Roodenburg-Lugdunum

Zaterdag 17 november 2012 wordt op sportpark "Noord" de competitiewedstrijd uit de 3e klasse bij de zaterdagamateurs Roodenburg-Lugdunum gespeeld. Een echte Leidse derby dus. In het verleden vonden er regelmatig van deze wedstrijden plaats. Deze wedstrijden vonden echter, onder grote publieke belangstelling, op zondag plaats en op een hoger niveau.

 

R-L01

 

Zo werd in januari 1965 de wedstrijd Roodenburg-Lugdunum gespeeld, beiden toen uitkomend in de 2e klasse zondagamateurs. Dat was destijds de op één na hoogste amateurafdeling; er was nog geen hoofdklasse en topklasse. Lugdunum en Roodenburg waren toen, evenals U.V.S. en L.F.C., dat inmiddels is opgegaan in F.C. Boshuizen, toonaangevende verenigingen in Leiden. Hoe de wedstrijd uit januari 1965 verliep, blijkt uit de stukjes uit de krant van 17 januari 1965.

 

R-L02

R-L03

R-L04

 

In de loop der jaren is zowel Lugdunum als Roodenburg sterk teruggezakt en beide verenigingen proberen zich weer op te richten. Ze hebben daartoe het accent verlegd naar het voetbal op zaterdag en proberen van daaruit wat van het verloren terrein te herwinnen. Beide verenigingen hebben overigens nog steeds hun zondagafdeling. Het is te hopen dat de wedstrijd van a.s. zaterdag weer aardig wat publiek zal trekken waardoor iets van de oude tijd zal herleven. Maar bovenal is te hopen dat de wedstrijd een sportief verloop mag hebben.

 


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.