prof. Want spelen in een A1 van een BVO wil nog niet altijd zeggen dat je daarna full prof wordt.

 

RdB2_03

RdB2_04

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.