Uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie 7 januari 2017

BijTanteJansKejoBVSchlagwein

 

 

 

Het bestuur van de LV Roodenburg nodigt haar leden uit

voor de nieuwjaarsreceptie, die zal plaats vinden op

zaterdag 7 januari 2017, van 15.30 tot 19.00 uur.

Laten we met elkaar dan het glas heffen op het prille

nieuwe jaar, de aanstaande reünie in mei 2017 ter gelegenheid

van het 90-jarig jubileum en op een goede gezondheid voor

iedereen.

En uiterst belangrijk: op een goede toekomst op

Sportpark Noord.

Voorafgaand aan de receptie wordt een onderling

toernooi georganiseerd, dat zal starten rond 12.00 uur.

Het bestuur.

 

 

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 12 december 2016

AAN ALLE LEDEN

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering te houden in de kantine op

MAANDAG 12 DECEMBER 2016

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Agenda

01. Opening

02. Mededelingen en Ingekomen post
03. Vaststellen van de agenda
04. Verslag vorige ALV van 30 november 2015
05. Jaarverslag 2015 – 2016 van de secretaris

06. Jaarverslag overige afdelingen en commissies
07. Financieel verslag
08. Kascontrolecommissie

09. Jubilarissen

Pauze

10. Verkiezingen: bestuursleden, leden kascontrolecommissie
11. Begroting / contributie

12. Toekomst bij de Jeugdafdeling

13. Wat Verder Ter Tafel Komt

14. Rondvraag

15. Sluiting

Met vriendelijke sportgroeten,

namens het bestuur van de LV Roodenburg,

Henk Tegelaar

 

Roodenburg (zo), wint thuis van SVH

Gisteren ontving de zondagtak van Roodenburg het Haagse SVH. Roodenburg kent een moeizaam begin van de competitie en dus waren de manschappen van trainer Nouri Essaoui getergd tot op het bot. Ditmaal viel het dubbeltje wel de goede kant op voor de blauwzwarten. Er werd op Sportpark Noord een mooie winstpartij geboekt. De thuisploeg won met 4-2 en nam wat meer afstand van GOL Sport en Leidsche Boys, ploegen die ruimschoots verloren.

Essaoui met zijn blik op de wedstrijd: ,,We gingen volle bak de wedstrijd in en hadden ook het betere van het spel. We hadden een scheidsrechter die duidelijk aangaf waar zijn limieten zouden liggen deze middag. Shirtje trekken, balletje wegtrappen en praten zou direct geel betekenen. Dat kwam ons duur te staan. Ėén van onze jeugdige A-spelers ging tot tweemaal toe in de fout en kon dus de kleedkamer opzoeken. Dat was zwaar balen, zeker omdat we op dat moment domineerden. Toen werd het herpakken en moesten we de boel anders neerzetten. Toch kwamen zij na ruim een half uur op voorsprong. Met toch wel een kater gingen we toen de rust in.”

Essaoui vervolgt: ,,In de rust heb ik mijn jongens vertelt dat we een alles of niets spelletje gingen spelen. Achterin koos ik voor één op één, de voorhoede kreeg versterking. Dus met drie spitsen proberen een doelpunt forceren. We kwamen vervolgens terecht op gelijke hoogte. Ongelukkigerwijs kwamen zij toen weer op voorsprong en dus konden we weer opnieuw beginnen. Het gevoel bij de ploeg bleef goed en mijn pupillen lieten zich niet van de wijs brengen. We bleven beter voetballen dan de opponent. Dit resulteerde in een beauty van een goal van Oussama Belaidi. Van pakweg veertig meter wist hij vanuit de loop te scoren en liet de vijandelijke doelman zo kansloos. We bleven de aanval zoeken en kwamen warempel op voorsprong. Uiteraard heb ik toen de boel weer omgezet. Een viermansverdediging moest ons de punten brengen. De defensie bleek te staan als een huis. Uiteindelijk prikten we uit de counter de vierde erbij en vanaf dat moment waren we in veilige haven.” 

De sympathieke trainer tot besluit: ,,De start van de competitie is zoals ondertussen gebruikelijk met vallen en opstaan gegaan. Vandaag heb ik gezien dat mijn ploeg heeft geknokt tot aan het einde. We hebben de drie punten binnengesleept als collectief. Ik verwacht dat ik met deze selectie, net als vorig seizoen, nog voor de nodige verrassingen kan zorgen.”

 

Bron: Leiden Amateurvoetbal

Souhail Mkadmi (Zat 1): "Ik heb alle vertrouwen in ons team"

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg ging zaterdag met 2-3 thuis onderuit tegen laagvlieger VVSB en dreigt daarmee de top vier van de competitie uit zicht te raken. Na een matige eerste helft herstelden de Leidenaren zich in het tweede bedrijf
redelijk, maar het bleek niet genoeg om de punten binnenboord te houden.Een onnodige nederlaag, aldus Souhail Mkadmi. ,,Ik heb het gevoel dat we niet hadden mogen verliezen van deze tegenstander.”

