Lidmaatschap

Bij Roodenburg bestaat de mogelijkheid om prestatief of recreatief te voetballen.

PRESTATIEF  SENIOREN (ouder dan 18 jaar)

Roodenburg heeft zowel op zaterdag als op zondag een eerste standaardelftal. In het seizoen 2016/17 komen beide standaardelftallen uit in de 4e klasse KNVB. De elftallen Roodenburg zat-2 en zat-3 komen beide uit in de reserve 3de klasse, A-categorie, en spelen dus prestatief. Helaas hebben we door personele problemen in de 1e helft van het seizoen 2016/17 het 2e elftal moeten terugtrekken uit de competitie.

RECREATIEF SENIOREN
Zowel op zaterdag als op zondag kan men recreatief voetballen. Op beide dagen spelen elftallen hun potje.

JEUGD  (vanaf 5 jaar)
Wij proberen te bewerkstelligen dat in iedere leeftijdsgroep er Roodenburg teams actief zijn. En dat betekent teams vanaf de mini-F pupillen t/m de A-junioren. In het seizoen 2016/17 ontbreekt slechts een elftal bij de B-jeugd.
Vanaf 4-5 jaar kunnen kinderen terecht. Diverse gediplomeerde trainers zorgen er voor dat kinderen wekelijks tweemaal kunnen trainen. Er wordt bij de club gewerkt volgens een eigen leerplan.
Belangrijk is dat kinderen plezier hebben. Plezier is de drijfveer om beter te leren voetballen. Naast het voetballen worden diverse activiteiten georganiseerd door de jeugdactiviteitencommissie.

TRAININGSLID
Er zijn een aantal leden, die uitsluitend willen trainen. Ook dan kan bij Roodenburg.
Een uurtje een balletje trappen met onze recreantengroep of met uw vriendengroep.

VRIENDENTEAMS
Zoek je een club met goede faciliteiten, dan is Roodenburg een goede optie. Dat geldt voor jeugdgroepen en seniorengroepen. Met twee trainingsvelden zijn er voldoende mogelijkheden om lekker te ballen.  Roodenburg beschikt in totaal over 3 speelvelden. Dit biedt de mogelijkheid, dat wij rekening kunnen houden met de aanvangstijd bij thuiswedstrijden.

DONATEUR WORDEN
Uiteraard kan men de club ondersteunen als niet-actief lid. De kosten van een donateurschap zijn laag.

WANNEER GAAT HET LIDMAATSCHAP IN?
Het lidmaatschap voor jeugdspelers gaat in, nadat de ouders of verzorgers welkom zijn geheten door de welkomstcommissie. De welkomstcommissie maakt met iedereen kennis en vertelt het een en ander over de vereniging.
Het lidmaatschap van de LV Roodenburg loopt vanaf 1 juli tot 30 juni van het volgende kalenderjaar.
Wil men het lidmaatschap beëindigen, dan dient men dit schriftelijk of per email op te zeggen vóór 1 juli. Zegt men nà 1 juli zijn of haar lidmaatschap op, dan is men verplicht de contributie over een geheel verenigingsjaar te voldoen.

AANMELDEN

Men kan zich op twee manieren aanmelden. Dit kan op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Aanmeldingsformulieren zijn beschikbaar in de corner of bij de administratie.

U kunt ons ook mailen. Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

Missie

LV Roodenburg is opgericht in 1927 en is gevestigd aan het eind van de Pieter Bothstraat (nummer 27) in Leiden noord. Roodenburg heeft 420 leden waarvan een groot deel actief lid is. De missie van LV Roodenburg is een sportvereniging in Leiden noord, waar plaats is voor iedereen en waar allen zich thuis voelen. Een vereniging van mensen die elkaar, ongeacht hun etnische of culturele achtergrond, respecteren. Een vereniging die ervoor zorgt dat de leden hun talenten kunnen ontwikkelen op maar zeker ook buiten het veld. Een vereniging die voor binding zorgt, intern maar ook extern. Een vereniging die duidelijk is in zijn normen en waarden.

Vereniging

Missie

LV Roodenburg is opgericht in 1927 en is gevestigd aan het eind van de Pieter Bothstraat (nummer 27) in Leiden noord. Roodenburg heeft 360 leden waarvan een groot deel actief lid is. De missie van LV Roodenburg is een sportvereniging in Leiden noord, waar plaats is voor iedereen en waar allen zich thuis voelen. Een vereniging van mensen die elkaar, ongeacht hun etnische of culturele achtergrond, respecteren. Een vereniging die ervoor zorgt dat de leden hun talenten kunnen ontwikkelen op maar zeker ook buiten het veld. Een vereniging die voor binding zorgt, intern maar ook extern. Een vereniging die duidelijk is in zijn normen en waarden.


Senioren

Wil je in of met een vriendenteam spelen op zaterdag of zondag geen probleem. Dat kan allemaal bij Roodenburg. Ook voor prestatievoetbal moet je bij Roodenburg zijn.

Jeugd

Bij Roodenburg kun je vanaf 5 jaar voetballen. De veel geroemde Roodenburg jeugdopleiding staat onder leiding van gediplomeerde trainers. Naast het voetbal worden er veel activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Recreanten

Wil je alleen trainen of met een vriendengroep? Ook dat kan bij Roodenburg.

Donateur

Uiteraard kun je Roodenburg ook ondersteunen als niet-actief lid.

Mail ons via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

 


Complex

Roodenburg ligt in het Noorderpark. De club beschikt over 3 velden met een verschillende toplaag. Het hoofdveld is een grasveld. Het tweede veld is een superwetraveld, dit is een combinatie van gras en kunstgras. Dit veld is zowel geschikt voor het spelen van wedstrijden als voor trainen. Voor het clubgebouw ligt er een kunstgrasveld dat is ingestrooid met zand. Naast het hoofdveld ligt er een jeu de boulebaan voor de wijkbewoners.

Roodenburg beschikt over 10 kleedkamers, 2 scheidsrechtersruimten, een massageruimte en een wasserette. Er is een aparte ruimte voor schoolsport. Het Praethuys sluit op de hoofdtribune aan. Deze ruimte herbergt een materiaalruimte en een vergaderruimte met keukenvoorziening. Deze ruimte is vanaf seizoen 2007 verhuurd aan de stichting SMU.

Veld Burcht
Het hoofdveld De Roodenburcht

 

De Roodenburcht

In de Roodenburcht , de nieuwe aanbouw aan het kantinegedeelte, beschikt de club over meerdere vergaderruimten en kantines. Op de begane grond bevinden zich het afsluitbare jeugdhonk en de kamer van het wedstrijdsecretariaat.

De Corner

Op de hoek is de corner gevestigd. De kinderen noemen het 't winkeltje. Dit is de kleine kantine, die wordt gebruikt op trainingsavonden en op tijdstippen dat de grote kantine gesloten is. Er is een keukenvoorziening en zitruimte voor ongeveer 16 personen. De ouders behoeven niet meer buiten te blijven.

Op de eerste etage is de administratie gevestigd en zijn er nog 2 vergaderruimten die verhuurd zijn aan Sportopbouwwerk Holland-Midden.

De Bestuurskamer en Skybox van het Noorderpark

Op deze etage is ook de bestuursruimte gevestigd. De bestuursruimte geeft uitzicht over het hele complex en wordt wel de “mooiste skybox” van Leiden genoemd. Het is de plek waar voetbalrelaties kunnen worden ontvangen. Deze ruimte is voorzien van zonwering en er staat een grote vergadertafel in het midden. Op de eerste etage is er een keukenvoorziening voor alle vergaderruimten.