De thuisploeg begon zoals gezegd niet goed aan de wedstrijd en ging mee in het fysieke spel van de bezoekers uit Noordwijkerhout, vervolgt de aanvaller zijn verhaal. ,,We kwamen de eerste helft totaal niet aan voetballen toe. We vonden elkaar maar niet en gingen mee met hun spel. Zij speelden vooral lang en moesten het van de tweede bal hebben en die wonnen ze ook. Bij de rust stonden we dus met 1-0 achter.”

In de rust werd voorgenomen om het eigen spelletje te gaan spelen en dat lukte ook aardig. Desondanks was het VVSB dat ook de tweede goal van de dag voor de rekening nam. Met een 0-2 achterstand werd het vooruitzicht er niet beter op, maar Mkadmi en zijn ploeggenoten weigerden al de handdoek in dering te werpen. ,,We gingen meer druk zetten en meer vooruit voetballen.
Dan geef je ook veel ruimte achter weg en daar kwamen zij met de 0-2 goed doorheen, maar we bleven doorgaan, ook daarna.”

 

Het was de mee opgekomen rechtsback Victor Leonora die de hoop terugbracht in Leiden-Noord en een goede actie afrondde en de marge weer naar één goal bracht. Niet lang daarna dacht Roodenburg ook op 2-2 te komen, maar volgens de scheidsrechter ging daar een overtreding op de keeper aan vooraf. Of de goal terecht afgekeurd werd, daar had Mkadmi twijfels over, maar feit was wel dat de keeper zeer aangeslagen was. Er moest zelf een ambulance het veld op komen voor de keeper en de wedstrijd lag een klein half uurtje stil. In die periode zal men een heus slotoffensief in gedachte hebben gehad, maar helaas voor de thuisploeg zorgde een individuele fout achterin ervoor dat VVSB op 1-3 kon komen. Dat Sipan Khalid in de slotseconden nog voor de 2-3 zorgde door een penalty te benutten was slechts voor de statistieken.

Mkadmi baalde achteraf logischerwijs. ,,De ploegen boven ons hebben wel gewonnen dus dat maakt het extra jammer.” Roodenburg bezet na dit weekend stevig de vijfde plaats met een behoorlijke achterstand op de top, maar ook ruim boven de rest van de middenmoot. Volgende week mogen de Leidenaren proberen het gat naar de top te verkleinen als de inhaalwedstrijd tegen
rode lantaarndrager WVC op het programma staat. ,, We zijn een goed voetballende ploeg, ik heb daar alle vertrouwen in”, sluit Mkadmi af.

 

Bron: Leiden Amateurvoetbal

Zaterdag 1 na rust voorbij FC RIjnland

Dit weekend stond er weer een Leidse derby op het programma. Roodenburg ontving in Noord stadsgenoot FC Rijnland. De thuisploeg wil dit seizoen volgaarne meedoen om de bovenste plaatsen. Dat is ook de wens van de ploeg van trainer Roberto Escudero. Deze wedstrijd moest uitwijzen welke van de twee teams de aansluiting kon behouden. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, echter na rust gaf Roodenburg gas. Daardoor werd er een prima overwinning geboekt door de zwartblauwen. Het werd 5-1.

Al vroeg in de wedstrijd werd Roodenburger Sipan Khalid weggestuurd. Zijn inzet werd tot corner verwerkt. Uit deze corner schoot Abdel Elbaroudi maar nipt naast. Beide ploegen hadden de intentie te voetballen. Er werd dan ook over en weer massaal de aanval gezocht. Na ruim vijf minuten viel de eerste treffer van de middag te noteren. Elbaroudi maakte een goede individuele actie vanaf links, gaf de bal strak voor in de zestien en Souhail Mkadmi kopte onberispelijk binnen. Een voortvarende start dus voor de thuisploeg.

FC Rijnland liet zich niet van de wijs brengen door deze vroege treffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. De groengelen kregen een opgelegde mogelijkheid na een fout op het middenveld van Roodenburg. Ozan Demirbas haalde de trekker over en de bal verdween richting de kruising. Met een katachtige redding ramde de geroutineerde Roodenburg goalie Michiel Hugens de bal weg. Uit de daarop volgende corner werden de Morschbewoners weer gevaarlijk. In eerste instantie werd deze hoekschop uitverdedigd. De bal kwam terecht op rechts, werd voorgegeven en de ingekomen Davey Boot trof doel.