Kantine gedeelte

Op de begane grond bevindt zich het kantinegedeelte. Dit gedeelte is opgeknapt door vrijwilligers. Veel glas en deuren nodigen u uit om een bezoek te brengen aan dit gebouw en vanuit de kantine kan men het voetbal op het kunstgras en hoofdveld goed volgen.

Er is zitruimte voor ongeveer 100 personen. Het kantinegedeelte kan via een vouwwand worden uitgebreid met de ruimte van het jeugdhonk. Daarnaast kan de kantine worden vergroot door het terras bij de ruimte te betrekken. Via de partytent van de club wordt op die manier de ruimte vergroot.
De kantine beschikt over een dames en herentoilet.  Verder is er een invalidentoilet in de hal.
Met behulp van een beamer kan er worden gekeken naar beelden op een groot scherm.

Aan de verlichting is veel aandacht besteed. Door te spelen met de lichtsterkte kan voor ieder evenement de verlichting worden aangepast. Schijnwerpers in de grond zorgen buiten voor een sfeervolle verlichting van het gebouw.

Horeca Keuken

De keuken is een echte open horecakeuken. Een kookeiland nodigt de vrijwilligers uit om kwalitatief goede producten te bereiden. Verse soepen,  zelf gedraaide gehaktballen, slaatjes, bami en nasi, ze worden door de bezoekers zeer gewaardeerd.

Jeugdhonk

Het jeugdhonk heeft een multifunctionele bestemming gekregen. Dit jeugdhonk kan worden gebruikt door de jeugdteams van Roodenburg. Alleen als er begeleiding is gaat het jeugdhonk open. In het jeugdhonk kan men een tafeltennistafel opzetten, er is een airhockeytafel, een dartbord en diverse gezelschapsspelen.

De ruimte is voorzien van een bar en diverse tafels. Er is zitruimte voor ongeveer 45 personen. Vrijdagavond is er klaverjassen en in het weekend wordt de ruimte verder gebruikt voor wedstrijdbesprekingen.

Het Terras

Met het zicht op de voetbalvelden bevindt zich voor het clubgebouw een groot terras. Er staan 3 grote terrastafels en diverse zitbanken in de kleuren rood en grijs. Deze tafels nodigen groepen uit om een "terrasje te pakken" of om een "buitenmaaltijd" te consumeren.
De middelste tafel is een kunstwerk, gemaakt door kunstenares Margo Blonk. Het is een glasmozaïek. Een schaakbord, een cornerstip en voetbalveld, een blauwe lucht met soms wolkjes zijn op deze tafel aangebracht. 


 

Kantine Scorebord
De kantine en de toegangspoort Het scorebord

Verhuur gebouwen

Het Roodenburg gebouw is eigendom van Roodenburg en is bestemd voor de club en de wijk. Sponsors en instanties kunnen in overleg met het bestuur de ruimte doordeweeks huren. Een bedrijfspresentatie in onze bestuursruimte met uitzicht op het park en een parkeerterrein voor 40 auto’s is een optie, maar er zijn ook ruimten voor kleinere groepen. Inlichtingen met betrekking tot huur van de ruimten kan men verkrijgen door een briefje te sturen naar het bestuur van LV Roodenburg, Pieter Bothstraat 27, 2315 AP LEIDEN.

Wilt u per e-mail reageren? Stuur dan een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Verhuur van de sportaccommodatie

De velden zijn eigendom van de gemeente Leiden. Voor informatie over huur van de velden neemt u contact op met het Sportbedrijf Leiden, telefoonnummer 071-5163800.

 


Geschiedenis

Bij de oprichting op 27 mei 1927 kreeg de club de naam “Voor Ons Genoegen”, maar toen men zich in 1929 aanmeldde bij de Voetbalbond, bleek de naam “V.O.G. reeds te bestaan en moest men een andere naam kiezen. Het werd Roodenburg, omdat de ploeg in de Roodenburgpolder (Rijndijkstraat) werd opgericht.

Na enkele omzwervingen kreeg Roodenburg in 1939 een vaste locatie toegewezen in “De Leidsche Hout”, waar men twee velden had, maar waarbij het hoofdveld, met “Sintelbaan”, gedeeld moest worden met de Atletieksport (Holland & Bataven). In 1958 werd de club “eindelijk” tweedeklasser en groeide als kool. De atletiek en het voetbal zaten elkaar langzamerhand behoorlijk in de weg en ”De Blauwzwarters” zouden verhuizen naar “De Kooi” en “Noord”.Toen dan ook in 1964 “Sportpark Noord” (met 3 velden) betrokken kon worden, was de club er echt aan toe!.

Met de groei kwamen ook de (nog) betere resultaten en in 1966 promoveerde het eerste elftal naar de (hoogste) eerste klasse! Het tweede team ging datzelfde jaar naar de reserve tweede klasse. De jaren 1965 – 1995 zijn voor Roodenburg topjaren geweest, waarbij 1973 als grootste uitschieter, want toen speelde het eerste elftal, samen met CEC, Eilermark, Elinkwijk, RBC en Veritas om het kampioenschap van Nederland, waarbij we tweede werden!

De club werd een echte “wijkgebonden” club, met ook heel veel leden uit de in de jaren zeventig gebouwde “Merenwijk” en zorgde en passant voor een uitstekende jeugdopleiding. In al die jaren speelden wij afwisselend eerste, dan wel tweede klasse, maar de A- en B-jeugd bleven regionaal aan de top. Vele clubs, ook uit het betaalde voetbal, zagen Roodenburg als een welgevulde kweekvijver, waaruit naar hartelust gevist kon (en mocht?) worden ...! De “Wall of Fame” (Roodenburgers die het betaalde voetbal ‘haalden’) in het prachtig “vernieuwbouwde” clubhuis is daar de getuigenis van, maar ook het “andere” betaalde voetbal, vooral vanaf eind jaren ’80, viste, en viste en vist nog steeds ........

Het eerste elftal speelde de laatste jaren in de vierde klas en miste telkens net het kampioenschap. Wel werd iedere keer “een periode” binnengehaald, maar niet gevolgd door de zo gewenste promotie. Het seizoen 2005-06 bracht, in tegenstelling tot de verwachtingen, zelfs degradatie naar de 5e klasse!! Vanuit deze kelder, maar dan op de zaterdag, is in de vijfde klas begonnen en met behulp van vele teruggekeerde spelers, werd het jaar 2006-07 met kampioenschap & promotie afgesloten! Nog meer oud jeugdspelers meldden zich weer op het oude nest en het jaar 2007-08 in de vierde klas, werd zo mogelijk een nog groter succes, want met wederom trainer Marcel van der Burg: aan het roer, werd op 1 maart ’08 (ongeslagen!!) de promotie binnen gehaald en op zaterdag 15 maart werd de kampioensvlag gehesen, na de (5-3) triomf op Haagse Hout. ROODENBURG IS WEER DERDE KLASSER!!

Buiten het voetbal had en heeft Roodenburg ook zijn taak als wijkclub niet verzaakt; talenten, maar ook niet-getalenteerde spelers vonden hier op Noord hun plek. Sport als belangrijk integratiemiddel werd door menig (bege)leider van harte toegepast, hoewel dat niet altijd van een leien dakje ging: in de jubilieumkrant in 1987, die huis-aan-huis in Leiden en Leiderdorp werd verspreid, luidde de kop van een artikel: “leider of lijder”, waarmee aangegeven werd, dat het-leider-zijn niet altijd een pretje was.....