 

Na deze gelijkmaker bleef het een open duel. Zowel de gastheren als FC Rijnland creëerden mogelijkheden. Op slag van rust had Rijnland op voorsprong moeten komen. Met een fraaie steekbal van Efe Yagin werd Demirbas weggestuurd. Hij had vrije doortocht maar oog in oog met de uitstekend keepende Hugens faalde hij. Kort na deze misser kwamen de bezoekers goed weg. Elbaroudi speelde Tim Slingerland in de voeten. Zijn schot uit de draai spatte uiteen op de paal. Zo werd de rust ingegaan met een gelijke stand. Gezien de veldverhoudingen een terechte tussenstand.

De ploeg van Nino Poulina kwam goed uit de kleedkamer. Er werd een hoger tempo gespeeld, waardoor de bezoekers in de verdrukking kwamen. Al snel na de theepauze kwam Roodenburg op voorsprong. Aanvoerder Jeroen van Hooidonk onderschepte de bal op het middenveld. Met een prachtige voorzet vond hij ploeggenoot Tim Slingerland, die koelbloedig afrondde. De ploeg van Poulina bleef de aanval zoeken, maar moest blijven waken voor gevaarlijke uitbraken van met name Demirbas en Yagin. Na pakweg een kwartier in het tweede bedrijf werd Slingerland gevloerd net buiten het vijandelijke doelgebied. Kamal Belkerma nam plaats achter de bal. Met een fraaie krulbal over de muur heen, werd Rijnland doelman Colin Oudenaarden verschalkt. De gastheren leken op rozen te zitten.

Toch was er al snel een moment van schrik. FC Rijnland kon de aansluitingstreffer maken, echter de boogbal van Demirbas kwam op de lat terecht. De krachten vloeiden zichtbaar weg bij de pupillen van Escudero. Roodenburg wist hier wel raad mee en ging op zoek naar de volgende treffer. Na een tumultueuze fase rondom het strafschopgebied van de thuisploeg pikte Khalid de bal op. Hij snelde op het doel van Oudenaarden af, keek of er medespelers waren om af te leggen. Dat was niet het geval, waarna hij besloot zelf meedogenloos af te ronden. Het verzet was definitief gebroken en Roodenburg pikte nog een doelpunt mee. Uit een hoekschop van Van Hooidonk werd de volledig vrijstaande Hakim Bouhchlal gevonden. Met een verwoestend schot tekende hij aan voor de laatste goal van deze middag. Moeiteloos speelde Roodenburg de wedstrijd uit.

Hierdoor blijft de ploeg van Nino Poulina en assistent Wesley Lancel in de bovenste regionen. FC Rijnland zakt weg naar het rechterrijtje. Roodenburg gaat volgende week op bezoek bij laagvlieger WVC. Wellicht kan de ploeg daar het doelgemiddelde opschroeven. FC Rijnland reist af naar Sportpark de Voscuijl, waar het de degens gaat kruisen met kersverse periodekampioen vv Oegstgeest (officieus dan wel, red.)

FC Rijnland doelpuntenmaker Davey Boot over het verlies:,,In de eerste helft ging het nog wel redelijk. Zowel wij als Roodenburg kregen kansen. Iedereen kon dan ook leven met de gelijke ruststand. Na rust pakten we het dramatisch op. We begonnen slap en lieten hun het spel maken. We stonden simpelweg niet goed en konden de ruimtes niet meer belopen. We konden erop wachten dat de goals van Roodenburg zouden volgen. Dat gebeurde ook en zijn we tweede helft afgetroefd. Het zal toch anders moeten, willen we naar boven kunnen gaan kijken. De aankomende twee wedstrijden tegen respectievelijk Oegstgeest en vv Leiden moet er gewonnen worden. Anders wordt het een lastig verhaal.”

Sluitpost Michiel Hugens van de thuisploeg:,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft lag het tempo te laag bij ons. Hierdoor kon FC Rijnland in het spoor blijven. We gingen de rust in met een gelijke stand. Daar waren we niet tevreden mee. In de kleedkamer is ons gezegd, dat we er vol in moesten gaan. Zoals gezien, deden we dat en dan kan het snel gaan. Zij konden het niet meer belopen en wij waren uiterst effectief. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning van ons.”

Roodenburg-FC Rijnland 5-1 (1-1) 6. 1-0 Mkadmi, 11.Boot 1-1, 48.Slingerland 2-1, 57. Belkerma 3-1, 70. Khalid 4-1, 75. Bouhchlal 5-1

Scheidsrechter: Merkestein Toeschouwers: 100

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens,Victor Leonora (Robby van der Blom), Hakim Bouhchlal, Jeroen van Hooidonk, Kamal Belkerma (Gloire Kalangu), Sipan Khalid (Aymen Mizab), Tim Slingerland, Abdel Elbaroudi, Sabir Serray, Mkadmi Souhail, Walid Belkhir

 

 

Bron: Leiden Amateurvoetbal

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.