De toenmalige burgemeester van Leiden, de heer Goekoop, zei toen al:“Roodenburg heeft een sociale taak”.Die sociale taak is, doordat de verhoudingen in de samenleving tussen allochtonen en autochtonen verscherpt zijn, alleen maar moeilijker geworden. Dat is op nationaal niveau merkbaar, maar ook in kleiner verband in de wijk: het onderwijs komt in een spagaat, alsook sportclubs in een dergelijke situatie. Roodenburg wil zijn taak als wijkgebonden voetbalclub graag ten uitvoer (kunnen) brengen. Daarvoor zijn veel leden nodig, ook veel oud-leden! En die kwamen, maar er moeten er nog veel meer (terug)komen!

piet van polanen
Piet van Polanen gehuldigd voor de aanvang
van de wedstrijd tegen LFC door Roodenburg
voorzitter L.Geuke


Roodenburg en de wijk

Bij het opknappen van het complex en het clubgebouw heeft het bestuur van Roodenburg aangegeven dat de club een ontmoetingsplaats moet worden voor alle leden en de wijkbewoners. Daarom werd er een kunstgrasveld aangelegd dat niet alleen door de club wordt gebruikt, maar waar buurtbewoners op tijdstippen dat de club het veld niet gebruikt kunnen voetballen. Op straat voetballen kan tegenwoordig niet meer, maar veilig spelen op een veld met echte doelen is voor ouderen/ jeugd een fantastisch alternatief. Het aantal bezoekers van het complex is het laatste jaar sterk gegroeid. Steeds meer wijkbewoners komen in het weekend een balletje trappen. Maar daar blijft het niet bij: de wedstrijden lokken ook toeschouwers naar sportpark Noord die komen kijken naar de verrichtingen van hun idolen. Door deze activiteiten is Roodenburg veranderd van een traditionele vereniging in een club waar op vele tijdstippen wordt gesport. Bij de traditionele clubs wordt er hoofdzakelijk ’s avonds getraind en in het weekend competitievoetbal gespeeld. Bij Roodenburg wordt er vaak doordeweeks overdag, maar ook in het weekend naast het competitievoetbal, gespeeld door groepen. De kans neemt daarbij toe dat groepen overstappen naar de club.

 

Bericht van Doortast Fysiotherapie

Beste sporter van Roodenburg,

Het voetbalseizoen is inmiddels weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen zich goed voorbereid op de trainingen en wedstrijden die komen gaan. Vanuit de sportmedische hoek zullen wij jullie zo goed mogelijk ondersteuning geven om er voor te zorgen dat de kans op blessures zo klein mogelijk is. Mochten jullie geblesseerd zijn, dan kunnen jullie uiteraard snel bij ons terecht.

Elke maandag tussen 17.00 uur en 18.00 uur hebben wij voor alle leden van Roodenburg een blessure spreekuur bij ons in de praktijk aan het Schuttersveld. Als je voor 12.00 even belt, dan zorgen wij ervoor dat je die middag gezien wordt. Wij zijn te bereiken op tel. nummer 071-5230185. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De behandelingen die nodig zijn worden (mits vergoedt) gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Worden ze niet vergoedt, dan worden de kosten bij jezelf gedeclareerd.

Verder zullen wij op de website met regelmaat stukjes schrijven over sport (voetbal) en blessures. Doortast werkt nauw samen met verschillende specialisten uit de omgeving (sportartsen, orthopeden etc). We zullen hen ook vragen af en toe een artikel te schrijven over hun vakgebied en (sport) blessures. Deze artikelen zijn te lezen op de website.

Vorig jaar zijn wij begonnen met de fysiotherapeutische begeleiding van jullie zaterdag heren 1 en heren 2. Inmiddels loopt de samenwerking tussen ons, de voetballers en trainers naar volle tevredenheid. Uiteraard staan wij er dit seizoen ook weer voor iedereen.

Wij wensen in ieder geval iedereen een succesvol en sportief seizoen toe.

Tot op de vereniging.

Barend van Zelm van Eldik

Fysiotherapeut

LV Roodenburg

Pieter Bothstraat 27

2315 AP  Leiden

Telefoon: 071-5216900

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rekeningnummer contributie: NL31INGB0000301035

Rekeningnummer overige zaken: NL92INGB0000088089

 

 

Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.